Az MH17 légikatasztrófa (2014.07.17. Ukrajna, Malaysia Airlines)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Az MH17-et Sergej Dubinsky orosz hivatásos katona lőtte le. Te nem fogod fel hogy orosz reguláris csapatok lőtték le az MH17-et és attól hogy öles betűkkel írod ide, ugyanolyan baromság a felkelős verziód. Ha csak ,,felkelők" lettek volna ukrán zsákmány fegyverzettel, ma sem LNR, sem DNR nem létezne. Ezt nem ártana felfogd.

És lehet, hogy igazad van! Mivel a BUK-ot Oroszországból hozták át Duginék Ukrajnába, és azzal lőtték le az MH17-et. A helyi felkelők semmit nem tudtak az egészről, csak csodálkoztak, mikor megtudták, hogy a lelőtt gép nem csapatszállító, hanem utasszállító volt.

mig-25

Member
2010. november 15.
80
11
8
És lehet, hogy igazad van! Mivel a BUK-ot Oroszországból hozták át Duginék Ukrajnába, és azzal lőtték le az MH17-et. A helyi felkelők semmit nem tudtak az egészről, csak csodálkoztak, mikor megtudták, hogy a lelőtt gép nem csapatszállító, hanem utasszállító volt.

Helyi felkelők... én ebben a sztoriban nem hiszek. Láttam jópár dnr-es videót, 90%-a beállított propaganda. Kiképzett, gyakorlott katonák nélkül nem működött volna az egész, felkelőkkel pár hét alatt leverték volna a DNR-t.

A felkelő mindig pozitívabb mint a megszálló. Pár ezer militáns nacionalistát bárhol találsz, kiteszed őket a kirakatba és mögéjük bújva már jöhet a több 10ezer reguláris orosz akik a harcok dandárját a vállukon viselik. A jónépnek meg ott a felkelő, aki lengeti a szovjet/orosz zászlót, nácizza az ukránokat, meg egy videon szerepel Givi-vel, vagy motorolával. Ez a látvány. A színfalak mögött meg Vkontakte posztokból bontakozik ki az orosz invázió, mivel manapság már nincsenek titkok.

A felkelős tézist cáfolja hogy a határmenti ukrán egységek jelentős veszteségeket szenvedtek orosz földről érkező tüzérségi és még ki tudja milyen tűztől. A másik topikba posztoltam a lostarmour.info-t ott böngészhetsz... a kilőtt tankok nem hazudnak. Tekintve hogy 1:4-5 a veszteségi arány az ukránok kárára, elég hihetetlen lenne hogy mindezt képzetlen felkelők vagy oroszérzelmű dezertőrök vitték volna véghez.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Helyi felkelők... én ebben a sztoriban nem hiszek. Láttam jópár dnr-es videót, 90%-a beállított propaganda. Kiképzett, gyakorlott katonák nélkül nem működött volna az egész, felkelőkkel pár hét alatt leverték volna a DNR-t.

A felkelő mindig pozitívabb mint a megszálló. Pár ezer militáns nacionalistát bárhol találsz, kiteszed őket a kirakatba és mögéjük bújva már jöhet a több 10ezer reguláris orosz akik a harcok dandárját a vállukon viselik. A jónépnek meg ott a felkelő, aki lengeti a szovjet/orosz zászlót, nácizza az ukránokat, meg egy videon szerepel Givi-vel, vagy motorolával. Ez a látvány. A színfalak mögött meg Vkontakte posztokból bontakozik ki az orosz invázió, mivel manapság már nincsenek titkok.

A felkelős tézist cáfolja hogy a határmenti ukrán egységek jelentős veszteségeket szenvedtek orosz földről érkező tüzérségi és még ki tudja milyen tűztől. A másik topikba posztoltam a lostarmour.info-t ott böngészhetsz... a kilőtt tankok nem hazudnak. Tekintve hogy 1:4-5 a veszteségi arány az ukránok kárára, elég hihetetlen lenne hogy mindezt képzetlen felkelők vagy oroszérzelmű dezertőrök vitték volna véghez.

Én sem hiszek a helyi felkelős sztoriban. A helyi felkelők mögött ott volt/van Duginék (és még ki tudja ki mások) által megszervezett oroszországi támogatás, beleértve orosz önkéntesek toborzását is Kelet-Ukrajnába. És valóban a Vkontakte-n mindez a szervezkedés teljesen nyíltan ment (én is ott láttam).

Teljesen nyilvánvaló, hogy oroszországi háttértámogatás nélkül ez a két fél megye nem tudott volna kitartani az ukrán hadsereg ellen.

T

Törölt tag

Guest
Igor "Sztrelkov" Girkin aki legelőször számolt be az MH17 lelövéséről múlt héten televíziós vitára invitálta Alexej Navalnijt. Megjött Navalnij válasza: "Gyere Sztrelkov, beszéljük meg a nyilvánosság előtt ki lőtte le az MH17-et. Te voltál ott, te tudod."
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Igor "Sztrelkov" Girkin aki legelőször számolt be az MH17 lelövéséről múlt héten televíziós vitára invitálta Alexej Navalnijt. Megjött Navalnij válasza: "Gyere Sztrelkov, beszéljük meg a nyilvánosság előtt ki lőtte le az MH17-et. Te voltál ott, te tudod."

Mondjuk engem amellett, hogy ki lőtte le az MH17-et, az is érdekelne, hogy MIÉRT?

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 985
9 498
113
Egyébként Sztrelkov nem tudhatja, hogy ki lőtte le, mivel ti magatok posztoltátok azt a beszélgetést Sztrelkovékról, amikor csodálkoznak azon, hogy véletlenül utasszállítót lőttek le csapatszállító helyett. Vagyis Sztrelkov pont, hogy semmit nem tud az egészről, azon kívül, hogy őt is sokkhatásként érte a dolog.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 756
27 166
113
DIAPigAVoAAxEJj.jpg

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@99988/mh17/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Google fordítás, figyelemfelkeltésképpen. - Kalandorok kíméljenek!

Orosz Föderáció további radar adatok MH17 vizsgálat

Augusztus 24, 2017 - Nemzeti

Az Orosz Föderáció ezen a héten további radar adatok és kézikönyvek elérhetővé kell tenni a közös nyomozócsoport (JIT), amely kutatásokat végez a Downing foglalása MH17.

A válaszként kapott adatokat, hogy további jogsegély iránti megkeresésnek a holland. Korábban kapott radar adatokat nem nyújtották be a csillagok formátumban Eurocontrol által kidolgozott, amely nemzetközileg elfogadott. A kiegészítő információk volna most Asterix formátumban.

A kapott adatokat kell fordítani a közeljövőben, és alaposan ki kell vizsgálni.

https://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@99988/mh17/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83
DIAPigAVoAAxEJj.jpg

Az Orosz Föderáció ezen a héten további radar adatok és kézikönyvek elérhetővé kell tenni a közös nyomozócsoport (JIT), amely kutatásokat végez a Downing foglalása MH17.

A válaszként kapott adatokat, hogy további jogsegély iránti megkeresésnek a holland. Korábban kapott radar adatokat nem nyújtották be a csillagok formátumban Eurocontrol által kidolgozott, amely nemzetközileg elfogadott. A kiegészítő információk volna most Asterix formátumban.

Ott az origo közepén a "cuplerájban" mi is van?

• Tetszik
Reactions: jani22

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 756
27 166
113
Ott az origo közepén a "cuplerájban" mi is van?
Sajnos nem tudom, azért illesztettem be a cuccokat, hátha hozzáértő valaki tudja értelmezni. Ha, jól olvastam, a hollandoknál is gond van értelmezésileg - felirat.

Valamikor én is légvédelmis :hadonaszos: voltam Miskolcon, de a beosztásom titkos 1 Eévre. :):eek:

:)

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83
Sajnos nem tudom, azért illesztettem be a cuccokat, hátha hozzáértő valaki tudja értelmezni. Ha, jól olvastam, a hollandoknál is gond van értelmezésileg - felirat.

Valamikor én is légvédelmis :hadonaszos: voltam Miskolcon, de a beosztásom titkos 1 Eévre. :):eek:

Lillafüred és húsz év..!;)

• Tetszik

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 756
27 166
113
Lillafüred és húsz év..!;)
Ön nem nyert. :)

Pl. voltam 1979-ben Klementínán (rakéta éleslövészetre készülve), a szakáldi törm. kerékpáron követte a betonon reggeli torna helyett, bakancsban futókat, és négyzetes keresztmetszetű bottal ütötte a hátul levőket.
Üdv. a 2. Légvédelmi Hadosztály körletében. :hadonaszos:

akagi

Well-Known Member
2015. január 16.
1 688
246
83

Ez meg mi?

Szakács voltál, oszt nincs a katona könyvben beleírva, hogy a sorszámhoz fakanál tartozik? :)
Gondoltam, egyszerű, mint a pofon...
Csak, annyi:
- lokátor technikusnak képeztek ki,(sztrela) 1975.
- lőellemképzőnek: 8X30 től a PSZH 14,5 ig (kézigránát dobás)
- fegyver technikus (lövészet vezető) "0.22-től a "malac" 100-ig.
Valamit hallottál a kiskunhalasi kivégzésről (1976)?
Én voltam kijelölve..., egy mozdonyunk is szarrá ment, de ez most sem vigasztal!
Piszkos szar ügy és nem fakanál!(Fejezzük be!) :)

• Tetszik

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 678
14 643
113
Tuti, hogy valaki elcseszte. Még az oka megnevezése sem ártana!

No de, kedves "gacsat" szerinted ki a valaki? Vajon miért is?:)
Moszkvában cseszték el. Az üteg felderítő radarjának és vezetésének a határ orosz oldalán kellett volna települni, hogy a szakik ne lövöldözzenek a félvak TELARral vaktában.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 462
113
DIAPigAVoAAxEJj.jpg

http://karpathir.com/2017/08/26/lelott-malaj-gep-az-oroszok-bizonyitekokat-adtak-at-a-hollandoknak/
"Az orosz főügyészség átadta a holland hatóságoknak a kért kiegészítő adatokat a Malaysian Airlines malajziai légitársaság 2014 nyarán Kelet-Ukrajnában lezuhant gépének ügyében folytatott vizsgálathoz – közölte a főügyészség szóvivője, Alekszandr Kurennoj.
Miután a holland fél közölte, hogy nehézségei vannak az Oroszország által tavaly átadott, a szerencsétlenség időpontjában a légtér állapotát rögzítő elsődleges rádiólokációs adatok dekódolásával, az orosz fél ismételten elküldte a holland fél által kért formátumban ezeket az adatokat – közölte a szóvivő.
Kurennoj felhívta a figyelmet arra, hogy a kért formátumba (ASTERIX) történt konvertálás során az elsődleges, feldolgozatlan adatok jó része elveszett, azonban szerinte mind az elsődleges, mind a konvertált adatok elemzésére hivatkozva hangsúlyozta, hogy az MN17 járatot eltaláló rakétát nem lőhették ki Pervomajszkojéból, mint ahogyan azt a nemzetközi nyomozócsoport megállapította..."

A Hollandok nem tudták átkonvertálni, ezért egy olyan formátumban kérték, amiben elveszik sok fontos eredeti adat. A Hollandok viselkedéséből - akár tévesen akár nem - jó néhány következtetés levonható. (és ezek között a legkedvesebb az, - szerezzenek már hozzáértő szakembereket, mert így mindenfélére gondolhatnak az emberek)

Status
Not open for further replies.