Elég Mikszáthot, vagy Krúdyt olvasni, esetleg Karácsony Benő: Napos oldal, vagy Tersánszky Józsi Jenő:Kakuk Marci.... Mindjárt látod a különbséget az élet és az életszerű élet között.Mi az életszínvonal?
Az, hogy mint egy mérgezett egér dolgozik az ország nagyobb része, és álmában sem lesz már lassan saját lakása,és ha kidobják a munkahelyéről, akkor van 2 hónapja valamit kitalálni, mert egyébként itt a vég?
Cserébe persze megvehet olyan háztartási cikkeket, amik hmm.
3 éve direkt olyan telefont vettem, aminek nem jár le 2 év után a terméktámogatása. Most már kezdem nagyon érezni, hogy haldoklik az akuumlátora, de cserébe legalább kicserélni se egyszerű.
Vehetek occsóért levedlett szar autót, vásárolhatok olyan ruhákat sok pénzért, amik szétfoszlanak, ha használod őket.
Ez tudod mi a monarchiában? A betanított munkás szintje.
Azt, hogy ezt megengedhetem magamnak ma, tudod mi?
A középosztály.
Akkor miről beszélünk?
Az emberek Mãhlerre, Erkelre jártak, vs VV Fannika.
Miről beszélünk?
Ugyanebben az időszakban tudod hol éltek a ma színvonalán? A "demokratikus" usa nyomornegyedeiben.
És persze nyomor az öreg kontinensen is létezett, szó nincs róla, csak a kérdés mindig az, hogy hol.
Az a hol meg az idénymunka, segédmunka szintje volt az említett időszakban. A kubikus már bőven a mai középosztály szintje volt.
Ja de hát te látod, hogy nem, mert neked mobilod van, meg 20 éves romautód, neki meg nem volt, csak a grófnak.
Jah kérem, a technológia fejlődött, csak ez min változtat? Mert azon, hogy napi 8 óra melóval ki mit engedhet meg magának nem sokat.
Nekem nem lenne pénzem naponta élő zenés éttermekben ebédelni, 1900ban az állítólagos társadalmi osztályomnál alap volt.
Magyarul, egyet értek veled.