M
molnibalage
Guest
Stop. Ha jól értem, akkor a bitcoint bányászó gépek semmi mást nem csinálnak, mint öncélúan hast számolnak? Mi a valód érték?Ok, azárt ennyire ne írjátok le a dolgot. Lehet nem ez jelenti majd a jövőd, de lehet, hogy egy első lépés a felé.
Mi a pénz?
A pénz egy univerzális csereeszköz, amit el tudunk cserélni tárgyakra, szolgáltatásokra stb.
Amióta vagyunk egy rakás mindent kipróbáltunk mint univerzális csereeszközt, gyöngyöket, kagylókat, mindenféle nemesfémeket és végül leginkább az aranynál kötöttünk ki.
Aztán az aranyat papírral helyettesítettük, de úgy, hogy annak megmaradt az aranyfedezete. Viszont néhány évtizede lemondtunk erről.
Most már a papírpénz mögött "csak" a bizalom áll. Ne értem miért ne válthatná fel a papírt egy digitális pénz, ha a mögött is kialakul egy bizalom?
Azért nem tartom feltétlenül piramisjátéknak a bitcoint, mivel a bitcoinok száma nem növekszik exponenciálisan, csak a kezdeti szakaszban. Idővel egyre nehezebbé válik a bányászat és egyre több számítási kapacitás kell a bitcoinok előállítására. Idővel oda jutunk, hogy a bolygó összes szuperszámítógépének a kapacitására lesz szügség a bitcoinbányászathoz.
Mivel egy nagyon új dolog, alakulhatnak lufik körülötte, de nem írnám le feltétlenül a jelenséget.
A pénz funkciója az, hogy ne 1000000 millió csirkés-salátás szenviccsel cseréljén barterban termelt értéket.
A bitcoin hol tölti be ez a szerepét? Mitől van és miért van értéke? stb.
Kérem magyarázza már el ezt valaki, mert most már tényleg kurvára nem értem, hogy miért van bármiféle értéke annak az izének.