Srácok testközelből ismerek pár TEK-es srácot, jómagam a Határőrség megszűnésével rendőr lettem. Amit duckdodgers és slirusglanis ír megfelel a valóságnak. A megyei beavatkozókat átvették, ls ők végzik azóta azt a feladatot, amit korábban a TESZ végzett. A korábbi megyei bevetési alosztályok (ők voltak a megyei beavatkozók) állománya TESZ képzésben részesült, de ennek ellenére cifrább esetben mindig a TESZ csinálta a dolgokat. Ime a példa:
http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/halantekon_lotte_magat_a_lovoldozo_ferfi/2044047/
A helyiek is kint voltak, sőt rendkivül ügyesen megtudták volna oldani a helyzetet, csak a megyei rendőri vezetésnek a tesze-tosza hozzáállása, valamint a felelősség áthárítása miatt (inkább várjuk meg a TESZ-t) lett az erdménye az, hogy a jóképű fejbe lőtte magát...(az, hogy addig viszont tűz alatt tartotta az egész utcát, amire csak rálátott, az nem számított).
Na ez a helyzet a TEK létrejöttével megváltizott, mivel így már nem fordulhat elő pl. a sétálóutcán gyalogos rendőrként járőröző beavatkozós (nálunk ez is megtörtént, ennyit arról, hogy alapfeladat vs. hólapátolás, emberek mentése).
A technikai eszközökről annyit, hogy amikor a rendőrség lakóautót vásárol (2 db-ot) az éllomény pihentetése céljából valamely nagyobb biztosítás esetére. azonban ezzel a végrehajtók közül senki nem találkozik, akkor az csak azért nem fáj senkinek mert nem tudnak róla... (mondjuk én ahol tudom, elmondom, nehogy má' ne...
)
Nem tisztem megvédeni a jelenlegi kormányzatot, de amióta ők itt vannak, kapott használható technikát is a rendőrség is, persze olyat is ami csak egy picit jobb a Fordnál (ami szutyok, szemét, alkalmatlan még az általános rendőri feladatokra is), de jobb ez a lényeg. Ehhez még egy kis adalék a Skoda Octavia rendőrautókért havi 100.000 Ft lízingdíjat kellett fizetni 36 hónap alatt kifizetett érte a magyar állam 3.600.000 ft-ot (+ mivel egy picit későn született meg az új kizingkonstrukció, volt olyan tétel ami +4 hónapot futott). A gépjárművek ezek után visszakerültek a lízingcég tulajdonába, aml a járműveket nagyjából 1,5-1,7 millióért el is adta. A Fordokért már csak havi 80.000 ft-ot kell(ett) gizetni, de nagyjából ennyivel xarabb is .... többet enm irok mert lesújt rám a moderátotok istene...de ha találok egy ilyen topikot majd jól körbeorigatok dolgokat......
A mostani kormányzat alatt ismét divatba jött a saját tulajdonú járműpark, amióta ők vannak ezek jöttek.
Skoda Octavia RS, BMW 1200 RT,VW T5 Multivan, VW Caddy, Opel Astra, Skoda Fabia, Mercedes Sprinter.
Itt ebben nincsenek semmilyen EU-s forrásból vagy bármilyen Alap terhére beszerzett járművek, ezeket a költségvetés köhögte ki.
A TEK hátteréről meg csak annyit, hogy mindenkinek két füle, és egy szája van aki bent ül egy autóban a védendő személyekkel, de az nem látszik ha a szívéből van kettő, vagy csak egy, de az nem a miénk.....
A konkrét topikhoz együtt dolgozott a HONVÉD, a RENDŐR, a TŰZOLTÓ (mégha manapság már a KATASZTRÓFAVÉDŐ megnevezés a hivatalos), saját magam láttam, és terelgették azokat akik tényleg terelgetnivalók...igazi fegyverbarátság volt, főleg a rendőrlányok vs honvédek, tűzoltók között