1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Aero L-159 Alca

Diskurzus a(z) 'Kiképző repülőgépek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. senki

  senki Active Member

  Köszi megkaptam, válaszoltam is rá.
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Úristen, ha T kommentje igaz az elképzelésről, akkor én picit félek. Csak nem az jött le a sok hülye politikusnak, hogy az NFTC baja az, hogy kizúgnak egyesek és akkor megoldjuk mi okosba? Édes istenem, csak nehogy ez legyen...

  Nem mindenki alkalmas mindenre. Én hobbiból röpizek a 173 centimmel, de ezzel a magassággal és alapvető fizikai adottságaimmal soha nem lehetnék profi...
   
 3. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Ilyenekbe nem szólnak bele. Ezért lett most katona a miniszter, az átalakításokban is szabad kezet kapott ha igaz amit hallottam.
   
 4. borisz

  borisz Well-Known Member

  Van kb 25 pilóta.

  Nana. Én ziher, hogy nem engedném hogy a szállító pilóták egytípusosak legyenek. És őket is, ha lehet, a vadászok közül válogatnám, aki oda már nem jó, de A-ból B-be még eltalál. Már úgyis rendszerben van, repülőt látott, csak típusátképzés kell, nem felavatni egy teljesen új embert.
   
 5. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ezt komolyan is gondolod?A "katonai"felsővezetés lényegében kamarillapolitikusokbol áll.Ha valóban elsősorban katonák lennének már régen kirugták volna saját magukat
   
  fip7 likes this.
 6. emel

  emel Well-Known Member

  Ha van annyi pilóta a Griffekre, az bőven elég.
  Az meg, hogy a szállító-pilóták egy-típusosak lesznek vagy nem, az erősen múlik rajtuk is, meg hogy akit Gripenről letiltanak az egyáltalán marad-e a Honvédségnél vagy nagyobb pénzért irány a polgári légiforgalom - ahol tárt karokkal várják őket, akkora a pilótahiány. Lehet hajtani az embereket, de minél több a jogosításuk, annál könnyebben vonják meg a vállukat és vetik le a katonaruhát egy sokkal jobban fizető egyenruháért.
   
  endre likes this.
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Cockpit of L-159 2009 and 2019.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  fip7, arcas, szegcsab and 2 others like this.
 9. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Nagyot fejlődött. Az újat guggolva kell vezetni ! :D:D:D
   
 10. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Akarom mondani 'már nem... guggolva' ...:D
   
 11. szegcsab

  szegcsab Well-Known Member

  Na ebből már csak rosszul jöhetek ki, anyám mindig mondta, hogy ne igyak annyit.
  A guggolós az iraki ?
   
 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Czech Air Force deployment to Leeuwarden

  Exact dates are not known yet, but in November 2019 the Vzdušné síly armády České republiky (Czech Air Force) will deploy L-159T training aircraft to Leeuwarden air base (the Netherlands).

  The Čáslav based 213.vlt (V cviková Letka, training squadron) will take three dual seat L-159s to Leeuwarden and possibly the new L-159T2, which is originally a single seat aircraft. Main objective will be night flying training."
   
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Aero Delivered Last Overhauled L-159T1 to the Czech Air Force

  The Czech Air Force took over from domestic manufacturer AERO Vodochody AEROSPACE a.s. the last of five L-159T1 two-seat aircraft after PP2000 maintenance. Now, the 21st Tactical Air Force Base Čáslav has a total of eight two-seat advanced training and light combat L-159 aircraft: five L-159T1+ and three L-159T2 aircraft delivered in the spring of this year."

   
 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Here is the annual camouflage of the L-159 ALCA aircraft from the AERO Vodochody workshop for 20 years of operation. Do you like it? During that time, our pilots flew about 39,000 hours and more than 100 of them took turns behind the stick...
  Today 6070 flew from us to Čáslav. The weather was nice, so we can share great photos from photographer Petr Soukop.
  And why was this camouflage chosen? It is identical to the Pandur armor and is intended to symbolize the greater emphasis of the L-159 on their function of close air support to ground units."


  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  fip7, fishbed, Szittya and 1 other person like this.
 16. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  16 gépet fognak javitani, ebből ha jól értem 8 cseh. Egy kis zsebpénz az AV-nak.
  https://www.armadninoviny.cz/aero-v...159-po-predepsanych-pracich-pp16.html#diskuze

  "Az együléses L-159 repülőgépek javításának szerződését összesen 1,6 milliárd koronáért írták alá 2019-ben a brünni IDET szakkiállításon. "Most adjuk át az első kész repülőgépet, jelenleg további 8 repülőgépünk van a fejlesztés különböző szakaszaiban, és egy újabb L-159-esnek ez év végén érkeznie kellene Aeroba javításra. A repülőgépek 2022 végéig rendszeres időközönként közlekednek, hogy biztosítsák az L-159 flotta működőképességét és Csehország védelmi képességét "- mondta Jan Štechr, Aero Vodochody MRO alelnöke."

  Az előírt munka mellett az Aero Vodochody számos fejlesztést is nyújt az L-159 repülőgépen. Ide tartoznak például az NVG éjjellátó szemüveg használatának módosítása, azaz a kabin adaptálása, valamint a repülőgép belső és külső világító készletének (helyzetjelző, ütközésgátló és kialakulási lámpák) felszerelése. Az Aero együttműködik a cseh hadsereggel annak érdekében, hogy a szolgálatában repülő összes L-159-es a közeljövőben kompatibilis legyen az NVG-vel.

  További javulás az ESIS eszköz telepítése, azaz az elektronikus készenléti eszközrendszer, egy tartalék elektronikus kijelző, amely képes több más tartalék eszközt és jelzőt kicserélni, és a pilótának megadhatja a szükséges információkat a helyzetről, a sebességről, a légnyomásról, a sebességről, az emelkedésről és az ereszkedésről vagy az ereszkedésről. tanfolyam a hagyományos műszerek meghibásodása esetén.
   
  Szittya likes this.
 17. PavolR

  PavolR Well-Known Member

  Mind cseh! Van nekik ez a 16 egyulésses L-159, amelyeknek most nyolc évvel meg lesz hoszabbítva az élettartalmuk, és még nyolc kétúléses kiképzo gépuk két variánsba (L-159T1+ és L-159T2).
   
  borisz, Szittya and SilvioD like this.

Ezen oldal megosztása