Azért az is bennevan, hogy a mémétrendek meg az egybites (főleg női) agyacskák bedőlnek a szar (nyugati) "gasztro" és "lájfsztájl" influencereknek, és a csirkát csupán a mellére redukálják. Más részeit egész olcsón meg lehet kapni, mivel melléktermékek a mell mellett. Most annyira nem hangsúlyos, de kb két éve egy időszakban 1200-1400 között volt a csirkemell, és 350 körül tudtam a csontos combot venni... És az a comb volt, ami még nem is belsőség, vagy szárny, vagy egyéb kifejezetten nem menő rész! (átmeneti volt, akkor aránytalanság mostanában nincs már).2000 forint is lehet a csirkemell kilója
Nőttek a takarmányárak, ez növeli a piaci árakat is.444.hu
"Ifj. Papp László, a Hajdúhús 2000 húsüzem vezetője az ATV híradójának azt mondta, hogy a pandémia megviselte az ipart, de az utóbbi időben nemcsak a takarmány, hanem az élő állatok tőzsdei ára is növekedett, ami szintén hozzájárul az ár növekedéshez."
Ha jól értem, akkor kis túlzással:
1. Kitalálok egy blockchain-en alapuló entitást, legyen a neve Mémcoin (mert a többi is az)
2. Adok néhány embernek az értéktelen adathalmazaimból, a közönségüket manipulálni kezdik
3. Felverődik a Mémcoin ára a tőzsdén
4. Ezzel elkezdek magas áron takarmányt és élőállatot venni, mert lehet
5. Egy komplett térségben befolyásolom, hogy mit esznek az emberek akiknek se a nyomtatott mémből, se a blockchain mémből nincs elég
Ez, hogy az alapvető szükségleteink ellátásának árát hagyják a tőzsdén eldőlni, botrány.
tl;dr: A tőzsdén mindig is manipuláltak, de szerintem a keresleti oldal ésszerűtlen eloszlása a piacon elérhető termékek közt szintén hatással van az árara.