Ó, én nagyjából értem az angol szöveget de nem akarom félrefordítani, inkább bemásolom angolul.
Igazából én sem fordítottam le pontosan ami oda van írva csak a lényeget.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ó, én nagyjából értem az angol szöveget de nem akarom félrefordítani, inkább bemásolom angolul.
Azért itt van némi pontatlanság("némi").Azután a bizonyos caporettoi áttörés után nem csak úgy átvezényelték a csapatokat a németek parancsára,ha ezt állítja adokumentumfilm akkor az nettó baromság!Mi is történt?Megindult az offenzíva aminek az eredményeként tönkrevertül az olaszokat és áttörtük a frontot.A baj ezzel csak annyi volt,hogy ezt túl gyorsan csináltuk ráadásul senki a legszebb álmában sem gondolt arra,hogy ez fog történni.Enennek megfelelően a támadó csapatok hirtelen ellátmány nélkül maradtak,mert a logisztika nem készült fel arra,hogy áttörünk = megnyúlnak a hadtápvonalak.Ez mit is jelent magyarra lefordítva?Lószart sem ért az áttörés mert nem tudtuk kihasználni...Pár hete befejeztem The Great War utolsó részének nézését (mármint ami a háborúról szólt, a csatornát fenntartják 2023-ig a háború utáni történésekkel), és eléggé fura érzés volt látni a végkifejletet.
"Sajnos" arról lecsúsztam, hogy élőben követhessem ahogy 2014-től kezdődően hétről-hétre feldolgozták az aktuális hét történéseit, de bő két év alatt jutottam a 225. rész végére, és így is elég durva volt még nézőként is végigélni a katonák és lakosság szenvedéseit vezetőik hibái miatt.
Rövid mozgóháború után 3 évnyi lövészárokharc; apró sikerekkel és százezres veszteségekkel; berogyott az Orosz birodalom; belépett a háborúba az USA; az utolsó német offenzíva bár megállíthatatlannak tűnt végül csak néhány tarthatatlan kiszögellést hozott létre; osztrák-magyar csapatok végre kitörtek az Alpok vonulatai közül, a tartalékok bevetésével övék lehetne Velence és nyitva az út az olasz iparvidék felé, de német parancsra vissza kell vonulniuk és a nyugati frontra kell küldeniük minden mozdítható csapatot; németek és törökök egymást lőtték a Kaukázusban, hogy kié legyen a bakui olajmező; német ellátmány megszűnése miatt bedőlt a török haderő, majd pár hét leforgása alatt egyszer csak vége lett.
A háború utolsó napjának utolsó órájának utolsó percében egy német géppuskás előtte az utolsó hevedernyi lőszerét, majd felállt a lövészárok szélére, meghajolt és elsétált.
A brit katonák pedig meghökkenve nézték, hogy "ennyi? ezért haltak meg milliók, hogy a vesztes csak úgy elsétálhasson?"
A sztálini purgálással tegnapelőtt véget ért a Between 2 Wars is, innen már nincs hova menni, 2. világháború lerágott csont (van ilyen csatornájuk, de szerintem hiba volt NEM 2019 szeptemberében elindítani), egy korszakalkotó dokumentumfilm sorozatot sikerült letennie az asztalra egy embernek és kicsiny csapatának aki anno baseball kártyák bontásával és bemutatásával kezdte youtube-os karrierjét, egy olyan konfliktusról ami a legtöbb történelemkönyvben csak lábjegyzet.
Májusban visszatérnek Berlin ostromának napról-napra történő bemutatásával, erősen tudom ajánlani majdani megtekintését.
Azért itt van némi pontatlanság("némi").Azután a bizonyos caporettoi áttörés után nem csak úgy átvezényelték a csapatokat a németek parancsára,ha ezt állítja adokumentumfilm akkor az nettó baromság!Mi is történt?Megindult az offenzíva aminek az eredményeként tönkrevertül az olaszokat és áttörtük a frontot.A baj ezzel csak annyi volt,hogy ezt túl gyorsan csináltuk ráadásul senki a legszebb álmában sem gondolt arra,hogy ez fog történni.Enennek megfelelően a támadó csapatok hirtelen ellátmány nélkül maradtak,mert a logisztika nem készült fel arra,hogy áttörünk = megnyúlnak a hadtápvonalak.Ez mit is jelent magyarra lefordítva?Lószart sem ért az áttörés mert nem tudtuk kihasználni...
Kiderült, hogy ez csak manipulált fotó, illusztráció a veszteség arányokról. Mondjuk akkor is döbbenetes.
1914-1918. A brit királyi Cameron Highlanders zászlóalj tagjai. A felső képen, 1914-ben a frontra indulásuk előtt, alul az 1918-ban hazatért túlélők
Innen.
https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2020/03/22/napi_erdekes_450
A számításuk tökéletesen bejött.
Csak hárommal fentebb...Halott emberek támadása
https://tortenelmiportre.blog.hu/20...yc1QLw1FDoQcQa7TtcO3auSLRXhmDfFHqICppGCFmZ6Bo
Még szép hogy megénekelte a Sabaton is
Csak hárommal fentebb...
Most tunt fel nekem hogy a fak a hatterben negy ev alatt egy centit se nottek. Alighanem igazad van.Kiderült, hogy ez csak manipulált fotó, illusztráció a veszteség arányokról. Mondjuk akkor is döbbenetes.