valami ilyesmi...A dánokhoz és a norvégokhoz viszonyítva nagyon kedvezményesen kapták a Japánok a rakétákat....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
valami ilyesmi...A dánokhoz és a norvégokhoz viszonyítva nagyon kedvezményesen kapták a Japánok a rakétákat....
Ennyiért egyszerűbb, ha megveszik az ellenséges repülőgépet.Denmark: 28 AIM-120 C-7 Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM) for an estimated cost of $90 million.
(1 db-ra jutó átlagköltség = 3,2 million USD)
"Also included are missile containers, control section spares, weapon systems support, test equipment, spare and repair parts, publications and technical documentation, personnel training, training equipment, U.S. Government and contractor engineering, logistics, and technical support services, and other related elements of logistics and program support."
United Kingdom: 200 AIM-120D Advanced Medium Range Air-to-Air Missiles (AMRAAMs) for an estimated cost of $650 million.
(1 db-ra jutó átlagköltség = 3,25 million USD/db)
"Also included in this sale are missile containers; weapon system support equipment; support and test equipment; site survey; transportation; repair and return support; warranties; spare and repair parts; publications and technical documentation; maintenance and personnel training; training equipment; U.S. Government and contractor engineering, logistics, and technical support services; and other related elements of logistics and program support."
Azert kurva kicancsi lennek erre, hogy szelrktiven ezt mégis hogyan csináljak meg...Ezek szerint mégis csak volt valami igazság a "hardware" kulcs storyban…
Az USA biztosította Indiát hogy a pakik még egyszer nem fognak tudni AMRAAM-ot indítani ellenük.
Meg vannak az eszközeik ahhoz hogy megakadályozzák a rakéták engedély nélküli indítását…
Erre mondják hogy HOPPÁ...![]()
Ezek szerint mégis csak volt valami igazság a "hardware" kulcs storyban…
Az USA biztosította Indiát hogy a pakik még egyszer nem fognak tudni AMRAAM-ot indítani ellenük.
Meg vannak az eszközeik ahhoz hogy megakadályozzák a rakéták engedély nélküli indítását…
Erre mondják hogy HOPPÁ...![]()
Jó kérdés hogy az alkalmazó tudja e hogy deaktíválták az AMRAAM-ját…Azért ilyen fegyverrel felszállni kesziből, hogy soha nem nem tudhatod, hogy számíthatsz e rá.
"...the US had an effective end-user monitoring process and the systems could be made ineffective if they were misused."Azert kurva kicancsi lennek erre, hogy szelrktiven ezt mégis hogyan csináljak meg...
Ez azért lenne muris, mert bár hátrányokkal jár, ki lehet kapcsolni data linket és mindenféle rádiót is a gépen."...the US had an effective end-user monitoring process and the systems could be made ineffective if they were misused."
Szóval lehet, hogy az F-16 is hazatelefonál nem csak az F-35? Sőt, lehet, hogy a rakéta is...
Hatékony módja, hogy a lehetséges szövetségeseket inkább Kína felé tereljék, nagyon ügyes.
Ez azért lenne muris, mert bár hátrányokkal jár, ki lehet kapcsolni data linket és mindenféle rádiót is a gépen.
De, még ha ez a hollywoodi izé is igaz lenne, akkor is árulja már el valaki, hogy ha szándékosan kihagyják a EIFF-et (ez olyan, mintha nem sikerülne), akkor mi a frászkarikától tudja a rendszer, hogy az indiai és nem piréz gép előtte...?
Vagy maddog módban indítva, amikor egyből saját radarjával keres és első célra ráfogva meg a rakéta, akkor is, a szelektív tiltás hogyan megy...?
Mi a búbánat alapján megy az azonosítás és szelektivitás, amikor a BVR harcászat igen komoly gátja több helyzetben is az EIFF és részben ennek orvoslása megy a TGP AA módjával vagy durva képalkotós IRST-vel...?
Mert nekem ebből a púderes kijelentésből az jön le, hogy Y/N állapot van, csak ezt szépen kifelejtik. Persze, nem fogják tudni indítani indiai gép ellen SEM. Mert semmi más ellen sem.
Mert ne mindenféle elborult képzelgésekkel, hanem műszaki/technikai oldalról soha senki nem tudta nekem eddig megmondani, hogy amikor önmagában nehéz az IFF ilyen szelektív tiltást hogyan csinálnak meg. Az elektronika nem gondolatolvasó...
Irán ellen lehet nincs lekorlátozva.Vajon a pakik ezután rafekszenek a kínai vonalra teljesen?
Par db ot szorgos kis kinaiak, oroszok es iraniak esetleg attanulmanyozhatnak....![]()
Irán ellen lehet nincs lekorlátozva.Vajon a pakik ezután rafekszenek a kínai vonalra teljesen?
Szerintem nincs ez ennyire "túlspilázva"...:
"Az USA biztosította Indiát hogy a pakik még egyszer nem fognak tudni AMRAAM-ot indítani ellenük."
Azaz nem fognak tudni inditani!
Most bebizonyosodott, hogy a magyar urban legend is igaz a rakétáról,...minden bizonnyal van egy hardveres része a dolognak, ami vagy rendelkezésre áll, vagy nem. A pakik nem csak indiai gépre nem fognak tudni lőni, hanem semmire sem, ha konfliktus alakul ki köztük. Csúcskat fegyver lévén lehet a szerződésben olyan tétel, hogy a gyártó/szolgáltató korlátozhatja az alkalmazhatóságot ilyen/olyan biztonsági okokra hivatkozva. Ha valakinek kell a fegyver akkor igy is jó, ha nem, akkor meg keresni kell mást.
Ez azért lenne muris, mert bár hátrányokkal jár, ki lehet kapcsolni data linket és mindenféle rádiót is a gépen.
De, még ha ez a hollywoodi izé is igaz lenne, akkor is árulja már el valaki, hogy ha szándékosan kihagyják a EIFF-et (ez olyan, mintha nem sikerülne), akkor mi a frászkarikától tudja a rendszer, hogy az indiai és nem piréz gép előtte...?
Vagy maddog módban indítva, amikor egyből saját radarjával keres és első célra ráfogva meg a rakéta, akkor is, a szelektív tiltás hogyan megy...?
Mi a búbánat alapján megy az azonosítás és szelektivitás, amikor a BVR harcászat igen komoly gátja több helyzetben is az EIFF és részben ennek orvoslása megy a TGP AA módjával vagy durva képalkotós IRST-vel...?
Mert nekem ebből a púderes kijelentésből az jön le, hogy Y/N állapot van, csak ezt szépen kifelejtik. Persze, nem fogják tudni indítani indiai gép ellen SEM. Mert semmi más ellen sem.
Mert ne mindenféle elborult képzelgésekkel, hanem műszaki/technikai oldalról soha senki nem tudta nekem eddig megmondani, hogy amikor önmagában nehéz az IFF ilyen szelektív tiltást hogyan csinálnak meg. Az elektronika nem gondolatolvasó...
Éleslövészetet tartok és lepapírozom, hogy ellőttem 10 darabot. A valóságban csak 9-et lőttem el. Ami maradt azzal azt csinálok amit akarok. Az ilyen húzásokat a gyártó, hogyan tudja kivédeni?Azért az nem ilyen egyszerű.
- minden repülőipari termék (polgári vagy katonai) követve van, gyártástól megsemmisítésig. MINDEN megnyitást, azon elvégzett munkát dokumentálni kell. A beépített software meg ezeket lejegyzi, hányszor nyúltál bele, szóval lekamuzni is nehéz.
- emellett el is kell számolni velük, minden darabbal, valamint a gyártó szúrópróbaszerűen végez ellenőrzést, ha akar (audit, erről a szerződésben egyeztetnek, hogyan).
- amennyiben egyetlen darab, egyetlen részegység is hiányzik, kitör a balhé.
Jó okkal inkább az ipari kémkedés meg a gyártókon keresztül való lopkodás a jellemző a kínaiakra - a felhasználóknak nem ér meg annyit, nagyon a nyakukon vannak.
Éleslövészetet tartok és lepapírozom, hogy ellőttem 10 darabot. A valóságban csak 9-et lőttem el. Ami maradt azzal azt csinálok amit akarok. Az ilyen húzásokat a gyártó, hogyan tudja kivédeni?
Nem hinném, hogy minde éleslövészetre elmegy valaki a gyártótól. Ha meg én ellenörzöm az éleslövészetemet, ott az történik amit én akarok.Nem tudod eldugni a rakétát.
Nem hinném, hogy minde éleslövészetre elmegy valaki a gyártótól. Ha meg én ellenörzöm az éleslövészetemet, ott az történik amit én akarok.