Ariete (Olaszország)

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 188
10 021
113

Szerintem  mindenki nagyon is értékeli az olaszok harckocsiját. Amúgy régmúlt közhely az olaszokat gyengécskének tekinteni, ma nagyobb a GDP-jük mint Franciaországnak, iparuk sokkal nagyobb, aki dolgozott már velük ilyen téren az szubjektíven is meggyőzőnek ítéli az olasz ipart.

c-1_ariete_20_of_21~0.jpg

photo_it_c1ariete_2.jpg

f2.jpg

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Az olasz hadseregben mindossze 30 C1 Ariete harckocsi van bevetheto állapotban a 200-ból.
Az olasz tiszti kar német Leo 2 beszerzésében érdekelt miután nagyon leszerepeltek az olasz tankok a Strong Europe Tank Challenge-n .

Ariete nem tul sikeres lovészete
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Említeni akartam, hogy ugyan nem egy Leo2, de azért T-72-nél majdcsak jobb, így ha nem drága, nekünk is jó lenne. De ha nagyon tré, akkor felejtős.

kérdéses, hogy a leszereplés oka, technikai, karbantartási vagy személyzeti jellegű, egyébként ha le is cserélik, valszeg nem a leo 2-re fogják, inkább beszállnak a franciák és a németek mellé a leo 3-ba

beta

<i>"Említeni akartam, hogy ugyan nem egy Leo2, de azért T-72-nél majdcsak jobb, így ha nem drága, nekünk is jó lenne. De ha nagyon tré, akkor felejtős."</i>

Ez nagyon felejtős dolog....
Még az előző fórum motor volt rendszerben amikor erről hosszabban beszélgettünk, így ezen hozzászólások sajnos már nem látszanak.
Ez a tank nem új harckocsi. Ez lényegében egy erősen modernizált Leopárd 1.
Licencben gyártották az olaszok a Leopárd 1-et, az alapján, olasz cégek együttműködésével hozták össze ezt a tankot.
Lényegében sok mindent átcseréltek olasz gyártmányúra+megkapta a RM 120mm-s ágyúját ami német fejlesztés. A Leopárd 1-be való beépíthetőséget is a németek dolgozták ki, de úgy tudom, hogy az a hivatalos Leopárd 1-eknél végül nem valósult meg, de az ott szerzett tudást itt fölhasználták.
Illetve kicsit megerősítették a páncélzatot szemből. De ez akkor is csak egy Leopárd 1 erős modernizációval.
Egy sima T-72B-nél szerintem semmivel nem jobb ez a tank.

lehet, hogy merített a leo 1-ből, de szerintem túlzás azt mondani, az adná vagy adta az alapját, az OF-40 még tökéletesen igaz lenne, de a C1-re nem, annak ellenére, hogy nyilvánvalóan vannak hiányosságai és nem a legjobban sikerült konstrukció

sure, a nexter meg a kraus maffei össze is álltak mint két kicsi legó és együtt fejlesztenek majd

De ez nem csak még fantáziálgatás? Szerencsére/szerencsétlenségre nincs nagy nyomás a NATO-n új harckocsi fejlesztésére. Meg lehet hogy jó lenne, ha az európai országok összedobnák amijük van és csinálnának egy EuroTank-ot.

Még nincs konkrét megegyezés, se szerzodés a Leo 3 a-t illetoen.

eSeM

Nem túlzás a kijelentésem. Ez a tank egy tovább gondolt Leopárd 1.
Úgy ahogyan a T-90 is új tank, de az is egy tovább gondolt T-72. A különbség alapvetően az, hogy a T-72 szerintem erősebb kiindulási alap volt, mint a Leopárd 1.

eSeM

Nem túlzás a kijelentésem. Ez a tank egy tovább gondolt Leopárd 1.
Úgy ahogyan a T-90 is új tank, de az is egy tovább gondolt T-72. A különbség alapvetően az, hogy a T-72 szerintem erősebb kiindulási alap volt, mint a Leopárd 1.

Mindkettő elb(hogy is írják, x-szel?)ott konstrukció már most, <b>2016</b>-ban.

wolfram

Nincsenek azok elrontva, egyszerűen csak idővel minden elavul.
Mai szemmel nézve, szerintem már az M1 vagy a Leopárd 2 is kezd elavult konstrukcióvá válni. De hát ez van :-)

"Mai szemmel nézve, szerintem már az M1 vagy a Leopárd 2 is kezd elavult konstrukcióvá válni. "

Azert azokban meg boven van lehetoseg szerintem, pl. az aktiv vedelmi rendszerekkel. Persze ez "bekeidos" fejlesztesi sebessegre ervenyes.