.
Mi is akadályozza a kormányt, hogy a minimálbért --és ezzel együtt kis késéssel a gazdasági folyamatok miatt "magától"
mindent !!!-- az Euro-hoz kössön ???
...Viktor jóváhagyásán kívül!
Azonnal nem érné meg a hazai multiknak "nagyvonalúan" hagyni, hogy az általuk létrehozott/fenntartott pénzügyi körök rángassák a Forintot.
Sőt, ha ez "véletlenül" még veszteséget is okozna számukra, akkor ők maguk gyakorlatilag stabilizálnák a Forint árfolyamát !!!
Egyszerű pénzügyi lépés --
van példa több, sikeres hasonlóra--, a jelenlegihez képest töredék "Rendkívüli Adó"-ból megvalósítható, és Varga Misink szakmai tudása és (közel-)múltja alapján biztos vagyok benne, hogy említette Viktornak.
..."csak" nem kéne ezután a lépés után azonnal "ugrani", mikor a multik mögött álló pénzügyi- és média-csoportok " beugrasztanak" és a "beugrasztás" után, hatalomért reszketve azonnal megalkudni!
Nem egy elkényelmesedő, nyugdíjért, HBO+-ért hasonlókért reszkető társadalmat kellene építeni, hanem olyat, ami most/ilyenkor tudja leszigetelni a saját lakásását --
mert képes rá tudása, akarata és szándéka birtokában !!!--, sorozatok helyett kirándulni viszi a gyerekeit, és a nagypapához/nagymamához,...
...és rövid időn belül "magától",
valóban meglesz a reprodukciós ráta !!!
Jaaa, hogy ilyen társadalmat nem kell "megmenteni" négyévenként, nem kell rezsi-csökkenteni, ha
értékálló a fizetése,
értékálló a nyugdíja van...
...de ettől kezdve számonkérési lehetősége, önálló döntési lehetősége, annak
"kockázatával" !!!
Hmmm...
..."érteni" értem, csak "megérteni"nem tudom/akarom !!!
Kihasználatlan pénzügyi mozgástérről, lehetőségekről esett szó, kihagyva --remélhetőleg-- a média-/progpi-torzításokat, és nem kiragadva a valóságból, a vele együtt mozgó belpolitikai vonzattól !
.