Ez tény. De amíg magas az infláció, magas lesz a kamat. Viszont ha erősödik a forint, jótékonyan hat az inflációra.Csak ez igen sokba kerül nekünk, mert a magas kamatok tartják erőben a forintot.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez tény. De amíg magas az infláció, magas lesz a kamat. Viszont ha erősödik a forint, jótékonyan hat az inflációra.Csak ez igen sokba kerül nekünk, mert a magas kamatok tartják erőben a forintot.
Mi okozza/ta a gazdaság egyensúlytalanságát?Csak ez igen sokba kerül nekünk, mert a magas kamatok tartják erőben a forintot.
A pénz sosem vész el.. csak átalakul... azaz más kezekbe kerül, és elveszti közpénz jellegét.. Így nem lehet egyértelműen kijelenteni hogy Magyarország ennyit vesztett, hiszen egy része ezen még nyert is..Azt jól számolom ill. olvasom, hogy a nyári gázüzleten ill. a Covid-os lélegeztető beszerző túrán összesen kb. 4 milliárd Eurót bukott Magyarország?
Szerintem idén már nem lesz érdemi kamat csökkentés. Talán 24 nyár végétől.Mi okozza/ta a gazdaság egyensúlytalanságát?
Az energiahordozók.
Miért kapunk energiahordozót? Devizáért.
Össze kell hasonlítani, hogy mennyi pénzbe kerül a magas kamatkötelezettség, és mennyibe az energiahordozók beszerzése.
Ne felejtsük el, hogy az adósságállomány jelentős része forintban van. Azaz a kamatkötelezettségre is hat némileg az infláció.
Kérdés még, hogy milyen euro/forint árfolyamon készült a költségvetés.
Szerintem most (így a Matolcsi/Varga találka után) lassan (sok apró lépesben) elkezdenek majd kamatot csökkenteni.
Hogy ne ijesszük meg a békát, csak szép lassan főzzük meg.
Per pillanat a rubelban való fizetéssel is jók vagyunk.
Szerintem idén már nem lesz érdemi kamat csökkentés. Talán 24 nyár végétől.
De jól van ez így.
Mindig arra megy, amerre jobban fáj. Ez régi igazság.
Ez a Suppan mindig optimista becsléseket mond. Bár hozzá kell tenni, hogy gyakran pontosabb, mint a többi elemző.Ez az optimista forgatókönyv>>>
A második félévtől felpöröghet a magyar gazdaság, stabil maradhat a forint
2023 második negyedévétől ismét növekedési pályára állhat a magyar gazdaság, fokozatosan javulhat a fogyasztás, és elindulhat az infláció tartós csökkenése. A Magyar Bankholding makrogazdasági elemzői felfelé módosították az éves GDP-növekedési várakozásaikat, míg számításaik szerint az infláció...www.portfolio.hu
A többi várakozás ennél moderáltabb.
Más.
Most úgy tűnik a piac(nemzetközi) beárazta az infláció megtörését és csökkenését, de a gyenge recessziót is.
Mondjuk infláció nálunk meg tartja magát.
Ha várakozások nem teljesülnek, nem lesz sima az infláció lefutása az hoz majd turbulenciát.
Ha adnék a háttérinfokra, akkor azt mondanám Suppant kincstári optimizmus jellemzi - a bank tulajdonosi szerkezete okán, a pontosságot pedig segíti az állami szektor adataihoz való könnyített hozzáférés (lásd előbb).Ez a Suppan mindig optimista becsléseket mond. Bár hozzá kell tenni, hogy gyakran pontosabb, mint a többi elemző.
Én a bizonytalan nemzetközi helyzet miatt idénre nem mernék semmit még csak tippelni se. Hazárdírozás lenne.
Én is szkeptikus. Illetve csodálkozom hogy mi ez a nagy magasság. Főleg dax cac stb. Pedig még bárhová mehet a kamatemelés ha beüt a gikszer. Arról pedig tudjuk mit mondott Kosztolányi...Ha adnék a háttérinfokra, akkor azt mondanám Suppant kincstári optimizmus jellemzi - a bank tulajdonosi szerkezete okán, a pontosságot pedig segíti az állami szektor adataihoz való könnyített hozzáférés (lásd előbb).
Szkeptikus vagyok a piaci optimizmussal kapcsolatban…az infláció ragadós tud lenni történeti tapasztalatok szerint.
Kamatlábak emelkedése véges, a kérdés inkább az meddig marad(hat)nak a magasabb szinten.Én is szkeptikus. Illetve csodálkozom hogy mi ez a nagy magasság. Főleg dax cac stb. Pedig még bárhová mehet a kamatemelés ha beüt a gikszer. Arról pedig tudjuk mit mondott Kosztolányi...
Azt látta valaki, hogy vásároltunk e aranyat az idén? Mármint a nemzeti bank? még mindig 100 tonna körül mozgunk?
Arany piaci ára magas.Tudtommal változatlan.Hungary Gold Reserves
Gold Reserves in Hungary remained unchanged at 94.49 Tonnes in the second quarter of 2024 from 94.49 Tonnes in the first quarter of 2024. This page provides - Hungary Gold Reserves - actual values, historical data, forecast, chart, statistics, economic calendar and news.tradingeconomics.com
+HUF erősödésben állhat be változás, megjelent a technikai képben egy szkript lehetősége kiderül validálodik e…Én is szkeptikus. Illetve csodálkozom hogy mi ez a nagy magasság. Főleg dax cac stb. Pedig még bárhová mehet a kamatemelés ha beüt a gikszer. Arról pedig tudjuk mit mondott Kosztolányi...
Az utolsó három bekezdéssel nem értek egyet- mert nem számol azzal az emberi természettel, aminek köszönhetően a jelenlegi gazdasági/társadalmi rendszer kialakult - de a többi logikusnak tűnik.Lamentálás a dollár sorsán.
1. 2.