• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 669
13 925
113

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 127
8 687
113
Engem ezek a nevetseges extra lakotarsak teljesen hidegen hagynak. Inkabb legyen teljesen okos a hazam, a kocsim onjaro, ha kell stb, minden is (altalam) programozott algok szerint automatizalva, egy-ket AI modell menten, de ilyen kerulgetnivalo, esetlegesen fizikai veszelyt is kepviselo plasztik-fem csodak nem hianyoznak.
Néhány generáció múlva már egészen máshogy fognak kinézni, egészen más funkciókat is tudni, és ha eddig nem lett volna elég a jóléti országokban a termékenységi arányszám összeomlása, akkor majd most kiderül hol a gödör alja. Végül is, az emberek többségének túl sok dolga amúgy sem lesz majd...

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 938
16 388
113
Néhány generáció múlva már egészen máshogy fognak kinézni, egészen más funkciókat is tudni, és ha eddig nem lett volna elég a jóléti országokban a termékenységi arányszám összeomlása, akkor majd most kiderül hol a gödör alja. Végül is, az emberek többségének túl sok dolga amúgy sem lesz majd...
A simp kultúra is szép előszele ennek. Teljesen kamu interakcióra épül az egész, miközben a teljesen ráfüggőknek nem hiszem, hogy annyira sok egészséges, valódi kapcsolata lenne.
A.I chatbot barát/barátnő, generált, személyre szabható arccal/ruhával/személyiséggel már most is tuti biznisz lehet sajnos. Bele se merek gondolni, ha majd cyberpunk módra arra fognak költeni az emberek, hogy minél drágább (és embertelenül tökéletesnek látszó) hologram/szexrobot párt tudjanak venni. Sajnos simán meg tudják ezt is ideologizálni, hogy miért jó ez a környezetnek/az egyénnek/a társadalomnak.

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 669
13 925
113
  • Tetszik
Reactions: endre

geseft

Well-Known Member
2019. február 20.
457
1 513
93
Ha este lesz időm, kipróbálom:

Futtába próbáltam, jónak tűnik. A reward modellt is közzé tették.
Habár annyira jól teljesített a benchmarkokon, hogy egyesek már azt pedzegetik, hogy direkt azokra (is) lett tanítva. Ez szerintem kiderül a következő hetekben.

Aki kipróbálná, itt a konkrét link: https://build.nvidia.com/nvidia/llama-3_1-nemotron-70b-instruct

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 669
13 925
113

Ez nem is volt kérdéses pesze.
Nekem ez mindig szórakoztató volt, hogy mennyire képtelen a többség (Amerikában) előre nézni és úgy tervezni.
Én már akkor sem voltam elesve a 90-es évekre borzasztóan populárissa valt pénzügyi-bankár-kozgazdasz vonaltol, amikor mérnöknek mentem, de utána meg kidurrant a dotcom lufi (akkor már ideát voltam), egy csomó hülye matek stb szakos bankárnk ment, közben persze egyértelmű volt, hogy a jövő az informatikae... A pénzügyi összeomlás után mindenki szoftveresnek próbálta magát atkepezni, miközben már akkor is latszott, hogy a cloud a jövő, nem a custom sw development, plane nem pénzügyi stb. Amikor mindenki rájött a cloudra és boldog-boldogtalan AWSt kezdett tanulni meg Pythont, akkor megjelent az Alexnet es egy-ket éven belül kiderült, hogy elképesztő áttörés jön AI területén, sokkal előbb fog mindenkit leváltani - és elsőként a programozokat meg a penzugyeseket, a business masters papirosolat stb. Közben a gazdaság újra szárnyalni kezdett, megint rengeteg hülye verte magát iszonyat tanulokolcsonokbe egy-egy drága MBA vegzettsegert, és most keg szépen csendben panikolnak, hogy mi a bánat történik, hogy szinte mindent megoldanak már helyettük a folyamatosan tanított és fejlesztegt neural networkok (én meg csendben tavaly felvettem az AI designt a cybersecurity mellé mastersen, kettő együtt tökéletes lesz nyugdíjig...:cool:)

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 669
13 925
113
@perceptron

Ja, lattam. Ez amugy mar egy ideje ismert volt, meg logikus is. Nalam meg nem mukodik, de engem amugy a 4o + canvas jobban erdekel mostaban, figyeld meg, a vegen korrekt kis online IDE lesz belole.

• Tetszik
Reactions: Filter

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 669
13 925
113

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 669
13 925
113
  • Tetszik

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 669
13 925
113

Segítesz a háziban?

Gemini: dögölj meg, ember, egy rák vagytok a bolygón.

JR9er5ZjqurCiC2nqLUL6c-1024-80.jpg.webp

• Tetszik