Ez jó hír lenne? Vagy rossz?Meg fog bukni ez a jó hírem.
Ezt soha nem tudom eldönteni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez jó hír lenne? Vagy rossz?Meg fog bukni ez a jó hírem.
Mindig csak utólag derül ki.Ez jó hír lenne? Vagy rossz?
Ezt soha nem tudom eldönteni.
Erre céloztam.Mindig csak utólag derül ki.
Attól függ ki jön utána.
1000%-al emelkedett a rubel-jüan elszámolású kereskedelem | Orientalista.hu
Oroszország és Kína folytatja az amerikai dollár kiszorítását a kölcsönös kereskedelemből, mivel a rubel-jüan páros havi volumene a jelentések szerint az elmúlt három hónapban 1067%-kal, közel 4 milliorientalista.hu
Egyébként pont azért.Mert a szankciók működnek.
KGSTn belül is rubel elszámolás volt,de attól még a Világpiacon nem ért semmit.Mert a szankciók működnek.
Ha már politikai trollkodás>>>
Törvényileg előírt minimális órabér az Európai Unió országaiban(február, háború előtt):
Mindestlohn Europa 2024 | Statista
Im Jahr 2024 war der gesetzliche Mindestlohn in Luxemburg und den Niederlanden am höchsten, während er in Rumänien sowie Bulgarien am niedrigsten war.de.statista.com
Kiegészítés: Németeknél közben döntés született, h 12euro lesz.
Kiragadott példa: német 12 €(módosítás szerinti előtte 9.82€) vs. szlovén vs. 6.21 € vs. portugál 4.21€ vs. lengyel 3.81€. vs. magyar 3.21€ …
Illetve most már annyit se.És azt a hatósági árat jol megfizetjük mi adóban.Összevezetve OB politikai igazgató úr posztjaval:
Német minimál órabér mennyi üzemanyagra elég:
Német>>>
Régi: 4,48 liter
Majd az új: 5,48 liter
Lengyel: 2,34 liter
A magyar hatósági árasból a magyar minimál órabérből(3,21€), mennyire futja: 2,58 liter…
Az EUR/HUF hogy változtatja meg ezeket? Mit korrigálsz te be? Tudtad, hogy a magyar minimálbért nem EUR-ban határozták meg?Összevezetve OB politikai igazgató úr posztjaval:
Német minimál órabér mennyi üzemanyagra elég:
Német>>>
Régi: 4,48 liter
Majd az új: 5,48 liter
Lengyel: 2,34 liter
A magyar hatósági árasból a magyar minimál órabérből(3,21€), mennyire futja: 2,58 liter…
Ha bekorrigáljuk EUR/HUF -val, akkor ennyi se….
A benzin és a gázolás ára 480 Ft, hatóságilag fixált.2022. január 1-től a kormányrendelet szerint a havi bruttó minimálbér összege 200 000 forint, a garantált bérminimum pedig 260 000 forint.
Az EUR/HUF hogy változtatja meg ezeket? Mit korrigálsz te be? Tudtad, hogy a magyar minimálbért nem EUR-ban határozták meg?
A benzin és a gázolás ára 480 Ft, hatóságilag fixált.
1250 Ft/óra. 480-al osztva: 2,604 liter. Hogy befolyásolja az EUR/HUF?
Tudjuk, hogy O1G, meg bezzegnémetország, de legalább olyan kamu sirámokat vegyél elő, amiket nem 10 sec "tényellenőrizni"
(országonként bruttó volt ez amúgy? Mert a nettósítás országonként eltér ugye...)
Jól értem, 80%-os adóemelés egy adónemeben...? Az igen...
- a 2022-es évre vonatkozóan pótadót vet ki a kormány: az eredeti idén fizetendő adóteher még 80%-át kell befizetniük az alanyoknak, valamint
Inkább örülnél, hogy a cégautó adó megduplázódott! Pedig már eddig is elég durva volt bár porbafingónál nagyobb presztízsű gépre.Jól értem, 80%-os adóemelés egy adónemeben...? Az igen...
Ha meg persze hárítják tovább a userrel, akkor fúj fúj.
Ezek nettó kretének.
Tényleg azt hiszik, hogy jól rápakolják az adót, majd ez nem fog tovább hárítódni?
Jól értem, 80%-os adóemelés egy adónemeben...? Az igen...
Ezek nettó kretének.
Tényleg azt hiszik, hogy jól rápakolják az adót, majd ez nem fog tovább hárítódni?
Azért ezek a százalékok elég becsapósak. Pl. az 50%-os adóemelés a cikkben azt jelenti, hogy 0.05%-al nő az adó, ugyanis idén 0.1% volt.Jól értem, 80%-os adóemelés egy adónemeben...? Az igen...
Ezek nettó kretének.
Igazság szerint a bevételi oldalon úgy hoznak jelentős növelést, hogy a lakosságot minimálisan és csak közvetve érinti.Sírva vígad a magyar….