A pénz világa

Érdemes megnézni ezt az ábrát amúgy. Amerika vazallusai, Amerikától függő államok adják a 80-90 százalékot. Ez a titka az amerikai adósságnak: nincs aki érdemben megkérdőjelezze a hitelüket ebben a fizetőképes körben.

Tehát valós hitelük van, amit a "világnak" nevezett nyugati és Nyugatnak kiszolgáltatott buborék garantál. A tulipánkrízis óta számolnunk kell a buborékokkal, amik nem a józan számítás, hanem más érdekek alapján szerveződnek.

O1g,még vétózni sem tud....

Nehezen indul, de aztán csak eljutnak a lényegi mondani valóig:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: Nber

Ez 42 ezer korona, a cseh atlagber meg 42 ezer korona. Biztos jok ezek a szamok?

• Tetszik
Reactions: enzo
BezzegRománia elszáguldott mellettünk :cool:
infl-658753.png

BezzegRománia elszáguldott mellettünk :cool:
infl-658753.png
Most, hogy erre kivertük, mosolyogva fizetjük a jövő hónaptól 15%-al drágább távközlési díjakat, és a hónap során történt benzináremelés se fáj már! (ne felejtsd el az eu miatti áremelés, ők emelték meg az euró árfolyamát szöveget semmiképp!)

Most, hogy erre kivertük, mosolyogva fizetjük a jövő hónaptól 15%-al drágább távközlési díjakat, és a hónap során történt benzináremelés se fáj már! (ne felejtsd el az eu miatti áremelés, ők emelték meg az euró árfolyamát szöveget semmiképp!)

Mondjuk ezt az áremelést qvára nem tudom hova tenni milyen alapon csinálják.

OTP is kiküldte, hogy hé emlékszel a szerződésre amit kötöttünk?
Amiben az van, hogy nem kell semmilyen díjat fizetni a havidíjon felül amíg a kereseted meghaladja a megadott szintet?
Igen?
Akkor baszódj meg, mostantól te is fizeted a kártyadíjat, mint mindenki más a megemelt havidíj mellett.

Amiben az van, hogy nem kell semmilyen díjat fizetni a havidíjon felül amíg a kereseted meghaladja a megadott szintet?
Igen?
Akkor baszódj meg, mostantól te is fizeted a kártyadíjat, mint mindenki más a megemelt havidíj mellett.
Lölő és Szíjj László is behajtják az autópálya díjakon keresztül az inflációt, szóval nem is tudom, hogy miért csodálkozol, hogy más is ezt teszi!?
Vagy csak a FIDESZ oligarchái tehetik ezt meg?

Ne izgulj hamarosan már nem verhetjük a brét, mert újra emelkedni fog a második félévében, ha szerencsénk van 7-8 fölé nem megy és 6%-os évessel megússzuk.(pont a reálbéremelkedés és a növekvő fogyasztás fogja belökni, de abban nem hiszünk amúgy ;)) Úgyhogy ki kell használni az év elejét, aztán jöhet a tavalyi sírás ujratöltve, de már alacsonyabb szinten.

Ettől függetlenül jó látni, hogy most a példakép a csúcstartó.

Amikor nincs ellenérv és szembe jön a valóság, akkor marad a boldog karácsonyt lap, gazdi után szabadon.
Nyugodtan törd el az ujjad, gerinc nélkül úgysem fog eljutni a fájdalom az agyadig.
Ez az amikor nem látod a fától az erdőt. Agyhalott, gerinctelen, hozod az érveket egymás után.

Mindez miért? Mert fáj, hogy magas a román infla. Ráadásul odairtam, valszeg nálunk sem lesz jobb a második félévben és átmeneti a siker. De b+ ezt sem tudod elviselni, mert nekünk kell mindig a legxarabbnak lenni, akkor vagy nyugodt, az fér bele a kis világodba.

Igen?
Ezen gondolkodom én is; hogy van az, h a mezőgazdasági termékek (búzától kb. bármi) felvásárlási árához képest a termék (pl. kenyér) 10x-es szorzóval vehető meg, de még a nem feldolgozott is 3x-5x annyi?! Erre egyetlen válasz van, nyerészkedés.

Ami a bankot illeti; egy ismerőssel éveken át próbálta ezt a bankja eljátszani. Ő ilyenkor írt egy levelet, h nem járul hozzá a szerződés módosításhoz, stb. és maradt minden a régiben. Államközi egyezményekkel kapcsolatban próbáltam hasonlót és ott is működött. Persze kérdés, h mit írtál alá.

Ami az inflációt illeti; a béremelés mindig felfelé hajtja:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.