ööööö.....az nálam nem opció.
Igazából az a néhány száz forint, amennyibe kerül Magyarországon is a bankkártya, semmi ahhoz képest, amennyi előnye van.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
ööööö.....az nálam nem opció.
A kereslet-kínálat dolgot a hitelezésre írtam. Nem kötelez senki, hogy a banktól vegyél fel hitelt, csak azért vesznek tőle, mert a legtöbb embernek az a legjobb módszer."A bank nem kötelez senkit, hogy csak rajta keresztül találja meg a kereslet a kínálatot. Az emberek egsz egyszerűen csak azért folyamodnak a bankhoz, mert ez a legjobb létező módszer."
Viszont a munkéltatóm pont ezt tette. Azóta pedig az állam is nagyjából ezt teszi.
Más: Kriptopénz:
Válasszuk el a műkodést a belefektetéstőL: sokkal olcsób működést tesz lehetővé ha nem kell eltertania a bankot pénzügyi műveleteknek,
Vagy a majd a Marson is banki ügyintézők előtt áljunk sorban?
A belefektetett pénz viszont hektikus. Ennek a piac kialakulatlansága mellett valszeg ÉK az oka. Jelenleg.
Ja, Ez vélemény, nem vagyok szakértő.
Válasszuk el a műkodést a belefektetéstőL: sokkal olcsób működést tesz lehetővé ha nem kell eltertania a bankot pénzügyi műveleteknek,
A piac valamit beáraz benne, ha nem a kurvahosszú hash file-t, akkor a befektetési lehetőséget vagy valami mást. Most ha a tőzsdén veszel egy barill olajat honnan tudod, hogy az létezik-e vagy ha létezik akkor hol van? Persze ez megfoghatóbb, mint a bitcoin, de ha belegondolsz akkor mégsem. A lenyomozhatatlan tranzakciókhoz megfelel(?) ez a valuta, fizethetsz vele akárkinek akármiért anélkül, hogy visszakövethető lennél. Ha erre képes az más önmagában érték, minél nagyobb kereslet van ilyen ügyletekre annál nagyobb kereslet lesz ilyen valutá(k)ra. Értelme van, még ha nehezen is megfogható elsőre és számomra is egy lufinak néz ki, ami egyszer már kipukkadt és mindegyre van egy visszaesés az árfolyamában.De a pénzt azért kapod, mert a piac beárazza, hogy az én munkaerőm és annak terméke mit ér...
Érdekes, hogy a sok konteós egyén, akik pénznyomdát és elektronikus gombnyomásra pénzgyártás kommentel mindenhol nem jön ide és akkor nem írja le, hogy a bitcoin az mi. Mert a fentiek alapján, ha jól értem, akkor kurva hosszú hasfileokat gyártanak, aminek aztán lesz értéke. Pedig csak egy halom bit, ami mögött nincs smemiféle termék és gazdasági ellenérték sem.
Vagy akkor mit nem értek...? [fejvakarás]
Ez mi, hanem semmiből pénzteremtés úgy, hogy semmi sincs mögötte...?
Én már sokszor megpróbáltam és akárhány esetben belemélyedtem mindig ugyanarra a következtetésre jutottam...... a deflációs tulajdonság azonban a valódi pénzként használatot ellehetetleníti, hisz aki a makroökonómia alapjaival tisztában van, az tudja, hogy mennyire pusztító hatású a defláció egy gazdaságra. (Aki nem tudja, nézzen utána.)
Én már sokszor megpróbáltam és akárhány esetben belemélyedtem mindig ugyanarra a következtetésre jutottam.
Hogy ez egy gondosan felépített legenda. Megköszönném ha megpróbálnál meggyőzni az ellenkezőjéről.
Írtátok, hogy milyen környezet szennyező a crypto pénzek előállítása, de gondoljatok bele milyen környezet szennyező ugyan ilyen értékkel rendelkező arany, gyémánt...stb előállítással. Valódi bányászat nem egy túl környezet barát és csak a haszon nagy része nem azoknál realizálodik akik meg dolgoznak érte hanem a multi befektetőnél. S mi a végeredmény fel építenek egy nagy trezort, őrzik, karbantartják, (iszonyú pénzekért) és ott hever az arany...stb kihasználatlanul, értelmetlenül. Ezzel szemben a crypto pénzeknél minden csak digitális és minimális befektetéssel mindenki részt vehet benne, tulajdonképpen egy matematikai ritkaság adja az értékét. Mondjuk azt nem értem, hogy a mai pénzkibocsájtó intézmények mikképpen állítják elő a digitális pénzüket. Valaki ül egy konzol előtt és a monitoron egy rubrikába beír egy nagy számot és kész és már lehet is adósságot törleszteni?
Az infláció szerintem nem jó de a defláció sem vezet sehova. Szerintem csak is az értékét minden körülmények között tartó pénznek lenne értéke de ezt elég nehéz lenne meg határozni hogy, mihez kötnénk, Erre szerintem a matematika pontosan meg felel mert az nem lehet elinflálódni nem lehet külső tényezőkkel befolyásolni. Csak nyers számok vannak és ez jó érték őrző, nem lesz belőle több nem lesz kevesebb csak egy bizonyos meghatározót mennyesség.
Írtátok, hogy milyen környezet szennyező a crypto pénzek előállítása, de gondoljatok bele milyen környezet szennyező ugyan ilyen értékkel rendelkező arany, gyémánt...stb előállítással. Valódi bányászat nem egy túl környezet barát és csak a haszon nagy része nem azoknál realizálodik akik meg dolgoznak érte hanem a multi befektetőnél. S mi a végeredmény fel építenek egy nagy trezort, őrzik, karbantartják, (iszonyú pénzekért) és ott hever az arany...stb kihasználatlanul, értelmetlenül. Ezzel szemben a crypto pénzeknél minden csak digitális és minimális befektetéssel mindenki részt vehet benne, tulajdonképpen egy matematikai ritkaság adja az értékét. Mondjuk azt nem értem, hogy a mai pénzkibocsájtó intézmények mikképpen állítják elő a digitális pénzüket. Valaki ül egy konzol előtt és a monitoron egy rubrikába beír egy nagy számot és kész és már lehet is adósságot törleszteni?
Az infláció szerintem nem jó de a defláció sem vezet sehova. Szerintem csak is az értékét minden körülmények között tartó pénznek lenne értéke de ezt elég nehéz lenne meg határozni hogy, mihez kötnénk, Erre szerintem a matematika pontosan meg felel mert az nem lehet elinflálódni nem lehet külső tényezőkkel befolyásolni. Csak nyers számok vannak és ez jó érték őrző, nem lesz belőle több nem lesz kevesebb csak egy bizonyos meghatározót mennyesség.
Nekem elvándorlási ok lenne.Mi a véleményetek a készpénz beszüntetéséről?
Mi a véleményetek a készpénz beszüntetéséről?
Mi a véleményetek a készpénz beszüntetéséről?
WeChat Pay. jelenleg 963 millió ember használja. Nem kell feltalálni, már működik.Ezt inkább ide kellett volna:
Ha kiépülne egy olyan infrastruktúra, hogy mondjuk telefonon keresztül bármikor bárkinek nagyon gyorsan tudj utalni pénzt és ezt mindenki teljesen el tudja sajátítani, akkor simán meg lehetne szüntetni. Ellenkező esetben a 80 éves Tibi bá hogyan kér kölcsön a havertól egy sörre valót, vagy hogy fizetsz ki egy jófogásról vásárolt, de személyesen átvett cuccot? Rohansz a bankba utalni?
Alapvetően a 30-as évek eleji válsághoz hasonló helyzetet okoz: túltermelési válságot. Ez a bérből élőknek a legnagyobb csapás.
A kapitalista gazdaságban a tőkések (tőkejövedelemből élők) és a munkások (bérmunkából élők) két fő tábora alkotja a gazdaság szereplőit.
Ha defláció van, akkor a pénz minden nap egyre többet ér. Ez nagyon jó dolognak tűnhet elsőre, de valójában hatalmas veszélyt rejt: a gazdaság működését, a pénz forgását lassítja.
Jó dolog, hogy ma egy zsömlét kapok a pénzemért, holnap kettőt. Holnap már vehetek a zsömlém mellé egy parizert is! Ha valakinek ennyire kevés tőkéje van, akkor ez jó dolognak tűnik számára, azonban a rendszer egészére gyakorolt hatás épp rá fog a legcsúnyábban visszahatni.
A tőkés ugyanis a tőkéjét befekteti, hogy több tőkéje legyen. A befektetés kockázattal jár. Végső soron minden befektetés végén munka kell legyen, ami a gyarapodás fedezete. Defláció esetében azonban ha nem csinál semmit, akkor is többet ér a pénze, nulla kockázattal. Miért vállaljon kockázatot? Ez persze magában nem lenne gond, de a középosztály, aki épp a gazdaság egyik pillére a két szélsőség közt még tragikusabb hatással bír: vacakol az autó, de még nem olyan rossz. még kibír egy évet, mert akkor ferrarit kapok már a pénzemért! Miért vegyek új hűtőt, ha ez vacakol, ha félév múlva egy tévét is vehetek mellé ugyanennyiért? A fogyasztás visszaeséséhez vezet a defláció, és csak a lehetséges minimumot veszi meg mindenki, mert jobban megéri az egyéni szereplő szemszögéből a tartalékolás. Ennek azonban van egy másik hatása: Ha minden szereplő tartalékol, akkor a termelés nagyjára épp most nincs szükség (majd később talán, bár akkor megint megéri tartalékolni valami mégjobbért!) A túltermelési válságok a felesleges termelőkapacitás leépítésével járnak: a munkások számának csökkentése, a beragadt készletek kisöprése akár nyomott áron (ami tovább erősíti a deflációt), azonban a munkásoknak nincs akkora tőketartalékuk, hogy a gazdaság ilyenkor viharos önkorrekcióit kényelmesen átvészeljék, míg a tőkések kisebb kényelmetlenségekkel megússzák.
Kellemetlen évekre munkanélkülivé válni, és bár a zsemle napról napra olcsóbb, de ha egy zsemlére sincs pénzed, akkor már nem olyan jó dolog a defláció.
Az állandó (kontrollált, nem túl nagy mértékű) infláció azonban arra bátorít mindenkit, hogy a pénzét akkor költse, amikor többet ér még, és hogy úgy költse, hogy az legalábbis az inflációval korrigálva értékét őrizze. Növeli a befektetési kedvet, a fogyasztást, ami munkahelyeket eredményez, és stabil gazdaságot, hisz állandó pénzáramlásra van szükség a szereplők közt, hogy mindenki a felszínen maradjon. A béreket nyilván emelni kell folyamatosan, hogy a munkavállalók részt vegyenek ebben, de az árak is emelkednek. Az egész arról szól, hogy ezzel az erővel az egyenként racionális, de rendszerszinten irracionális erők ellen lehet hatni.
Valami ilyesmi, de én nem vagyok közgazdász. Bonyolult dinamikus rendszerekkel foglalkoztam már, és általában elmondható, hogy a főbb erők ismeretében is kaotikus lehet a viselkedésük, és eddig úgy néz ki, hogy az infláció egy stabilizáló hatás a gazdaságban.
Van ilyen és ráadásul széles körben elterjedve pont olyan helyen van ahol nem számított rá senki. Afrika egyes részein sima telefonnal fizethetsz egy kód bírásával. Mintha egy SMS-t küldenél.Ezt inkább ide kellett volna:
Ha kiépülne egy olyan infrastruktúra, hogy mondjuk telefonon keresztül bármikor bárkinek nagyon gyorsan tudj utalni pénzt és ezt mindenki teljesen el tudja sajátítani, akkor simán meg lehetne szüntetni. Ellenkező esetben a 80 éves Tibi bá hogyan kér kölcsön a havertól egy sörre valót, vagy hogy fizetsz ki egy jófogásról vásárolt, de személyesen átvett cuccot? Rohansz a bankba utalni?