Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ekkora gépnél 21% titán. Az igen... Az F-15 emiatt is lett méregdrága anno. Ez meg sokszoros méret és tömeg.
Ekkora gépnél 21% titán. Az igen... Az F-15 emiatt is lett méregdrága anno. Ez meg sokszoros méret és tömeg.
Mindenből elérhető az élettartam, ha kellően sok anyagot építesz be.Ha jól tudom, a Tu-160-nál is hasonló arányban használtak titánötvözeteket. Valószínűleg az ekkora méretű variaszárnyas szuperszonikus gépeknél muszáj volt ennyit használni a megfelelően hosszú strukturális élettartam érdekében.
Mindenből elérhető az élettartam, ha kellően sok anyagot építesz be.
A B-1B üres tömege 87 tonna. Ebből a hajótmű 4x2 tonna.
Tehát, ha 80 tonnából kb. 21% a titán az 16 tonna. Ha acél sűrűsége 8,8 a titáné 4,5-5 közötti ötvözőtől függően. Ha 21% titán helyett acél lenne - tegyük fel, hogy mindenhol helyettesíthető - akkor a gép üres tömege kb. 13 tonnával lenne nehezebb. Az azt jelentené, hogy akkor azonos repteljesítményhez a hasznos teher ennyivel csökken legyen az üzemanyag vagy fegyverzet vagy a kettő együtt... Ha ennyivel nehezebb a gép akkor azonos fegyverzet mellett nagyobb AoA = kisebb hatótáv.
Az F-15 cikkben is benne van, hogy kevesebb titán alkalmazásával is az F-4-hez képest azért számottevően erőteljesebb lett volna az F-15, de a sok titántól lett annyira brutális, hogy az aboszlút teljesítménye az ősrégi F100-as hajtóművel mai napig élvonalba teszi az F-15-ös vadász változatát. (Az F-15E még a -229-es hajtóművel is gyengébb a CFT és TGP miatt.)
Az ökörség szó jobb lenne rá. Az egész koncepciónak semmi értelme.Elolvastam. Ez hajmeresztő!
Bízom benne, hogy a Tu-160M2-esen is meg fog jelenni a távcsöves puska...
Elolvastam. Ez hajmeresztő!
Borzadály!!! Szerintem ezeknek agyukra ment, hogy nem használhatják arra a B-1-et amire eredetileg tervezték.
Nuki csapásmérésre? Mert ok, hogy abban a feladatkörben nem jó, de tömeges CM támadásra megfelel. Pont arra, amire a B-52.Borzadály!!! Szerintem ezeknek agyukra ment, hogy nem használhatják arra a B-1-et amire eredetileg tervezték.
Szerintem 120 milis harckocsiágyúval jobb lenne :-D