Valójában a világgazdaság van útvesztésben, élen az USA val.
Mondjuk az USA gazdasaga pont lokomotivkent zakatol, folyamatosan gyorsulva. Ez amugy nem meglepo, mert gyakorlatilag az europaiakat daraltak be ehhez.
A nyugat-európai országok gazdasági csőddel néznek szembe...soroljam?
A német ipar romokban, a lengyelek az eddigi eredményeiket most költik el harcikoporsókra...
A nemetek kizarolag az amerikai seggnyalasuknak koszonhetik, sajat maguk verik szet sajat gazdasagukat, olyan szinten hazaarulok es degeneraltak vannak kormanyon.
Osztrakoknak semmi bajuk nem lenne, ha nem akartak volna "integralni" felmillio dolgozni nem akaro, parazita muszlimot. Mivel ezeknek is jar a joleti allam minden szolgaltatasa, de ezek semmifele hozzajarulasra nem hajlandok, igy qrvamod elkezdett kifele folyni a penz. Ez meg nem a veg, csak politikailag meg nincs meg az eros ember ahhoz, hogy ezt a csapot elzarja.
a PIGS államokról nem is beszélve...
Gorogok mindig is csodben voltak, vannak es lesznek is. Ez egy eletforma ott.
Olaszokat ne feltsd szerintem, mert oket mindig is finanszirozni fogja az EU, es nagy a belso piacuk is. Raadasul nekik van mindenfele sajat iparuk, konnyu es nehez is, mezogazdasaguk, turizmusuk, ingatlanpiacuk stb.
Spanyolok mar problemasabbak, de ott is van minden hazon belul es szinten nagy a belso piac. Kicsit sok a komcsi, emiatt keptelenek gyorsabban egyrol-kettore haladni, de szerintem csodtol nem kell naluk sem tartani.
Portugaloknal szolidan novekszik minden, nem ertem, mitol lennenek negativ pelda...?
Hollandia elvesztette a gázkitermelését, Finnországban eddig az oroszokból éltek, most már nem. A Baltikumba a LÉL-ek (lett-észt- litván) se jár...
A hollandok evszazadok ota a kereskedelembol elnek, te is tudod, a Brexit ota meg tobbet tudnak szamlazni a tengeri forgalomra. Nem veletlenul gyulolkodtek olyan feneketlenul a magyarok ellen folyamatosan, mert gyuloltek Orbanek kelet-nyugati vasuti es mas szallitasi korridor-tervet a kinaiakkal meg oroszokkal - kihuzta volna a beveteluknek vagy harmadat a zsebukbol.
A balti orszagok nem az oroszokbol elnek, hanem a skandinavokbol meg a nemetekbol. Naluk is az amerikai seggnyalas az, ami betesz nekik, nem mas.
Románia, haggyuk....barátaik a dicső frankok, olymposzi mélységekben erkölcsileg és gazdaságilag.
Romaniat regen nem a franciak tartjak csak el, sokkal inkabb az amerikaiak. Viszont amig az amcsiknak hasznosak, addig mindig fenn fogjak oket tartani, az is biztos. Akkor lesz a gond, amikor mar nem kellenek majd...
Ebben a helyzetben nem éppen a magyar gazdasági stratégia a hunyó.
Sőt, egyedül a keleti nyitás koncepcióval tudunk ebből kikeveredni...(szerintem)
Hat, az majd elvalik. Az EU nagyon durvan jatszik mar, siman szandekosan beakasztanak, ha tudnak, mondjuk egy kinai embargoval vagy hasonloval.