Az Amerikai Egyesült Államok drónfejlesztései

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 482
25 391
113
"A drón mesterséges intelligenciáját azzal bízták meg, hogy tegye hatékonyabbá a drón működését a célok kiválasztásában és kiiktatásában. Ugyanakkor a folyamatba bevontak egy emberi kezelőt is, akinek minden egyes esetben jóvá kellett hagynia a célpontokat, és a drón csak ezt követően semmisíthette meg azokat.

Utóbbira azért volt szükség, hogy ha a mesterséges intelligencia tévesen ismeri fel a célpontokat - pl. egy barátságos épületet vagy egységet céloz meg - ne pusztítsa el azt. A baráti célpontok azonosítása egyébként a kísérlet során többször is előfordult, ezekben az esetekben pedig a kezelő valóban megtagadta a dróntól annak megtámadását.Csak a cél lebegett a szeme előttCsakhogy a szerkezet mesterséges intelligenciája gyorsan felismerte, hogy hatékonyságának további növelésének legnagyobb akadálya a kezelője, aki a fenti esetekben nem engedte meg neki a cél elpusztítását. Így az MI nemes egyszerűséggel úgy döntött, hogy magát a kezelőt lövi ki következőként - ami csak azért nem történt meg, mivel a történetben mindössze csak egy szimulációról volt szó."

Ezután minden nyilatkozatot visszavontak. De ami elhangzott, az elhangzott.


Eredeti:

 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 558
74 550
113
LongShot-drone-GA-March-2023-2048x1152.jpg


DARPA moves General Atomics’ ‘LongShot’ drone pitch to phase 2...

General Atomics to demonstrate prototype unmanned jet fighter able to fire air-to-air and air-to-ground weapons...

The LongShot attack UAV design will be launched from aircraft, like a missile, but with the ability to deploy several of its own air-to-air weapons.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 558
74 550
113
Az Egyesült Államok légierejének magas rangú tisztviselői új részletekkel szolgáltak a szolgálat azon elképzeléseiről, amelyek szerint az autonóm képességek fejlődő készletét, valamint a különböző közelmúltbeli tesztelési programok során már lefektetett alapokat integrálják új, pilóta nélküli repülőgépekbe...

A légierő az autonómia fejlődését tekinti a humán irányítású platformokkal együttműködésre tervezett drónflottával kapcsolatos tervei központi elemének. Mindazonáltal a belátható jövőben az emberek várhatóan erősen „a döntési körben maradnak”, amikor bizonyos kényes feladatokról van szó, különösen a halálos erő alkalmazásáról.

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 558
74 550
113
The Rise Of Fury - How a small company’s big attempt to disrupt air combat training has suddenly turned into something much, much more...

Defense contractor Anduril's announcement last week that it had acquired aviation firm Blue Force Technologies and its Fury drone design was a major development for both firms. Beyond the acquisition being massive 'next steps' in the evolution of Fury and for Anduril's rapidly evolving portfolio, it serves as a glimpse of some of the foundational changes that are on the horizon for the historically rigid air combat aircraft industry and its primary benefactor, the Pentagon.

Anduril-Fury-drone.jpg
fury-ground-test-rig.jpg


 
 • Tetszik
Reactions: bel

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 558
74 550
113
Roadrunner - Reusable Anti-Air Interceptor Breaks Cover...

Roadrunner can takeoff from its ‘nest’ vertically, loiter until a drone or missile threat pops up, and destroy it, or return and land if not.