A pénz világa

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 460
5 276
113
..a magyar hitelezési gyakorlattal minden rendben szerinted? Mennyire ésszerű az àtlag magyar àllampolgàrnak a "pénzügyi higiéniàja"? Csak mert egy bezsàkolt hitel,feleslegesen,meggondolatlanul felvéve, felhasznàlva , valòban évtizedekre megpecsételheti egy egyén közérzetét.
De attól csak "neki" lesz sz@r, és nem mindenkinek. Vele van a gond, nem a rendszerrel.
Akkor kezdjük a rendszerrel, amivel szerintetek nincsen gond!
Egy pénzügyi analfabétát tart a nemzatgazdasági miniszteri poszton a kormány. A GDP, a költségvetési hiány, az ipari termelés... köszönőviszonyban sincsenek a tervekkel.
Közben rekord magas kamatra adósították el az országot.
Akkor mit is várunk az átlag állampolgár pénzügyi higiéniájától? Hát még egy átlag alattitól, akiből sajnos nagyon sok van, és akiket sokszor pár kiló krumpliért... "rá lehet venni", hogy újabb négy évre adjon felhatalmazást annak a kormánynak, akinek csak közvetlenül választások előtt, vagy az újabb adók kiszabásakor jut eszébe.
Ha átlátnák a pénzügyeket, akkor a sikerpropaganda, és a rossz adatok miatti másra mutogatás nem működne, tehát vagy már le lett volna váltva a kormány, vagy nem lenne 2/3!

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 523
3 094
113
Egy de fontos kapcsolódási pont van ez nem más mint az általad is képviselt itthon minden is szar, nincsenek lehetőség! Én erre leírtam , hogy igenis vannak lehetőségek , igenis lehet boldog életed Magyarországon, igenis lehet normálisan élni úgyhogy nem vagyok NER közeli, nem vagyok diplomás és nem toltak alám semmit se a szüleim(tisztességesen felneveltek)! Azért real life mert a valós életből merítve cáfolom az általad linkelt országszarozó cikkeket!
Továbbá elég nagy fiú vagyok már , hogy ne éhezzem az elismerést egy nyilvános fórumon! Már kevés ember véleménye érdekel és adok rá!
Ez a Worl happynest report ugyan kinek a megbízásából készült és mennyire valós adatok alapján?
Ha szakember vagy akkor tudhatnád, hogy a 6 hónapos futamidő a legkevésbé kedvelt a befektetők között és már többször teljesített alul az ilyen futamidejű aukció! Tehát ismét 2 olyan cikk amik a valós életben nem relevánsak!
Köszönöm a választ!

1. Nem írtam, h nincsenek lehetőségek.
Újabb szalmabáb.
2. Nem “országszarozás”, hanem komparatív elemzésekre ad lehetőséget egy összevetés. Reális értékelés nélkül nehéz javítani a dolgokon. Pláne, h önmagunkhoz képest(Magyarország) alul teljesítésünk láthatóan sok területen…
Az, h ez kritika s valaki nem szereti vagy nem bírja a kritikát egyéni szocproblem.
De lehet struccpolitikának is nevezni vagy megrekedni egy szinten.
3. Ha nincs szükséged nyilvános elismerésre, akkor miért írod le nekem már másodszor vagy harmadszor(?) Igaz az korábban volt mielőtt elküldtek kényszerpihenőre…Mintha bizonygatni kellene valamit..(!?) de te így döntöttél…újból…ok.
4. Az életed, eredményeid nem cáfolnak semmit. Esetleg példa lehet másoknak…
Egyén felől közelítve.Mások is élnek ebben az országban, máshogyan, ki így ki úgy. S lehet másképpen látják, érzik, értékelik…az ugyanolyan legitim és valid.
5. WHR. Sok baj van vele, de a térségi KKE országok esetében egymás melle tehető az index, illetve a magyar index trendje(iránya) is lehet indikátor.
6. Aukció. Ezt most megmosolyogtam. Pont ezért tettem fel a cikket.
Az hogy a te “valós életedben” mi releváns eldönhetted. A látenciát most hagyjuk.
De ki vagy te nekem, h beledumálj abba mit posztolok?

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 460
5 276
113
Egy de fontos kapcsolódási pont van ez nem más mint az általad is képviselt itthon minden is szar, nincsenek lehetőség! Én erre leírtam , hogy igenis vannak lehetőségek , igenis lehet boldog életed Magyarországon, igenis lehet normálisan élni úgyhogy nem vagyok NER közeli, nem vagyok diplomás és nem toltak alám semmit se a szüleim(tisztességesen felneveltek)! Azért real life mert a valós életből merítve cáfolom az általad linkelt országszarozó cikkeket!
Továbbá elég nagy fiú vagyok már , hogy ne éhezzem az elismerést egy nyilvános fórumon! Már kevés ember véleménye érdekel és adok rá!
Ez a Worl happynest report ugyan kinek a megbízásából készült és mennyire valós adatok alapján?
Ha szakember vagy akkor tudhatnád, hogy a 6 hónapos futamidő a legkevésbé kedvelt a befektetők között és már többször teljesített alul az ilyen futamidejű aukció! Tehát ismét 2 olyan cikk amik a valós életben nem relevánsak!
Az hogy vannak lehetőségek, nem jelenti azt, hogy mindenkinek!
Attól nem kell több mérnök, orvos, informatikus, egyetemi tanár, villanyszerelő, kőműves...
Nem is mindenkinek vannak meg a képességei hozzá, és szükség van a varrónőre, szociális gondozóra, államigazgatásban dolgozóra, tanítóra.... is. Amely szakmákra nem jellemző a jó fizetés, és ezen láthatóan nem is akar változtatni a kormány.
A minimálbér emelés sem megoldás, ha közben elinflálják a jövedelmeket, rontják a forintot, emelik az adókat, illetékeket!
Szóval amit az alacsony keresetűek "nyernek a réven, azt bukják a vámon".
Ha a rosszul fizető munkahelyekre nem mennek el dolgozni az emberek, akkor leállna a fél ország, és megduplázódna a munkanélküliek száma. De sokszor a jól fizetőek sem vonzóak, mert az EU-ban jobban keresnek vele.
Szóval arra kellene törekedni, hogy az állami túlköltekezést, túlárazott beruházásokat, felesleges bevásárlásokat (lélegeztető gépek, irodaházak...), propaganda százmilliárdokat meg kellene szüntetni, és akkor nem lenne szükség a különadókra, a 27%-os
áfára..., amik tovább rontják az állampolgárok pozícióját.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 575
26 190
113
Köszönöm a választ!

1. Nem írtam, h nincsenek lehetőségek.
Újabb szalmabáb.
2. Nem “országszarozás”, hanem komparatív elemzésekre ad lehetőséget egy összevetés. Reális értékelés nélkül nehéz javítani a dolgokon. Pláne, h önmagunkhoz képest(Magyarország) alul teljesítésünk láthatóan sok területen…
Az, h ez kritika s valaki nem szereti vagy nem bírja a kritikát egyéni szocproblem.
De lehet struccpolitikának is nevezni vagy megrekedni egy szinten.
3. Ha nincs szükséged nyilvános elismerésre, akkor miért írod le nekem már másodszor vagy harmadszor(?) Igaz az korábban volt mielőtt elküldtek kényszerpihenőre…Mintha bizonygatni kellene valamit..(!?) de te így döntöttél…újból…ok.
4. Az életed, eredményeid nem cáfolnak semmit. Esetleg példa lehet másoknak…
Egyén felől közelítve.Mások is élnek ebben az országban, máshogyan, ki így ki úgy. S lehet másképpen látják, érzik, értékelik…az ugyanolyan legitim és valid.
5. WHR. Sok baj van vele, de a térségi KKE országok esetében egymás melle tehető az index, illetve a magyar index trendje(iránya) is lehet indikátor.
6. Aukció. Ezt most megmosolyogtam. Pont ezért tettem fel a cikket.
Az hogy a te “valós életedben” mi releváns eldönhetted. A látenciát most hagyjuk.
De ki vagy te nekem, h beledumálj abba mit posztolok?
Hala a jó Istennek, hogy nem vagy nekem senkim! Én meg vállogatom a barátaimat! Az meg a te bajod ha nem bírod azt ha egy fórumon ami az interneten nyilvános vélemény nyilvánító hely a posztodra nem csak válveregető reakció érkezik ! De tudod mit IGAZAD VAN!

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 584
19 056
113
Ok.
Mint laikus elfogadom hogy szar a gazdasági helyzete az orszàgnak.
Mi a megoldàs?
Mi lenne jò iràny?
EU-s példàk nem jòk, ők most jàrnak ott mint mi a kàdàr rendszerben, azaz hitelekből élnek jòl. Közalkalmazottak szarul keresnek mindenhol. Versenyszféra meg olyan mint mindenhol, annyit kapsz,amennyit kialkudsz.
Àtlagember problémài kb egyformàk.
Vannak nàlunk érdekes dolgok, van korrupció is... csak majd nézni kell hozzà akkor az eu-t is...
Nem mellesleg éppen a szemünk làttàra omlik össze az eu két legnagyobb gazdasàga...német-francia. Az ő landolàsukat figyeljük, több ezer milliárd tartozàssal...
Miénk elérte a 100-at?

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 033
14 037
113
Ok.
Mint laikus elfogadom hogy szar a gazdasági helyzete az orszàgnak.
Mi a megoldàs?
Mi lenne jò iràny?
EU-s példàk nem jòk, ők most jàrnak ott mint mi a kàdàr rendszerben, azaz hitelekből élnek jòl. Közalkalmazottak szarul keresnek mindenhol. Versenyszféra meg olyan mint mindenhol, annyit kapsz,amennyit kialkudsz.
Àtlagember problémài kb egyformàk.
Vannak nàlunk érdekes dolgok, van korrupció is... csak majd nézni kell hozzà akkor az eu-t is...
Nem mellesleg éppen a szemünk làttàra omlik össze az eu két legnagyobb gazdasàga...német-francia. Az ő landolàsukat figyeljük, több ezer milliárd tartozàssal...
Miénk elérte a 100-at?

Igazad van!

Aki viszont befejezi a gondolatot, mégsem lesz boldog a helyünkben:

• A nagy adósokat megmentik! (...vagy bedőlne az egész rendszer!)
  • Kinek a rovására? / Kiknek a pénzéből? :oops:

.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 508
5 706
113
Jó-jó, de Te hány ingázó magyar állampolgárt ismersz? Milyen tömegekről tudsz?
Mire alapozod azt az állításod, ami azt sugallja, hogy tömegesen járnak magyar állampolgárok (nem áttelepült magyarok/románok) Békés vm.-ből Romániába?
Tényleg érdekelne, mert érdekes, hogy én ilyenekről nem tudok, pedig sok ismerősnél még nyelvi akadály sem lenne. Mert ha ezt a cikket és a statisztikai adatot vesszük figyelembe, akkor ez, véleményem szerint, a román határ mentén nagyban azt mutatja, hogy mely településekre költöztek át nagyobb számban aktív korú, eddig is romániai munkahellyel rendelkezők és nem elsősorban azt látjuk belőle, hogy milyen nagy tömegek gondolták úgy, hogy az eddigi magyarországi munkahelyüket feladva romániában keresnek megélhetést (habár biztos van ilyen is).
En Nagyvaradrol koltoztem at Magyarorszagra a hatar melle. Az ok, Varadon egy egyszobas panellakas arabol lehetett hazat venni a hatartol 3 km-re. Tovabbra is Varadon dolgozom, mint ahogy az a tobb szaz, ha nem ezer masik volt roman allampolgar akik szinten igy dontottek csak ezen a kornyeken. En autoval 10 (ha sor van akkor neha 20-30 perc), elektromos kerekparral 20 percet ingazok az munkahelyemig. Akik Varadon laknak, sokan 30 vagy akar 50 percet is ingaznak a dugo vagy az atszallasok miatt, hisz az ipari park a varosok kivul van.
A lakhatasi koltsegek joval alacsonyabbak Magyarorszagon mint Romaniaban. Pl. az egyszobas 20 m2-es panellakasomban mar 10 evvel ezelott is tobbet fizettem futesre, mint most a 60 m2-es hazamban. Az elelmiszer tulnyomo resze olcsobb Varadon, de azert itt az is sokat szamit, hogy Varadon nagy hipermarketek vannak, mig a hatar tuloldalan csak Real es Privat uzletek.
Szerintem az eletminosegbe az is sokat szamit, hogy Magyarorszagon a legkisebb falvak nagy reszeben is elerheto az olcso gazfutes, addig Romaniaban meg a varosok nagy reszeben sem. Pl. Varadon aposomek faval futenek, ami kb. 2-szer tobbe kerul neki, pedig mi szoktuk felvagni es hasogatni is. Termeszetesen a kornyekbeli magyarorszagiak kozul is vannak akik Varadra jarnak dolgozni, hisz a 200000-res Varadon sokkal tobb a lehetoseg mint a kevesebb mint 5000-res Biharkeresztesen, de egyaltalan nem olyan nagy szamban dolgoznak odaat. A mi cegunknel amikor nagyon ra voltunk allva a kulfordi munkaero toborzasra, akkor is csak 2% volt a magyarorszagiak aranya. Napi ketszer atmegyek a hataron, max. 1-2 mikrobusszal szoktam talalkozni, ami melosokat visz, buszt meg egyaltalan nem lattam meg. Egyebkent amiota Biharkeresztesen megnyilt a Viastein, sok romaniait vettek fel, akcentusukbol itelve meg szekelyeket is. Szoval oda vissza megy a munkaeroaramlas.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 508
5 706
113
A hangzatos címet hagyjuk.

A módszertant is mert itt senkit se érdekel.

Ez egy percepció(!!!), ami változó korrelációban van a valósággal s a kauzalitás is jellemzi.

“A World Happiness Report legújabb kiadása szerint Finnország vezeti a világ legboldogabb országainak listáját, immár hét éve megőrizve ezt a pozíciót -

Az északi országok dominanciája továbbra is megfigyelhető, hiszen Finnországot Dánia, Izland és Svédország követi. A jelentés, amely több mint 140 országot vizsgált, az ENSZ március 20-i nemzetközi világnapja alkalmából készült, és az előző három év átlagos életkörülmény-értékelése alapján rangsorolja az országokat.

Hazánk 2023-ban az 51. helyen szerepelt (6.041-es boldogságindex) a közép-amerikai Salvador után, megelőzve Argentínát.

2024-BEN MAGYARORSZÁG 5 HELYET ZUHANVA AZ 56. HELYRE KERÜLT (6.017-ES BOLDOGSÁGINDEX), PORTUGÁLIA UTÁN, EGY HELLYEL MEGELŐZVE PARAGUAYT.

Összehasonlításképp: Ausztria a 14., Csehország a 18., Szlovénia a 21., Románia a 32., Lengyelország a 35., Szerbia a 37., Szlovákia a 45., Horvátország a 63., Ukrajnaa 105. helyen szerepel.

A 30 ÉV ALATTIAKAT VIZSGÁLVA MAGYARORSZÁG A 36. HELYEN SZEREPEL, A 60 ÉV FELETTIEK ESETÉBEN AZONBAN CSAK A 70. HELYET SIKERÜLT MEGSZEREZNIE.”
Tudom, hogy egyelemes minta nem szamit, de nekem van egy finn munkatarsam, aki romaniai szinmagyar faluba koltozott, szerinte a finnek azok akik boldogtalanok.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 508
5 706
113
"Tanárok" mint szakmunkások? Ápolók? Kórházi kisegítő személyzet?
Gépjármű vezetők? Pl. villamos vezetők.
Tűzoltók?

Hogy párat mondjak az ismeretségi körömből, talán egy kicsit nagyobb felelősség van, mint a felsorolt hórukk melósokon. Érdekes, a sikeres melósokkal csak az építőiparból tudtok jönni bármikor felmerül a téma... ami egy államilag szénné dotált terület.

Mennyi fizetést kéne adni? Mondjuk annyit, hogy ha már olyan iskolát kapsz, amit meg tudsz fizetni, ahogy fentebb elhangzott, meg olyan egészségügyet, akkor a társadalom nagyja meg tudja fizetni a megfelelő szintű ellátásokat...

Most ne nézzük a műszakpótlékokat amúgy, mert "a szabadidejét mindenki úgy osztja be ahogy akarja"... tehát tegyük fel, hogy szeretne valaki akkor szabad lenni, amikor a családtagjai is...

Meg ugye a lakhatás... Hogy ne az legyen opció a 25 évre felvett hitel mellé ami a családi költségvetés felét viszi, hogy a "szabadidőben" építkezel még 5 évig magadnak... hisz a szabadidejével mindenki azt csinál, amit akar, ahogy fentebb szintén elhangzott.

Hogy aki csak sormunkás, mert így alakult neki, legalább egészséges otthon bérletére fussa neki. Nem tudom mikor kellett utoljára bérelnetek, ha nincs pénz, elég nehéz értelmes bérleményt találni, főleg gyerekkel... de ugye ne ingázz BP. egyik felől a másikra... mármint ha új munkát találsz,mert ugye azt is linkeltétek, hogy milyen könnyű akárkinek... akkor nyilván likvidáld az ingatlanod is!

Na, nem kellett pl. jogosítványnál egy kis csúszópénz, nem kellett vért hugyozni, építési engedélyeztetésnél hogy a szabályoknak megfelelő ingatlanod megfeleljen, miközben a szomszéd minden létező szabályt megsérthetett valahogy? Nem volt még olyan, hogy étterem tulajjal beszélgetve elmondta, hogy nem korrupció, de van egy engedélyezési tisztviselő a polgármesteri hivatalban, akinek van tanácsadói szolgáltatása, hogy minden ügyintézés smakkoljon, azt a rövid 2 millát simán megéri kifizetni a munkájáért, hogy minden elsőre jól menjen... No meg híreket sem olvasol? Király! Akkor minden rendben van, ha nem vagy hajlandó tudomást venni róla.

Hát ez van, Pest megyében tanár a testvérem, és szülő konkrétan az ő torához nyomott kést pár éve, és leszóltak a fideszes polgármesteri hivatalból, hogy majd ők elintézik, ne legyen feljelentés, mert nem lenne jó vége... diákként magam is volt szerencsém ilyet megtapasztalni jómódú kertvárosi környezetben ahol integrált oktatás címszóval hoztak ilyen azóta államilag tovább tenyésztett lényeket, és öcsém is számol be néha durva esetekről (meg néha viccesekről)
Nekem a gazszerelo (nem AZ A gazszerelo :) ) 10 perces munkara, alkatresz koltsegek felul 50000 forintot kert el. Mert hat a 2 km-es kiszallast is beleszamolta. Ezek utan en meg azt is el tudom hinni, hogy meg Lolo is tisztessegesen kereste meg az elso milliardjait.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 508
5 706
113
A

Köszönöm!
Pompàs összeàllítàs.
Tisztàn làtni hogy nàlunk a fejekben van a gond.
Mert ha a szerbek odaértek a 36-ik ,a romànok a 32-ik helyre akkor itt az életszemléletbeli differencia làthatò. És nehogy azt mondja valaki hogy jobban élnek, mert sok helyen nem hogy wc, de még ivòvíz sincs...pedig ez egy elfogadható indok lenne a "szarazéletem" feelingre, de nem, 32-36. Oktatàs? Jog és létbiztonsàg jobb? Aligha...
Lehet ők többet mosolyognak ébredés utàn, vagy nem toljàk a drama queen-t ha nincs cserélve a pingpong asztal méretű lapostv 2 évente?
Amíg a szerzés és a rongyràzàs sokaknak az életcél, nem fog vàltozni, mert nekik soha nem lesz elég ami van. Mindig több és több kell, az élet meg szar.
( 160k-s fizu melett panaszkodtak a seregben hogy kevés....na most a 700k-s fizu melett ugyan ùgy nincs pénze annak akinek nem volt elég a 160...De ebben az évben màr cserélte az i15-öst mert talàlt egy jobb szinűt (!), és az élet tovàbbra is szar.)
Romaniaban van egy mondas, ami magyarul azt jelenti, hogy "csak rosszabb ne legyen". Mi magyarok meg semmivel nem vagyunk elegedettek, ami egyreszt jo, mert kuzdesre biztat, masreszt rossz, mert boldogtalanok leszunk.
Egyebkent valosszinuleg ezert volt annyi szabadsagharcunk is, hisz nem vagyunk elegedettek sosem.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 584
19 056
113
Még mindig, a kádár rendszer nem hitelből élt jól. A hiteleket a szunak vettük fel
A Szu meg szemmel làthatatlan àron adta a gàzt,àramot,olajat....
Vagy valami "pannon puma" volt a kommunizmus, hogy 3 acélkombinàtot működtetett az orszàg folyamatosan....ùgy hogy a bànyàk csak veszteséget termeltek....meg repült 120mig , voltak rakétacsapatok.
Ugye a pénz ment a Szu-ba?

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 859
32 426
113
Vagy valami "pannon puma" volt a kommunizmus, hogy 3 acélkombinàtot működtetett az orszàg folyamatosan....ùgy hogy a bànyàk csak veszteséget termeltek....meg repült 120mig , voltak rakétacsapatok.
Mégis sikerült nyugatra veszteséggel eladni.
Meg az impexeken keresztül is rengeteg pénz ment ki -nyugatra.
Valamiből a nyugati kónbenditeket és a többi hasonszőrűt támogatni kellett. De az egyéni gazdagodás (ami megint csak nem aprópénz volt) sem feltétlen itthon csapódott le.

Milyen szép vonal, hogy nyugati hitelből, államszocialista Magyarország eladósodásával azokat a euró-kommunistákból támogattuk, akik ma lehet, hogy euró-liberálissá változva ( a kommunista nem hal meg csak átalakul) épp Magyarország eladósodottságát, gazdasági szerkezetét és demokratikus mivoltát kritizálják.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 656
13 883
113
Konkretan ~$300 MILLIARD korul loptak ki nyugati szamlakra a mocskos kommunista ex-avos impexesek. Bezony, a rendszervaltaskori teljes allamadossag tobb, mint 10x loptak el - es mindezt ugy, hogy a teljes allamadossag (~$21B 1990-re) FELE ARFOLYAMVESZTESEGBOL KELETKEZETT, koszonhetoen a teljesen amator-retardalt Timar Matyas-Fekete Janos senkihazi komcsi duo totalis alkalmatlansaga miatt.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 859
32 426
113
Navracsics:
"A Versenyképes járások program ennek jegyében fogalmazódott meg. A kistérségi együttműködés jelenti a területi felzárkózás új sebességét. Ehhez a kormány a maga módján nem csupán technikai segítséget, de pénzügyi támogatást is ad. Azokban a járásokban, ahol az iparűzési adó 2025. évi növekménye nem éri el a 250 millió forintot, ott erre az összegre kiegészíti, így téve lehetővé, hogy nagyobb összegre pályázhassanak, mint amekkora egyébként bevételük alapján jutna nekik. Amennyiben a járás központja egyben a vármegye székhelye, a kormány az összeget 500 millió forintra egészíti ki.

Ennek következtében a 174 járásból 141 kap garantáltan több fejlesztési forrást, mint amennyit az éves növekménye lehetővé tenne. A többi 33 járás sem jár rosszul. Ők a 250, illetve 500 millió forintos határ fölötti növekménnyel rendelkeznek, így erre a nagyobb összegre pályázhatnak 2025-ben térségi fejlesztésekre vagy üzemeltetésre."

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 460
5 276
113
A fogyasztás bővülése nélkül nem fog menni. Az inflációkövető adóemelés, és hasonló okosságok, nem abba az irányba hatnak.

Az államkötvények kamatkifizetése viszont némileg hathat a fogyasztás bővülése irányába, de az meg nem érint tömegeket.
Az üzemanyagok fogyasztásának csökkenéséből viszont, rendszeresen kifelejtik megemlíteni az elektromos autózást, ami lassan ugyan, de azért bővül. Főleg a céges autóknál.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
3 866
13 135
113
Mert aki akar az tud dolgozni, fejlődni, élni.
Az meg hogy a sok is kevés, illetve nyígàs mindenért az "hungarikum".
Mennyit dolgozzak egy kurva heten 80 orat? hogy a közép réteghez tartozzak es rohadt lakás onerore ossze szedjem az önerőt talan 30eves koromra azért ezt a dumát engedjuk mar el.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
21 633
42 044
113
Ezt minden évben elmondják: most már tényleg nagyon nőni fogunk - eddig nem jött be, nagyon nem.
A magyar gazdaság erősen kötődik a némethez: ha ott nincs növekedés, akkor nálunk sem lesz szárnyalás.
Jövőre az idei szar év lesz a bázis, amihez képest könnyű növekedni (bázishatás).