Az I. világháború - A Nagy Háború (1914.07.28 – 1918.11.11.)

Tegnap láttam hogy egy hősi halottnak kis nemzeti szín szalaggal volt átkötve a sírköve. Eddig nem tűnt fel, nagy városi parcellákban lehet hogy eddig is szokás volt nem tudom. Érdekes hogy "hazahozták" anno és a szülőfaluban temették el. Talán a közelben esett el 45-ben. Tavaly a két egykori Vörös Hadsereges katona sírköve volt átkötve szent György szalaggal. Addig ez sem tűnt fel.

Sok helyen hivatalosan is megemlékeznek a hősi halottakról, van ahol a HM, van ahol az önkormányzat.
Ez például a nyiregyházi hősök temetője :.
PB029499.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: endre
Löveggyártás 1917-ben.

1917.%20%C3%81gy%C3%BAalkatr%C3%A9szek%20gy%C3%A1rt%C3%A1sa%20a%20Krupp%20M%C5%B1vekben,%20Essen%20N%C3%A9metorsz%C3%A1g..jpg
Egy remekmű ez a kép. Érdemes megfigyelni a hosszanti falakon lévő fő hajtástengelyeket, amiről számos egyedi géphez viszik le szíjjal a meghajtást.
A daruzás nem passzol a mai követelményekhez, munkaterület felett mozgatnak. Akkor még lehet, hogy szokásos volt.

Egy remekmű ez a kép. Érdemes megfigyelni a hosszanti falakon lévő fő hajtástengelyeket, amiről számos egyedi géphez viszik le szíjjal a meghajtást.
Transzmissziós hajtás.

A daruzás nem passzol a mai követelményekhez, munkaterület felett mozgatnak. Akkor még lehet, hogy szokásos volt.
Akkoriban századrangú dolog volt a munkavédelem. Az öreg szakik akik tanítottak pl nagyon ritkán hagyták meg az ujjaikat. :)))

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Igen, erről még mi is tanultunk egyetem alatt és arról, hogy a villanymotorok elterjedésével hogyan halt ez ki. A gőzgépek teljesítményét egyszerűbb volt így osztani, mint sétáltatni a gőzt meg szabályozni. A kis villanymotor és villanykábel kényelmesebb lett. És olcsóbb is.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
asszem megkérlek, értesíts ha linkelsz valamit, így egy csomó időt megspórolok.:)