Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha jól látom, ez valami "blokádbusz".
Orosz Gárda "játékszere". Kiállításokon mutatták be, rendelés még nem volt belőle.
kamera és képernyőHa jól látom, ez valami "blokádbusz".
Az oroszok készülnek a választásokra.
Gondolom a géppuskák meg kizárólag non-lethal lövedékkel lesznek megtöltve, amivel az állampolgárok közül ki lehet majd választani a tüntetők közül az erőszakos elemeket.
Mondjuk arra felettébb kíváncsi vagyok, hogy a safjőr hogyan tekint be, hogy "jobbról jó"-e.![]()
Ezt a tervezetet nem ismertem. Kösz az ismeretterjesztést.![]()
Olaszoknak is voltak érdekes cuccaik. Másik nagy kedvencem a Fiat 6614/6616. Ott is kialakítottak APC, 25, 60, 90 milliméteres ágyúkkal ellátott támogató változatokat is. Egyrészről konkurenciát szerettek volna a Cadillac Gage-nek, de rájöttek, hogy akár a Panhard AML szerű cucc nekik se lenne rossz.
![]()
Érdekes, hogy megint kezd felmerülni az igény az ilyen viszonylag könnyen páncélozott, gyors, de nagy tűzerővel rendelkező négykerekű gépek iránt.
![]()
![]()
![]()
Igazság szerint ötletek, tervek náluk is voltak rengeteg mindenre, csak pénzük nem volt a rendszerbe állításra.
Megcsinálták például a Caesar saját változatát Astra alapon.
![]()
Hasonlót összebarkácsoltak a Centauro alvázán.
![]()
![]()
Vagy a Lamborghini Cheetah terepjáró koncepció, amiből később a Lamborghini LM lesz, ami elbukik a HMMWV-vel szemben.
![]()
A T 55 sztorijukat ismered?Lényegében ugyan azt csinálták meg a saját harci körülményeikhez igazitva,
T34est zsákmányolták,T55t meg lopták,ha jol emlékszem,de részletesen nem.A T 55 sztorijukat ismered?
78-ban egy francia hajó, név szerint az Astor a fedélzetén elindult 10 darab friss-ropogós lengyel gyártmányú T55-ös harckocsival, meg rengeteg alkatrésszel, lőszerrel Ugandába. A hajó elvánszorgott Mombasa kikötőjébe, ahol értesültek róla, hogy Tanzánia picsán rúgta Ugandát a konfliktusban. Így felmerült az ötlet, hogy a tankok mennek Khadafihoz, de valaki úgy döntött, hogy inkább Angola kapja őket. Szóval a hajó megindult vissza Angola felé. Ahogy belépett Dél-Afrika vizeire, azonnal megjelent a NAVY és einstandolta a hajót, meg a rakományát. A 10 darabból kettőt megtartottak tesztelésre, 8 darabot az alkatrészekkel meg a lőszerrel átadtak Rhodesiának.T34est zsákmányolták,T55t meg lopták,ha jol emlékszem,de részletesen nem.
Vagyis,"hallgatom",ne kiméld a billentyűzetet
Úgy hívják, quad!Mert praktikus,könnyen kezelhető,polgári alapú és olcsó.Miket bemontiroztál,az hivatásos erőknek való.Én egy tömeges területvédelmi milicia számára szánnám ezt.(vagy bármilyen más hasonló tipust,ami jó a feladatra)
Lehet nem ebbe a topikba kellene írni de a Maláj Mildev cég a tervek szerint 2022 től a Gidránhoz hasonló 14 tonnás 4x4-es járművet fog gyártani. Has alatti védelem Stanag 4569 2b szint , kívül Stanag 4569 2, motor: 330 Le és 1116 Nm nyomaték.
![]()
Mildef unveils locally-made high mobility armoured vehicles | New Straits Times
SEPANG: Mildef International Technologies Sdn Bhd (Mildef) is confident of securing military orders from both local and international markets with the unveiling of its 4X4 high mobility armoured vehicle named HMAV4X4.www.nst.com.my
Képet még sose linkeltem, hátha összejön elég impozáns gép ez is. Egyelőre prototipus van csak belőle.
Mondjuk azt nem értem, minek designolták rá az oldalsó rács felső részét a testre, ha egyszer az lenne a cél, hogy védjen a kumulatív fejet a testtől távol elműködtetve?Líbiai Kirpi tuning. Jól ismert ketreces/láncos megoldás RPG ellen.
![]()
...ráadásul úgy még könnyebb is lett volna a dolguk. Nekem a kerekeknél lévő lánc sem tetszik, nem így kellett volna csinálni.Mondjuk azt nem értem, minek designolták rá az oldalsó rács felső részét a testre, ha egyszer az lenne a cél, hogy védjen a kumulatív fejet a testtől távol elműködtetve?Szóval ez így jól néz k, de minek?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..