1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ATD-X program - Japán (Advanced Technology Demonstrator-X)

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - Terminator által indítva @ 2015. január 9..

 1. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Igen, a program elvileg azután indult, hogy elfogadták, hogy sosem kaphatnak Raptort.
   
 2. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Magyarán kiszagolták, hogy az USAF tényleg újra gyártásba akarja venni az F-22est, és most újra nekifutnak. Valszeg megelégednének egy csökkentett képességű verzióval is - vagy inkább full saját fejlesztésű elektronikával ellátva, esetleg készen vásárolva, helyi licencegyártás nélkül
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Csak egy felmerült ötlet volt hónapokkal ezelőtt. Azóta sem történt semmi. Nem valószínű további F-22 gyártása.
   
 4. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Az F-22 újragyártása egyelőre kérdéses, egyrészt mert várják ki lesz az új elnök és az mit akar a hadiiparral, másrészt pedig szerintem számolgatják a fenyegetettség/anyagi ráfordítás arányt a 6.gen gép és az F-22 között (pl advent hajtómű meg a lézerfegyverek problémái).
  Mivel az F-35 hamarosan megjelenhet a harctereken, a fejlesztőkapacitás felszabadulhat erre. A kérdés az aktuális fejlesztési ciklus egy vadászgép esetében, azt hiszen a DARPA valami ilyesmiről beszélt már, hogy nemcsak a költségeket, hanem a fejlesztési időket is szeretnék lerövidíteni (egy harcjárműnél tesztelik azt hiszem).
  Japánok esetében valóban ott van, hogy ők gondolkozhatnak saját gépben, mivel egyrészt megvan az ipar, másrészt meglesz a pénz, mivel elkezdenek kifelé kacsintani (vagyis az USA engedi nekik, hogy segítsenek lefogni kínát). A Japán gépre kíváncsi leszek.
   
 5. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 6. Roni

  Roni Well-Known Member

 7. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 8. Roni

  Roni Well-Known Member

  Már tegnap linkelni akartam volna a hírt csak nemtettem mert meg lett mondva nekem mivel goggle fórdítóval olvastam hogy Hát" roni megint dezinfót irkál a google fórdító miatt ":confused::confused::confused:

  Semmi meglepő nincs már elég régóta megy az 5 gen programjuk és semmi kézzel foghatót nem csináltak.
  Persze hogy nincs rá (annyi pénz amennyit terveztek) és még főleg idő igényes is ráadásul úgy hogy még saját szellemi tudás alapján létrehozott 4 gen gépjük sincs!
  Erre meg rájön az hogy sokkal olcsóbb megvenni egy komolyabb képességű gépet mint amilyet ő maguk összeraknának jó drágán.
   
 9. Roni

  Roni Well-Known Member

  http://www.aerotech.hu/newsdetail.p...hinshin_tolóerővektoros_kormányzás_AESA_radar

  "A japánok már nem először adnák fel függetlenedési törekvéseiket a katonai repülőgépek létrehozása terén, hiszen az USA, Japán legfontosabb szövetségese már a 80-as években is megakadályozta a szigetország saját vadászgép kifejlesztésére irányuló FSX programját"

  A korábbi hírek szerint az Egyesült Államok az F-3-as programot is nehezményezte, úgyhogy valószínűleg nemcsak a várhatóan horribilis fejlesztési költségek miatt adja fel eredeti elképzeléseit a szigetország.

  Dübörög a Demokrácia? :eek::eek:
   
  gacsat, svajcibeka and fip7 like this.
 10. beta

  beta Well-Known Member

  Pedig jól néz ki az ATD-X :(
   
 11. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 12. Roni

  Roni Well-Known Member

  wolfram and gacsat like this.

Ezen oldal megosztása