Egyre több ilyen lesz, mifelénk is; ahogy postás ismerősök mesélték.Friss, ropogós infó.
Községi postát átvette egy bolt (...) 170 nettó fizu vállalkozótól a postás dolgozónak. Aztapics@.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyre több ilyen lesz, mifelénk is; ahogy postás ismerősök mesélték.Friss, ropogós infó.
Községi postát átvette egy bolt (...) 170 nettó fizu vállalkozótól a postás dolgozónak. Aztapics@.
Igen, így működik. Gyűlölöm a vállalkozókat, akik még nagyobb trógerek mint a legrosszabb politikus valaha.Egyre több ilyen lesz, mifelénk is; ahogy postás ismerősök mesélték.
Akkor felvázolod nekünk, hogy te miből fizetnéd ki?Hogy mivan?? Hogy jön össze a fekete munka bármilyen számlával??Mit lát a NAV?? Fekete munka mindig is volt és lesz!
Csodálatos, lássuk a pontokat...A Kormányinfón bejelentették:
Aki az átlag felett fogyaszt, az fizesse meg a piaci árat. A kormány a rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében az átlagos fogyasztók számára marad meg a rezsicsökkentés. Nem fér bele, hogy mindenkinek elérhető legyen a rezsicsökkentés. 210 kW/hó-ig az áram, 144 m3/hó-ig kell rezsicsökkentett árat fizetni.
Én komolyabb intézkedéseket vártam, de első lépésbe szerintem ez korrekt, mondhatni a minimum...
Most már tényleg érdekel...! Szerinted a fekete munka fogalma micsoda?Akkor felvázolod nekünk, hogy te miből fizetnéd ki?
Csak mert látszik, hogy semmilyen valós kapcsolatod nincs egy cég vezetéséhez.
Olyan munka, aminek az ellenértékét úgy fizetik ki, hogy az állam nem tud róla. De ha ezt neked el kell magyarázni....Most már tényleg érdekel...! Szerinted a fekete munka fogalma micsoda?
És akkor egy cég vezető ill. tulajdonos miért is ne tudna kifizetni zsebből pl. egy vízcsap cserét...?Hm?Olyan munka, aminek az ellenértékét úgy fizetik ki, hogy az állam nem tud róla. De ha ezt neked el kell magyarázni....
Mondták már, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek?Tekintve, hogy az ország nagy része gázzal fűt az lakásoktól az iparig, ez vonalvastagságnyi.
Ez kezd egyre tragikusabb lenni amit a kormány művel. Két gyerek és két felnőtt. Nálunk a melegvizet előállító bojler majd ennyit fogyaszt ("átlagfogyasztás") és akkor semmi más nincs, mert az ugyebár külön órán van, mert vezérelt áramon van. Aztán ott van az, hogy nekem nincs gázórám mert a gáztűzhelyet levettük róla, indukciós villanytűzhely van. A fűtés pedig házközponti kondenzációs gázkazán ... nesze neked átlag felett fogyasztunk, hiába energiatakarékos minden... Aztán amit molni is mondott... most akkor ez szerződő partnerenként lesz? per vevő fizető azonosító? vagy per lakás? mi van azokkal akiknek több villanyórája van, pl vezérelt meg nem vezérelt... mi van azokkal akiknek a fűtése társaasházi közös gázóráról megy és szuper energiahatékony, de a társasház bőven az átlag fölött fog fogyasztani..... bezzeg ha gázbojlert rakattam volna most megkaphatnám amire gondolt kormányunk, de nálam nem az van... sehol nem lesz ez igazságos.... akárhogy gyúrják...A Kormányinfón bejelentették:
Aki az átlag felett fogyaszt, az fizesse meg a piaci árat. A kormány a rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében az átlagos fogyasztók számára marad meg a rezsicsökkentés. Nem fér bele, hogy mindenkinek elérhető legyen a rezsicsökkentés. 210 kW/hó-ig az áram, 144 m3/hó-ig kell rezsicsökkentett árat fizetni.
Én komolyabb intézkedéseket vártam, de első lépésbe szerintem ez korrekt, mondhatni a minimum...
Összességében ez pozitív fejlemény. Bár nyilván úgy lenne célszerű, ha az alacsonyabb jövedelműeket támogatnák, de az sokkal több adminisztrációval/lehetséges visszaéléssel járna együtt, s főleg (normálisan) bevezetni jelentősen tovább tartana.A Kormányinfón bejelentették:
Elvileg háztartásonként (fogyasztási helyenként) értendő, de a nagycsaládosok (min. 3 gyerek) 2329 köbméter az éves limit (áramra nem vonatkozik). Azt mondták, hogy a háztartások negyedét fogja érinteni az áremelés. De majd a Magyar Közlönyben úgyis megjelennek a részletek. Nem vagyok bennfentes, csak a Kormányinfót hallgatom. Viszont közös képviselő vagyok a társasházban, ahol lakok, így engem is érdekel, hogy mi lesz.Most akkor ezt hogyan kell értelmezni? Per háztartás? Per fő? Hát a lakóparkoknál mit csinálnak, ahol közös HMV rendszer van és nincs egyéni gázfogyasztás? Főleg úgy, ha tönkrement a hőmennyiségmérő és nincs adat hónapok óta, ezért a tavalyi HO COVID időszak átlaga van meg, de idén télen, amikor bejártunk meg nem? A ház azóta sem cserélte, pedig szóltunk. Egy RAKÁS mérő nem működik a házban...
- Aki az átlag felett fogyaszt, arra kérik, hogy mérsékelje a fogyasztást, vagy fizesse meg a piaci árat. A csökkentett gáz- és áramár csak az átlag magyar háztartás fogyasztásának mértékéig marad érvényben, aki többet fogyaszt, a többletet piaci áron fizeti. Ma az átlagos havi fogyasztás Magyarországon villamosenergiánál 210 kilowattóra/hó, földgáznál 144 köbméter/hó.
Mondjuk nekünk a légkondis hónapban sem volt két főre 140 kWh feletti áram fogyasztás, a hőfogyasztás meg asszem 800 kWh feletti hideg téli hónapban.
Szerintem nem kevés embert érint.Tekintve, hogy az ország nagy része gázzal fűt az lakásoktól az iparig, ez vonalvastagságnyi.
Cirkó-, etázsfűtés egyébbel | 4,5 | 10,3 | 29,9 | 41,4 |
Egyedi helyiségfűtés egyébbel (szén, fa, olaj) | 0,6 | 6,8 | 17,6 | 31,6 |
Nem értetted meg.Szerintem nem kevés embert érint.
(főváros, megyei jogú v., többi város, község)
lakások %-ban
Cirkó-, etázsfűtés egyébbel 4,5 10,3 29,9 41,4
Egyedi helyiségfűtés egyébbel (szén, fa, olaj) 0,6 6,8 17,6 31,6
(bocs, nem tudtam rendesen berakni a táblázatot.)
Gáz mennyiség helyett akkor kWh egyenérték fogyasztás kell, mert anélkül ez az ötlet értelmezhetetlen.Elvileg háztartásonként (fogyasztási helyenként) értendő, de a nagycsaládosok (min. 3 gyerek) 2329 köbméter az éves limit (áramra nem vonatkozik). Azt mondták, hogy a háztartások negyedét fogja érinteni az áremelés. De majd a Magyar Közlönyben úgyis megjelennek a részletek.
Mondták már, hogy esetleg megnézhetnéd a statisztikát, hogy az ingatlanok hány százaléka gáz kapcsolatos vagy rendelkezik gázfűtéssel?Mondták már, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek?
Valószínűleg erre is gondoltak, de én sem ismerem a részleteket.Gáz mennyiség helyett akkor kWh egyenérték fogyasztás kell, mert anélkül ez az ötlet értelmezhetetlen.
Nekem a gázfogyasztásom 0, hőfogyasztásom van, amit egy közös kazánból nyerek.
Ízlelgesd az ebben levő számokat...Mondták már, hogy a nagykörúton kívül is élnek emberek?
Oké ízlelgettem. Lófasz sincs benne a vegyes tüzelésű kazánokról, viszont, te ezt ízlelgesdÍzlelgesd az ebben levő számokat...
Fa**om. Ez csak az egyedülélő kisnyugdíjasoknak lesz jó. A házunkban van nagycsaládos, de nekik sincs gázórájuk, csak villanyóra, minden villanyról megy, a fűtés meg a társasházi gázóráról.... etől korrektebb lett volna ha teljesen megszüntetik a rezsicsökkentést, de ez az egész az egyedülélő kisnyugdíjas szavazók "megvédéséről" szól. Igen gondolom éjfél körül kell nézni a közlönyt... az egész baromság mert feltételezi, hogy a nagycsaládosok gázt használnak és több gázt. Ez az egész nem veszi figyelembe azt, hogy áram kb mindenhol van, gáz meg egyáltalán nem biztos, illetve a fűtés lehet társasházi közös gázóráról megy. Ennek az egésznek konvertibilisnek kellene lennie, kellene egy átváltási szám, hogy azok akiknek nincs gázórája az kapjon valamennyi áramra is kedvezményt. Van olyan is aki árammal fűti a lakást, de legalább a melegvizet. A most kitalált támogatási rendszer arra ösztönöz, hogy aki leszerelte a gázórát az szerelje vissza.... kontraproduktív...Elvileg háztartásonként (fogyasztási helyenként) értendő, de a nagycsaládosok (min. 3 gyerek) 2329 köbméter az éves limit (áramra nem vonatkozik). Azt mondták, hogy a háztartások negyedét fogja érinteni az áremelés. De majd a Magyar Közlönyben úgyis megjelennek a részletek. Nem vagyok bennfentes, csak a Kormányinfót hallgatom. Viszont közös képviselő vagyok a társasházban, ahol lakok, így engem is érdekel, hogy mi lesz.