Úgy érzem, hogy ez én hibám ez az egész, mivel ide bírtam szösszenteni ez a kis poént az átstartolásról.
Tisztázzuk.
Poénnak indult, természetesen a való életben egy nagyon hülye pilóta kellene hozzá, hogy megtegye, persze híres lenne, meg ő lenne a médiában az aktuális kettős megítélésű faszagyerek, de nyilván nem kellene többet repülnie az biztos. (Más kérdés fordított esetben, ha a hordozó lenne NATO hajó és a rep. lenne orosz, sanszos, hogy a pilóta kitüntetést kapna és jó eséllyel kisebb sztár lenne otthon.)
Az oroszok nem lőnék le semmiképpen, ha látják, hogy kiengedett futóművel közeledik, legfeljebb a halántékukat kocogtatnák, mivel ha jól tudom és ők is, akkor az EF nem képes leszállni hordozóra, főleg nem a Kuznyára, mivel azon meg nincsen háló amivel megfoghatnák.
Szóval jó eséllyel nyilvánvaló lenne számukra a szándék, legfeljebb kicsit megnehezítenék a pilóta dolgát, majd fellöknének utána egy 33-as párt, amelyik aztán kicsit elmanőverezgetne az EF-ekkel és ennyi.
Az oroszoknak van humorérzékük, bár kissé sajátos. Nem olyan karótnyeltek, mint a NATO tisztek.
De mint mondtam, ez csak egy poénnak indult felvetés volt, kár, hogy volt aki komolyan vette. Ilyenkor nem a dekára kiszámolt megvalósíthatóságot kellene figyelembe venni, hanem az hipotetikus helyzetben részt vevő felek arcát elképzelni és azon jót mosolyogni.
Ennyi.