1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Admiral Gorskov-osztály (Projekt 22350)

Diskurzus a(z) 'Fregattok' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 5..

 1. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Mondjuk itt elég ramaty az idő, tegnap még havazik is :D
   
 2. Lapua

  Lapua Member

  Már ne is haragudj de ismét egy bullshit maszlag .. A kísérőhajók sem fognak 40km/h szélben meg egy kis záporban felborulni. Éppenhogy verdesi a hajótetet a hullám. Ez nem egy Geostorm vagy egy Szupercella . Azok a kísérőhajók nem az orosz rákhalászok hajóiból vannak összetákolva !! Tessék helyzetjelentés --> https://www.xcweather.co.uk/forecast/Inverness
  /facepalm
   
 3. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Akkor várjuk az igazságot...mert te nyilván szeretnél bennünket tájékoztatni
   
 4. Pocok75

  Pocok75 Well-Known Member

  Azért az a szél ma mondjuk 60mp/h lökéseket is produkált és volt itt minden a jégesőtől a szikrázó napsütésig! Pedig ez dél-Anglia! Északon meg még rosszab volt!
   
 5. Kulso_54

  Kulso_54 Well-Known Member

  Való igaz itt északon elég cudar, de volt rosszabb is múlthéten, vagy azelőtt. Már nem emlékszem.
   
  Pocok75 likes this.
 6. boki

  boki Well-Known Member

  Próbálj nekifutni mégegyszer és értelmezni. Senki nem írta, hogy felborulnak/tak . Arról volt a hír , hogy vihar esetén az orosz hadihajók és kísérőhajók beljebb húzódnak a brit partokhoz. Biztos hallottál a Kína részére Sz-400 rendszereket szállító orosz hajó esetéről a La-Manche csatornában 2018-ban.
   
  fishbed likes this.
 7. emel

  emel Well-Known Member

  Nem nagyon értem a felháborodásod okát. Utóbbi években azért láthattunk már fotókat meg videókat az orosz határtól alig párszáz m-re (nem km-ekre!!) az orosz határőrség állomását távcsövező NATO gépesített csapatokról. Rákérdezésre beszélt nekem Ostravában egy B-52 navigátora élete addigi leghosszabb bevetéséről, aminek során D-É-D irányban végigrepültek az európai orosz határ mentén, és ez szerinte pár évvel korábban volt. Vagyis akkoriban mikor Szergejnek arra se telt, hogy saját bázisát kissé nagyobb távolságban körberepülje (nemhogy Anglia vagy az USA partjait kerülgessék)!! Akkor is így felháborodtál a "provokáció" miatt?!! És ott szó sem volt semmiféle viharról, ami oda sodorta volna a NATO-csapatokat vagy a B-52-ket az orosz határhoz ... ők odamentek/repültek ...
   
  borisz, nyugger, ghostrider and 5 others like this.
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Ma bejelentették, hogy 2019 végén Cirkon hiperszónikus rakétát indítanak(tesztelés) az Admiral Gorskovról .

  [​IMG]
   
  szegcsab, jani22, fip7 and 2 others like this.
 9. Berzin

  Berzin Member

  Szia boki! Akkor vegul is hany egyseg lesz a Groskovbol csak 3 db nem lenne esszerubb nagyobb mennyisegben legyaetani igy csokkenne a koltseg a lider meg messze van meg.
   
 10. boki

  boki Well-Known Member

  Szia!
  A Gorskov-széria 4 hajóból áll jelenlegl.: Admiral Gorskov (2018) Admiral Kaszatonov(2019) -zárójelben a hajók átadási dátuma a flottának. További kettő fregatt: Admiral Golovko(2021) és Admiral Iszakov(2022) épül. Ezenkívül még 5 fregatt épülését jelentette be V. Putyin a szokásos évi -az orosz parlament képviselőihez intézett beszédében februárban. A további 5 fregattban már benne a Szuper Gorskov is. 2027-ig kellene elkészülniük. Tudtommmal 2 Gorskov és 3 Szuper Gorskov lesz építve. Tehát összesen 6 Gorskov osztályú fregattnak kell épülnie (a szerződések aláírva).
   
  fip7 and fishbed like this.
 11. Berzin

  Berzin Member

  Szia boki! Miben fog kulonbozni a super groskoc a mezei groskov_ tol mar igy is az elmúlt 35 ev legutosebb orosz hajoja? Vagy szintet lepnek nagyobb meret netan rombolo kategoria lesz?
   
 12. boki

  boki Well-Known Member

  A szuper Gorskov- projekt 22350M már 8000t vízkiszorítású, tehát már romboló kat.
  [​IMG]

  Egyébként épp ezekben a percekben tárgyal Sz.Sojgu az OSzK képviselőivel Szeverodvinszkben a Szuper Gorskovok építésének megkezdéséről.
   
  ghostrider, therob, fip7 and 3 others like this.
 13. Roni

  Roni Well-Known Member

  Ttt van tesó egy makett ami kicsit jobban mutatja hogy mennyivel nagyobb mint az első változat


  [​IMG]
  [​IMG]
   
  ghostrider likes this.
 14. Roni

  Roni Well-Known Member

  Aztán lehet találgatni hogy mikor kezdik mjad ennek az építését .Az meg még durvább hogy mikor lép majd az első szolgálatba ;)

  [​IMG]
   
 15. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Ezek szerint, ha a "normál" Gorskov 4. egysége 2022-ben lép be, akkor az 5-6.db az valahol 2024-25, a szuper Gorskovok meg talán 2030 előtt?
   
 16. dudi

  dudi Well-Known Member

  Attól függ,hogy mikor kezdik építeni.
   
 17. boki

  boki Well-Known Member

  Valahogy úgy...
   
 18. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Vannak érdeklődők.   
 19. jani22

  jani22 Well-Known Member

  http://tass.com/defense/1048231
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  Északi PKB(tervező és konstrüktőr iroda) megkezdte a projekt 22350M konstrüktőr dokumentáció kidolgozását. A 7000 t-s Szuper Gorskov 48 Kalibr rakétát tud majd hordozni. Másik dolog, hogy a hajók egységes univerzális automatizált tüzvezető rendszert kapnak.
   
  arbalest and fip7 like this.

Ezen oldal megosztása