Hát mondjuk az EU csatlakozási szerződés tárgyalását pont S fikusz csinálta.
De igen,ez 33 év problémája.
De alapvetőena mi hibánk,a mi korrupt oncelu allamszervezeztunk,politikai "elittünk" bűne.Meg a milyenek,hogy hagyjuk őket garazdalkodni
Szóval,ha bűnös kerestetik,elsőnek tükörbe tekintsünk.
Ha emlékezetem nem csal, akkor két fejezetet nem zártak le 2002-es választásokig, s az egyik a mezőgazdaság volt.
Egyébként, mindegy volt, hogy a fidesz '98-'02-es vagy a '02-'04es időszakról beszélünk, mivel a magyar politikai elit egymást is segítette a tárgyalások során, tehát ténylegesen folytak kölcsönös egyeztetések. Hogy ez mennyire segítette, vagy hátráltatta a kedvezőbb egyezségeket, azt nem lehet megállapítani, de valószínű, hogy inkább előnyös volt (ez saját vélemény).
Egyet kell értsek, de én nem a rendszerváltó nemzedékhez tartozom, mint tudja. Én még akkor se voltam szavazóképes, mikor az eu-s csatlakozásról volt a szavazás... : )
A múlt hibáiról nagyon sokat lehetne írni, ha és amennyiben tanulnánk belőle, s azt a jelenlegi és a jövőbeni helyzetben kamatoztatni tudnánk. Csak itt fontos és megkerülhetetlen kérdések merülnek fel. Tanultunk belőlük? Amennyiben igen, hogyan lehetne kamatoztatni, s ezáltal a Haza javára fordítani? Melyek ma a legjobb reális lehetőségeink? Én lényegesen több "harmadik utas" pártot szeretnék. '10-ben volt kettő (jobbik, lmp), ma egy tekinthető talán annak. ~4 éve egy se volt.
Mert hogy a másik oldal unokái nem hozzák el a megváltást, az olyan biztos, hogy most a monitort bámuljuk. Sőt...
De lényeg a lényeg, csak arra kívántam reagálni, hogy a jelenlegi problémákért könnyű csak és kizárólag a jelenlegi kormányt okolni (mezőgazdaság/élelmiszeripar), ám mint sok minden az életben, ez a kérdés is sokkal összetettebb. Hogy ők is hibásak? Persze. Én nem is erről írtam, mielőtt erre lyukadna ki. A részemről ehhez a témához nem tudok többet hozzátenni.