Az Amerikai Egyesült Államok drónfejlesztései

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 158
75 608
113
Northrop Grumman releases new future UAV concept art

bsp_21339-jdw-17364.jpg
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 158
75 608
113
Eaglet-Drone-ALE-General-Atomics.jpg


Eaglet - Air-Launched Drone

Eaglet Aims To Help Its Mothership Survive
Eaglet could keep existing large, slow, unstealthy drones relevant over the battlefield by working to decoy, jam, and attack threats to them.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 158
75 608
113
At the U.S. Naval Institute’s Center for Strategic and International Studies’s (USNI/CSIS) webinar presentation on the “100th Anniversary of Carrier Aviation” shown on July 13, 2022, Naval News asked a question about Unmanned Combat Aerial Vehicles (UCAVs) that was answered by Rear Admiral (RADM) Andrew Loiselle, U.S. Navy, Director, Air Warfare Division...

Can you discuss the future and progress of UCAVs such as the MQ-25 and X-58A “Valkyrie?” What is taking so long, and how many UCAVs do the US Navy intend to field? Would these UCAVs require new light carriers to be built to transport them?
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 158
75 608
113
TCMNQZID2BCODMCJICFWGKCJBM.jpg


US Army demos aerial jammer amid push to catch up in electronic warfare

The Multi-Function Electronic Warfare-Air Large pod was intended to be mounted on an MQ-1C Gray Eagle. Its purpose and ability is to create a clear picture, in real time, of the electromagnetic spectrum in any given area it is flying over...

EW is a fight over control of the electromagnetic spectrum, which militaries use for situational awareness, communications and weapons guidance.
 

Vlad

Well-Known Member
2020. november 22.
1 888
7 140
113
Azért osztom meg itt, mert nem tudom, hol oszthatom meg. GNAT 750-45, amely a Török Szárazföldi erők Aviátoraihoz tartozik.

mhi9tix.jpg