Azonosítatlan haditechnika

Te vagy a " kínai "  szakérto. :)) Bevallom a másodikat , hátulról nem ismertem fel :)

Ezen a ponton megállt a tudományom:) azért tettem ki a képeket, hátha a fórum kollektív tudása segít rájönni, hogy mire jók azok a példányok.

Mobil reléállomás? Nagy területen zajló események esetén szükséges lehet az adott kommunikációs sávok hatósugarának kiterjesztésére. Egyfajta papagájként működnek az ilyen eszközök, a gyenge jelet fogadják majd felerősítve megismétlik a kommunikáció minden irányába.

Én arra tippeltem, hogy ez lesz az.

ZBL-09_mobil_rele-584x328.jpg

Tettem egy kísérletet fordítási segítség kérésére, eddig nem jártam sikerrel. Mindenképpen folytatom! (Mivel a három jármű a képen akármi lehet.)

Szerintem amin egy pici antenna van az egy Rádió Elektronikai Harci jármű. Amin a lefektetett összecsukható antenna van (ami balesetezett) az egy mobil relé állomás.

Ami rejtély, az aminek a tetején az az öt szögű tepsi van.

Erős gyanúm hogy felderítő eszköz. Jól gondolom hogy a piros zászló a parancsnoki járművek privilégiuma?

Arra tippeltem, hogy ez a felderítő.

ZBL-09_fedlerito_valtozat-584x365.jpg

Ennél úgy tűnik, hogy egy standard tornya van és arra építettek rá valamit.

Valami környékbeli szakira kéne rákérdezni, mert ez soha nem lesz meg. Azt sem tartom kizártnak, hogy legóznak a rendszerekkel, és ezért nincs róluk semmi, mert csak egy példány van mindből. Nagyobb egybefüggő szabadidőm lesz, ígérem a végére járok a dolognak (már kezd egy picit idegesíteni, hogy fingom sincs mi ez :D ).

Hehe egy környékbeli szakit. Ez jó volt:))) Adj egy e-mail címet és írok majd neki. Egy rakás kép akkor készül mikor vonaton/közúton vannak, vagy baleseteznek, másképp az sem lenne.

Valószínű, hogy sok példány csak prototípus és tényleg nincs belőlük sok, végül is nem olyan rég rendszeresítették a típust, de feltételezhető, hogy előbb utóbb rendszeresíteni fogják ezeket is.

"Hehe egy környékbeli szakit. Ez jó volt:)))"

Molni linkelt kb. 1,5 éve egy oldalt ahol a kínai srác nagyon sok mindent felrakott, s nagyon bennfentesnek tűnt. Na pl. egy hasonló figura most igazán jól jönne...

Most rágom át magam a militaryphotos-os anyagokon, majd szólok ha találok valami értelmes dolgot.

Rágjad, több szem többet lát:) Hátha találsz valami használhatót

Köszi boki, de azt hiszem, hogy ezt már tisztáztuk:) rádió elektronikai harcjármű. A másik érdekelne inkább, amin az ötszögű tepsi van.

A ZBL gyerekről még semmi, de találtam valamit amit nem tudok mire vélni. Mack tudsz ide képet felrakni? Mert akkor ha privátban küldesz egy Emil-címet, átpasszolnám és kitehetnéd.