AI & ML - Mesterséges intelligencia és gépi tanulás

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Engem ezek a nevetseges extra lakotarsak teljesen hidegen hagynak. Inkabb legyen teljesen okos a hazam, a kocsim onjaro, ha kell stb, minden is (altalam) programozott algok szerint automatizalva, egy-ket AI modell menten, de ilyen kerulgetnivalo, esetlegesen fizikai veszelyt is kepviselo plasztik-fem csodak nem hianyoznak.

Engem ezek a nevetseges extra lakotarsak teljesen hidegen hagynak. Inkabb legyen teljesen okos a hazam, a kocsim onjaro, ha kell stb, minden is (altalam) programozott algok szerint automatizalva, egy-ket AI modell menten, de ilyen kerulgetnivalo, esetlegesen fizikai veszelyt is kepviselo plasztik-fem csodak nem hianyoznak.
Néhány generáció múlva már egészen máshogy fognak kinézni, egészen más funkciókat is tudni, és ha eddig nem lett volna elég a jóléti országokban a termékenységi arányszám összeomlása, akkor majd most kiderül hol a gödör alja. Végül is, az emberek többségének túl sok dolga amúgy sem lesz majd...

Néhány generáció múlva már egészen máshogy fognak kinézni, egészen más funkciókat is tudni, és ha eddig nem lett volna elég a jóléti országokban a termékenységi arányszám összeomlása, akkor majd most kiderül hol a gödör alja. Végül is, az emberek többségének túl sok dolga amúgy sem lesz majd...
A simp kultúra is szép előszele ennek. Teljesen kamu interakcióra épül az egész, miközben a teljesen ráfüggőknek nem hiszem, hogy annyira sok egészséges, valódi kapcsolata lenne.
A.I chatbot barát/barátnő, generált, személyre szabható arccal/ruhával/személyiséggel már most is tuti biznisz lehet sajnos. Bele se merek gondolni, ha majd cyberpunk módra arra fognak költeni az emberek, hogy minél drágább (és embertelenül tökéletesnek látszó) hologram/szexrobot párt tudjanak venni. Sajnos simán meg tudják ezt is ideologizálni, hogy miért jó ez a környezetnek/az egyénnek/a társadalomnak.

• Tetszik
Reactions: endre
Ha este lesz időm, kipróbálom:

Futtába próbáltam, jónak tűnik. A reward modellt is közzé tették.
Habár annyira jól teljesített a benchmarkokon, hogy egyesek már azt pedzegetik, hogy direkt azokra (is) lett tanítva. Ez szerintem kiderül a következő hetekben.

Aki kipróbálná, itt a konkrét link: https://build.nvidia.com/nvidia/llama-3_1-nemotron-70b-instruct

Ez nem is volt kérdéses pesze.
Nekem ez mindig szórakoztató volt, hogy mennyire képtelen a többség (Amerikában) előre nézni és úgy tervezni.
Én már akkor sem voltam elesve a 90-es évekre borzasztóan populárissa valt pénzügyi-bankár-kozgazdasz vonaltol, amikor mérnöknek mentem, de utána meg kidurrant a dotcom lufi (akkor már ideát voltam), egy csomó hülye matek stb szakos bankárnk ment, közben persze egyértelmű volt, hogy a jövő az informatikae... A pénzügyi összeomlás után mindenki szoftveresnek próbálta magát atkepezni, miközben már akkor is latszott, hogy a cloud a jövő, nem a custom sw development, plane nem pénzügyi stb. Amikor mindenki rájött a cloudra és boldog-boldogtalan AWSt kezdett tanulni meg Pythont, akkor megjelent az Alexnet es egy-ket éven belül kiderült, hogy elképesztő áttörés jön AI területén, sokkal előbb fog mindenkit leváltani - és elsőként a programozokat meg a penzugyeseket, a business masters papirosolat stb. Közben a gazdaság újra szárnyalni kezdett, megint rengeteg hülye verte magát iszonyat tanulokolcsonokbe egy-egy drága MBA vegzettsegert, és most keg szépen csendben panikolnak, hogy mi a bánat történik, hogy szinte mindent megoldanak már helyettük a folyamatosan tanított és fejlesztegt neural networkok (én meg csendben tavaly felvettem az AI designt a cybersecurity mellé mastersen, kettő együtt tökéletes lesz nyugdíjig...:cool:)

Elképesztő sztori, hogy mióta szenved az Amazon a neyt-gen, gen AI-alapú Alexaval, és még mindig csak csúszik (már biztosan nem jön 2025 előtt):

• Tetszik
@perceptron

Ja, lattam. Ez amugy mar egy ideje ismert volt, meg logikus is. Nalam meg nem mukodik, de engem amugy a 4o + canvas jobban erdekel mostaban, figyeld meg, a vegen korrekt kis online IDE lesz belole.

• Tetszik
Reactions: Filter
Elképesztő sztori, hogy mióta szenved az Amazon a neyt-gen, gen AI-alapú Alexaval, és még mindig csak csúszik (már biztosan nem jön 2025 előtt):

• Tetszik

Segítesz a háziban?

Gemini: dögölj meg, ember, egy rák vagytok a bolygón.

JR9er5ZjqurCiC2nqLUL6c-1024-80.jpg.webp

• Tetszik