Arleigh Burke osztály (USA)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 681
3 582
113

Izé, csak azért hogy mindenki tisztában legyen a helyzettel: nevezett admirális kb egy hónap múlva egyéként is távozzott volna, utódja már ott van, elfogadva meg amit akartok. Másszóval ez pótcselekvés/porhintés kategória, lássáok, csinálunk valamit.

Egyébként meg, amit úgy kb olvasgatok mindenféle külföldi fórumokon:
- A DD-k legénysége állítólag alacsony, valami 20-30 fős hiányokat emlegetnek. Legénység kicsit túlhajtott.
- Mivel az OHP-k kivonásra kerültek, az LCS egy zsák fos és egyéként sincs, bejött egy jófajta mission creep, DDG-vel csinálnak mindent, kalózhajkurászástól kezdve drogőrjáratig.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 001
62 213
113
Azért èrdekes, hogy a sérüles arra utal, hogy a McCain-t a teherhajò bal-hàtulròl erkezve talàlta el. A DDG tehàt lapos szögben vägott a teherhajò elé. Bàr elvileg elönye volt, nem àrtott volna egy pillantàs a ball vàll felett. :))

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 136
9 743
113
Az AIS adatok alapján jó kis forgalom volt mikor csattantak. A videón csak a tanker látszik, a Burke-ön nem volt bekapcsolva a transzponder.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: sirdavegd

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 684
7 996
113
Német ujsàghirek szerint a 7. Flotta parancsnokàt felmentették, mert "megrendült a bizalom vezetöi kepességeiben".

Felmentették tisztségéből Joseph Aucoint, az amerikai haditengerészet Japánban állomásozó 7. flottájának parancsnokát, mivel idén már négyszer szenvedtek balesetet az irányítása alatt álló hadihajók. Legutóbb, hétfőn a John S. McCain rakétaromboló ütközött össze egy tankerrel, a balesetben 10 tengerész eltűnt, júniusban pedig a USS Fitzgerald romboló karambolozott, akkor heten haltak meg.

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 727
13 447
113
Miért, ő kormányzott??
Tudom, én vagyok a gyerekes, de a kérdésedre azt hiszem megvan a válasz (meg talán a Navy-ban uralkodó közállapotokra is):

- Én vezettem? Azt mond meg, én vezettem!?

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 940
12 783
113
Tudom, én vagyok a gyerekes, de a kérdésedre azt hiszem megvan a válasz (meg talán a Navy-ban uralkodó közállapotokra is):

- Én vezettem? Azt mond meg, én vezettem!?
Igen, erre céloztam ;)

• Tetszik
Reactions: misinator

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 136
9 743
113
Megvan a USS Fitzgerald javítási költségvetése: 370 millió USD (!!)
A Huntington Ingalls végzi a munkát.
https://news.usni.org/2017/10/02/hi...rald-restoration-total-repairs-estimated-370m

Akkor ha jól számolom a 2 összetört Burke javítása összesítve egy Flight IIA változat árának cirka harmadába fog fájni az előzetes becslések alapján. Ebben elvileg akkor benne van a Fitzgerald hazaszállítása és kisebb modernizálása is.

370 + 223 = 593 milla, míg Wiki alapján a Flight IIA egységár a DDG 114–116 hajókból átlagolva 1,85 milliárd körül van mostanában.

Last edited:

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 019
113
Döntöttek a McCain sorsáról is
https://www.defensenews.com/naval/2017/10/04/us-navy-to-repair-damaged-destroyer-in-japan/
A hajót Szingapurbol Japánba szállítják es a yokosukai Naval Ship Repair Facility fogja elvégezni a javítást.
Kölcségbecslést nem adtak de szerintem ez se lesz sokkal kevesebb mint a Fitzgerald számlája..
Az írják alább, hogy "A javítások körülbelül 223 millió dollárba kerülnek, és körülbelül egy évig tartanak"

https://news.usni.org/2017/10/05/uss-john-s-mccain-leaves-singapore-repairs-japan

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 708
27 019
113
A szenátor, vajon mit érezhet?

• Tetszik
Reactions: fip7