Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A hír mögött szerintem az bújik meg, hogy a vas olyan régi, hogy megszűnik a supportja.Mivel olyan kis bugyuta vagyok Ezt is iderakom
http://worlddefencenews.blogspot.hu/2017/02/raytheon-and-usaf-developing-new-amraam.html
Ez csak nekem tűnik mocskos drágának?"Canada is second country cleared to buy AIM-120D
The U.S. Defense Security Cooperation Agency announced on Nov. 1 that Canada has been cleared to buy 32 AIM-120D air-to-air missiles.
Congress was informed a day earlier that the package, which includes 18 Captive Air Training Missiles and other associative items, will cost an estimate of $140 million."
http://www.dsca.mil/major-arms-sales/canada-aim-120d-advanced-medium-range-air-air-missiles-amraam
Hol találkozik egy kanadai Hornet egy Mig-21-gyel?
Az AIM-120D darabára (2014) 1,786,000 dolcsi, a CATM-120 szerintem drágább...
Egy más helyen (http://www.deagel.com/news/FMS-Cana...ium-Range-Air-to-Air-Missiles_n000017108.aspx) a hír szerint:
"The Government of Canada has requested a Letter of Offer and Acceptance for the procurement of up to thirty-two (32) AIM-120D Advanced Medium-Range Air-to Air Missiles (AMRAAMs), up to eighteen (18) AMRAAM Captive Air Training Missiles (CATMs); up to four (4) AMRAAM Non-Development Item - Airborne Instrumentation Unit (NDI-AIU); up to two (2) AMRAAM Instrumented Test Vehicles (ITV); up to seven (7) spare AMRAAM guidance units; up to four (4) spare AMRAAM control sections for use on their F/A-18 aircraft. Included in the sale are containers; storage and preservation; transportation; aircrew and maintenance training; training aids and equipment, spares and repair parts; warranties; weapon system support and test equipment; publications and technical documentation; software development, integration, and support; system integration and testing; U.S. Government and contractor engineering, technical, and logistics support; and other related elements of logistics and program support. The estimated total cost is $140 million."
Tehát van itt más is....
Ez az általam linkelt DSCA hivatalos oldalán is olvasható volt.
Én úgy emlékszem, hogy a gyakorló változat olcsóbb.
Erre legfeljebb becsléseket találhatsz. Eleve a kérdés az, hogy melyiké... Mert az AIM-120B dual thrust, de egyesek szerint az AIM-120C-nél visszatértek a single thrust-ra, mert nagy magasságban kihasználható az előnye. 6 km alatt a dual thrust a jobb azonos tömegből.Az AIM-120-as rakétahajtóművének mekkora a tolóereje?
(tudom-tudom gyorsító-sebességfenntartó módban legalább kétféle tolóereje is van)