Csak hogy összefoglaljam a véleményemet...
... (figyelem!!!) nem célom sem ítéletet mondani a szerb pilótákról, sem senki hitét sem megváltoztatni.
(Szerbiában ma is átpolitizált, kényes téma a háború)
- Az egész szerb haderő, az OAF alatt a számukra pótolhatatlan harceszközök megóvására koncentrált
Ezért sem szálltak fel a 100-as nagyságrendben rendszerben álló MiG-21bisz-ek, és próbálták óvni a MiG-29-eseket is.
Aki a pilóták halálba küldéséről fantáziál, annak semmi fogalma sincs a valós szerb taktikáról.
78 nap után is megmaradt szinte a teljes koszovói hadsereg, plusz a légvédelem fele.
figyelj ide, ide beidezem a Peric egyik intervju reszet..ha nem tudsz szerbul ott a google ozt kinlodj vele.
Dva dana posle mog poletanja otišao sam u Straževicu.Ovaj naš veliki „Napoleon“, general Smiljanić, došao uštirkan, namirisan, pita me: „Pa šta misliš koliko još mogu da izdrže?“ Ja kažem još dan-dva, popucaće ljudi, a on će meni: „Pa za više mi i ne trebaju.“ Ja u šoku. Posle toga me pita što ja nisam nikoga oborio. Odgovorim mu da kad budu dali ispravan avion možda ću nekoga i da oborim, a on će meni: „Šta je, hoćete da uzimate ordenje, a nećete da ginete.“
a lenjeg az utolso mondatban van..nem azt irtam hogy halalba kuldtek oket hanem hogy a tiszt rajuk szolt es a halalt emlegette. a pavlovic meg tenyleg ugy halt meg hogy egy fiatal pilota helyet vette at es o repult fel a gepre.
milyen 100as nagysagrendu mig 21??? amikor a szerbeknek 1997ben 74 mig21 gepjuk volt ????? abol a foldon bombazaskor elvesztetek tobb mint 30 darabot. ezek a gepek total elavultak voltak, senkinek eszebe nem juttot hasznalni oket. .. ma a szerbeknek 2 uzemkepes mig 21 van.
ember olvastam az irasaidat, kulonosen a szonaros resz tetszet...de ezzel a kijelenteseddel es a csucs szerb miggel nagyon nagyon lehuzod magad.
tok olyan vagy mint a ruszki fanok..ha a ruszki megmondja hogy van neki 500 migje akkor a nagy fanok elhiszik hogy azok pont abba a szamban vannak es mind uzemkepesek, ott alnak a sok ideig hidegben, hoban, es baszus egyiknek sem soha semmi baja nincs..mind bevetheto meg CSUCS.
en befejeztem a forumozast..ha nekem nem hiszel ott vannak a masik forumtarsaid, az egyik el is meselte hogy nalatok gurulas kozbben kinyiffant a mig radarja..ha ez a szerbeknel hianyos utampotlas melett elevult, nem uzemhoszabittot gepeken nem birt megtortenni akkor tenyleg szohoz sem jutok.