M
molnibalage
Guest
Ezen dolgok tobbsege inkabb szegenysegi bizonyutvany.Nagyon tartalmas társalgás volt. Elkezdtem volna angolul prezentálni, hogy az eredeti tervekhez képest mit hogyan módosítottunk, mire közölték, hogy nem fontos, mert ők már ezt tudják, amúgy is sokkal jobban fogják csinálni, mint mi.
Ezt egy olyan delegáció tagja reagálta le, akit elvileg azért küldtek a sanghai-i gyárból, hogy tanulják el a technológiát, amit tőlünk visznek át.
Eddig tartott a párbeszéd.
Ebből nem kell messziremenő következtetéseket levonni, de amikor idén tavasszal a legnagyobb orosz partner vezetője egy Teams-es meetingen azt mondta, hogy leszarja a szankciókat, de különben is Ausztriáig menetelnek el, akkor jössz rá arra, hogy az általad észlelt valóság valójában relatív.
Egy amerikai, egy kínai, egy indiai, vagy egy orosz teljesen másképp gondolkodik a világról, mint te, vagy én.
Egy amerikainak már az is világbajnokság, amit csak Amerikában tartanak meg.
Indiában és Kínában rengeteg nyelvet és dialektust beszélnek, de mind a két birodalomban több, mint egymilliárdan élnek. Bőven leszarnak mindenki mást.
Az oroszoknál meg az ukrán fronttól 11 időzónával arrébb is még mindig oroszul beszélnek.
Ezeknek nem tudod bemesélni, hogy nem ők a világ legnagyobb és legerősebb állama.
De a korabbi komment petrodollaros vs orosz ero elkepzelese. Nekem megint a mindent is meg tudunk magyarazni esete all fennt.
A hajo es allam ettol meg egy szarkpuac marad. Ezert van az, hogy az ororsz oligarchanak 300 labas yacht van, de vontatott csali a gepen nincs es a pilota hosi halalt hal.
Igy is lehet, csak azt bemagyarazni, hogy ez igy jo, meg ero, nekem nem lehet. Foleg nem gazadasagi lozungokkal.