Van máshol térkő és lángos? Na ugye!
Lángost szerintem még sose ettem a Balatonnál. Térkövet max az egyszeri füredi parton való séta közben láttam, de szerintem nem az a sétány a világ feketelyuka. Nekem a Balaton többet jelent, mint valami divatos strandon égni a napon. Egyszer-kétszer lemegyünk egy kisebb strandra; az idő nagy részében meg a Balaton-felvidéken nézünk szét, annak relatív tág értelmében, vagy barátokkal vagyunk.
Meg alapvetően itthon sem csak a Balatonra lehet menni.
Ennyiből a szállás és az árssapkás üzemanyag se jön ki a Balcsin 4 napra.
3 éjszaka, 2+1 fő, Balatonfüred: 116 ezer. (Rosszul tudtam nem négy, hanem három éjszakát leszünk.)
Ugye arról volt szó, hogy fejenként 150 ezerből megvan szállással, étkezéssel, utazással, strandolással, azaz összesen 450 ezerből.
Üzemanyag, mondjuk legyen összesen 700 km. Ha bőven számoljuk 7 literes fogyasztással, akkor ha jól számolom 48 ezer.
Ha repülős utazást nézzük, akkor bármelyik számba jöhető hazai reptér ugyan annyi üzemanyagban és időben van, mint eljutni a Balatonra.
Tehát szállás+üzemanyag 3fő/3éjszaka összesen kevesebb mint 170 ezer ft.
Enni itthon is eszik az ember, azt annyira ne is számoljuk; túl sok belépőt nem kell fizetni (tavaly előtt 1000 ft/fő az egész napos strandbelépő)
Lehet, csak szerintem szomorú, hogy a hétvégés sátrazásos cuccos maradt meg Magyarországból
Ez nem így van. Ezt arra írtam, hogy akinek szinte egyáltalán nincs pénze, még az is el tud menni kikapcsolódni.
Most Prága olyan 150 k/2 fő + az utazás, és csak 7 napra.
Amiből a 7 napból totál elmegy 2 hosszú nap utazással, tehát mondjuk marad 5 nap.
Mondjuk a vonatjegy ára nem vészes és "csak" 13 óra az út, meg szép város.