Igen, ez a tipikus 444!!! es hozzáállás és narratíva, hogy kint még a szar is csokoládé.
A valóság ezzel szemben az, hogy a rokonom (unokaöcsém) itthon diplomázott gépészmérnök, suli mellet a GE-nél melózott, felsőfokú angol és középfokú német tudása van. EU-ban elsimert minden papírja.
Belebuzult a ballibsi narratívába és elhitte amit ott írtak.
Úgy döntött, hogy külföldi diplomát is szerez és külföldi melót, az jobban mutat majd. Sőt igazából soha többé nem akar haza jönni a náci diktatúrába.
Én mondtam neki, hogy nem lesz könnyű, ő azt mondta nincs igazam....
2 éve van kint Dániában, csak a diploma munka befejezése tartja kint.
Felsőfokú végzettséggel és két nyelv ismeretével, GE-s munkatapasztalattal újságot hordott ki, meg valami raktárban karton papírokat vagdosot 4 meg 6 órában bejelentve.
N+1 helyre jelentkezett dolgozni, mindenhonnan elhajtották, hogy nem Dán.... Abdullal az afgán terroristával kezelik egy szinten.
Egy kapal szarnak nem nézik ott nyugaton!
Szerintem abszolút megérte neki ez a pofára esés, ugyanis rá kellet jönnie arra, hogy a 444!!!-en lehet nem a valóságot olvassa az ember.
Mindegy, fiatal volt, kalandvágyó, én nem hibáztatom ezért
Ha meg van a diplomája, akkor azonnal jön haza amúgy
A legjobb az, hogy a GYF korányzás sikerei miatt annó 28 középsulis osztálytársamból vagy 20 kiment külföldre.
Jól megalázták mindet, kivert csövesként vergődtek alja munkákban pár évig aztán majdnem mind hazajött.
Egyik kiházasodott Kanadába, másik turizmusban dolgozott spanyolban most svájcban, meg kettő van angliában.
kb. 20-ból 4 maradt kint, azok is inkább párválasztási okokból.
Ennyit a fényességes nyugatról....