Én ezt mind értem, a magam módján. A jövő nélküli Európa ami épp most vágta el magát bármilyen szigorú koncepció nélkül az energiahordozótól, ami az ipart működteti vagy beszállítói lánctól, az hol van beárazva?
A petrodollárt elméleti síkon igyekeznek kitúrni a világ keleti feléből, annak az eredményét hol látni? Az ész nélküli pénznyomás, amit a FED évek óta művel, attól nyugodtak a befektetők?
Ne haragudj, nekem ez politika. Idehaza stabil az energiaellátás, nem tudok róla, hogy itt az elkövetkező hónapokban bármi változás pálfordulást lehetne prognosztizálni, egyelőre az oroszok igen messze vannak még. Ha van megfelelő alapanyag ellátás, itt nem kell az üzemeknek leállni (ez lehet lassan múltidő).
Tényleg nem felebaráti alapon működik, de nem is végeznek hónapokig számolgatást ha pár elnököt meg akarnak leckéztetni.
Eszembe jut a 2008as válság ami után meghallgatták valamelyik amerikai hitelminősítő cég vezérét, hogy hogy lehetett magasan jó minősítést adni ilyen termékekre. Erre a válasz az volt, hogy ez csak a véleményük, nem kötelező. Kár, hogy ezek a minősítések komplett országokat hoztak igen nehéz helyzetbe. Ennyit erről.