1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

  arbalest

  Mondjuk azon nem csodálkozom , hogy a Japánok nem írták alá. Az egyezmények lényegében arról szóltak, hogy az angolszászok a világ tengeri urai legyenek.
  De igazad van, az USA hajók megfeleltek az egyezményeknek.
   
 2. jani22

  jani22 Well-Known Member

  Beengedtem a lakásomba 1 középkorú nőt, mivel a tablettja lemerült. Mondta a műszót, hogy a TÁKISZ kérdezéseket csinálja. Én kint dolgoztam, a lakásunk előtti téren. Mondtam ennek a nőnek, hogy 5 perc, mert nem érek rá. A tablett nem akart indulni, szerencsére, csak a külső teraszon engedtem meg az áramot neki.

  Én menni akartam dolgozni tovább, gyanúsnak kellett volna lenni.

  Szeremncséme jött a Feleségem,és jól kizavarta.

  Mekkora eszük van néha a Feleségeknek.
  A Nőt le kellett volna fényképeznem, de én dolgozni akartam volna.

  Pedig, tegnap volt péntek 13.
   
 3. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Mi az a TÁKISZ?
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az eredeti Allison motoros P-51 hulladék volt és csak a RRM motorral lett istenkirály. Az meg nem a hadbalépés előtt történt. A Mustang tömegesen 1944 elejétől, de inkább közepétől jött. Mert annyira nagyon készültek valamire, de a strat bombázáshoz szükséges kísérővadász csak 1,5-2 évet késett. Ej, de szarul terveznek ezek az összeeskövők és ölettek meg tízezerszámra emiatt embereket.

  Rosszul tudod. Olvad a Hét tenger blogot és Zoli korábbi írásait. Pár órája linkeltem a csatahajós topikban. Az írt írtam már idézve, hogy a briteket sokkolta, hogy a jenkik mennyivel többet tudtak kihozni 35k tonnából. A KG V osztály írásban van.

  Te valamiért nagyon rákattantál erre a konteós témára. De akkor rávilágítok valamire. Mi full békeidőben rendszeresítettük a Gripent és a Mistralt. Biztos készültünk valamire. Kileng már az irónia + szarkazmus detektor?

  Komolyan mondom, hogy a fejemet fogom, mert olyan mélységekben kezdesz zuhanni, hogy csak pislogok.

  Az megvan, hogy LL act-et az a gondolat szülte, hogy USA lesz a "demokrácia fegyverarzenálja", de nem lép be? Arra készültek, hogy gyártják a fegyvert, amivel majd más harcol.

  Az USA békeidős csatahajóépítése nagyobb volt a japánnál. Miért? Mert ekkora a két ország közötti difi forrásokban. Ehhez képest nézd meg a jenki vadászgépeket. 1943-ig minden vadászgépük elavult volt az USAAF-nél a németekkel összemérve. Biztos, mert olyan nagyon készültek...

  Midwaynal is a fantasztikis Devastatorok közül az összeset lelőtték az egyik támadásnál és csak George Gay élte túl. Vindicator? Hulladék. Nagyon ostobák ezek az összeesküvők hallod e...

  ...
  A baj az, hogy te ezzel is a II. vh-t akarod igazolni, mintha az USA hobbija csak az lenne, hogy jól felkészül minden háborúra. Aztán a hülyék csak úgy indítják mindet,h hogy felkészületlenek és szopnak. Mert olyan jó volt pofont kapni a Kasserin hágónál vagy Csendes óceánon szopni. A JN-25 törése nélkül kb. esélyük alig lett volna Midwaynél...

  Mond, te figyelsz arra, amit mondanak...? Te láthatólag a legalapvetőbb dolgoknak sem jártál utána.
  • Az USA számított a támadásra, de teljesen másra. Lehetetlennek ítélték, hogy kikötőben szétbombázzanak egy flottát. Tarantóra meg szartak, mert biztos az olaszok voltak az ostobák. A jenkiktől sem állt távol a nem angolszázok lenézése...
  • PH támadás után keresték a nyomokat, hogy a német pilótákat hogyan vitték át oda, mert képtelenek voltak fejben elfogadni azt, hogy a "sárga majmok" ilyesmire képesek.
  • PH-nál az egyik felkészülés az volt, hogy mivel egyesek szerint a szabotázs a legnagyobb veszély egymáshoz közel tették a repcsiket, amit aztán jól szétlőttel a japók a földön.
  • A sziget védelmének növelésére igényelt költségvetés 2,5%-át utalták ki 1940-ben vagy 41-ben.

  Ezek az konteósok megint fantasztikusan terveztek...

  Kérnék példákat és nem levegőbe beszélést. Kevésbé lett volna indokolt az USA hadba lépése, ha rajtaütnek a flottán PH bombázása közben és lelőnek minden támadó gépet - radar jelezte őket....! - és elssülyesztenek 6 japán hordozót?

  A legvadabb konteós marhaságokat fújod. Nem értem miért. Nem ilyennek ismertelek meg eddig. [fejvakarás]
   
  sirdavegd likes this.
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Szintén másik írás. A sok begőzölt agyú militarista tombolt, hogy aláírták a W-i egyezményt. A japán költségvetés valami 50%-át (!) vitte el akkor már a flotta, a meglevő egységeket alig bírták fenntartani, nemhogy új hajóépítési versenybe menni. A II. vh-t Japán is főleg korszerűsített csatahajókkal kezdte és a két totál felesleges 42 és utána befejezett Yamato osztályú hajóval.
   
  sirdavegd likes this.
 6. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  [​IMG]

  Gratulálok nekik!
  Szép volt csajok!!!
   
 7. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  Olvastam a Zoli írásait, fenn vannak a gépemen sok egyéb mű mellet.

  "Te valamiért nagyon rákattantál erre a konteós témára. De akkor rávilágítok valamire. Mi full békeidőben rendszeresítettük a Gripent és a Mistralt. Biztos készültünk valamire. Kileng már az irónia + szarkazmus detektor?"

  És párhuzamosan kivontunk egy rahedli haditechnikát. Az USA is így tett? Mert mi 28 db repülőgép helyet vettünk 14 db-ot..... Mistral dettó....
  Remélem érzed azt, hogy milyen gyenge példát hoztál....
  Egyébként nem én vagyok konteós hanem te vagy nagyon "naiv" a világ politikával kapcsolatban.

  "Az USA békeidős csatahajóépítése nagyobb volt a japánnál. Miért? Mert ekkora a két ország közötti difi forrásokban. Ehhez képest nézd meg a jenki vadászgépeket. 1943-ig minden vadászgépük elavult volt az USAAF-nél a németekkel összemérve. Biztos, mert olyan nagyon készültek..."

  És a Japánokkal szemben? Csak mert az USA nem a németekkel akart háborúzni , az ő szemüket Japán szúrta.
  Japán embargót kapott, míg a 3. birodalom IBM számítógépeket meg ford teherautókat......

  "Midwaynal is a fantasztikis Devastatorok közül az összeset lelőtték az egyik támadásnál és csak George Gay élte túl. Vindicator? Hulladék. Nagyon ostobák ezek az összeesküvők hallod e..."

  És ha ott vesztenek akkor is mi van? Te magad írtad, az USA iparral nem vehették fel a versenyt a Japók. E mellet Japán sok esetben 10-20 év technikai lemaradásban volt az USA-val szemben. USA oldalon már ívhegesztettek, míg Japánban még szegecseltek pl.

  "A baj az, hogy te ezzel is a II. vh-t akarod igazolni, mintha az USA hobbija csak az lenne, hogy jól felkészül minden háborúra. Aztán a hülyék csak úgy indítják mindet,h hogy felkészületlenek és szopnak. "

  Eddig nem tűnt fel, hogy az USA a vélt vagy valós ellenfeleit próbálja gazdaságilag olyan helyzetbe hozni, hogy azoknak csak a háború lehessen az egyetlen választásuk?
  Japánt embargóra vették.
  Iránt mióta is szopatják? Nem uszították rájuk véletlenül Irakot?
  Észak-Korea embargója?
  COCOM lista pl?
  Hány háborút is vívott az USA az elmúlt 100 évben? :)
  Azért jó lenne észrevenni, hogy az USA az egy világbirodalom és azért az, mert szépen kitaposta saját magának ezt az utat. Aki meg az útjába állt azt szépen elintézte. Nem sajnálom a Japán császárságot, de azt látni kell, hogy az USA-nak kellet a Csendes-óceáni térség a kereskedelem miatt. És ez hozzájuk is került a 2. vh után.


  "Mond, te figyelsz arra, amit mondanak...? Te láthatólag a legalapvetőbb dolgoknak sem jártál utána.
  • Az USA számított a támadásra, de teljesen másra. Lehetetlennek ítélték, hogy kikötőben szétbombázzanak egy flottát. Tarantóra meg szartak, mert biztos az olaszok voltak az ostobák. A jenkiktől sem állt távol a nem angolszázok lenézése..."

  Most mondjam azt, hogy te meg, hogy veheted be azt, hogy egy ilyen eseményt nem vettek komolyan a világban?

  "A sziget védelmének növelésére igényelt költségvetés 2,5%-át utalták ki 1940-ben vagy 41-ben."

  És ez számodra nem gyanús kicsit sem? :eek:

  "Kérnék példákat és nem levegőbe beszélést. Kevésbé lett volna indokolt az USA hadba lépése, ha rajtaütnek a flottán PH bombázása közben és lelőnek minden támadó gépet - radar jelezte őket....! - és elssülyesztenek 6 japán hordozót?"

  Dehogynem. Csak ha lazán lenyomják a "sárga majmokat" akkor kicsit nehéz otthon megindokolni, hogy miért kell elfoglalni a fél Csendes-Óceánt, meg kiiktatni a Japán gyarmati rendszert és ezzel végleg elvágni Japánt minden nyersanyagtól.
  Vagy szerinted ebben az esetben bele fért volna a közvéleménynek a gyújtó bombázás meg az atomozás?
  Lángoló Pearl Harbori hajókkal mindent meg lehet indokolni , a társadalom meg jogosan dühös és így azt is megengedi a politikusoknak amit amúgy nem engedne. ;)

  Az a gond, hogy nem sokat láttál bele a politika kártyáiba így nagyon naivan állsz a történésekhez és a történelemhez is.
   
  gergo55 and jani22 like this.
 8. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Bőven voltak a flottánál, akik egyetértettek a a szerződéssel, a pénzügyminisztérium főleg. Új versenyről nem beszélhetünk, az USA és Japán 1915-16 körül kezdett csak bele igazán a már évtizedek óta futó versenybe (főleg Japán). 1922-ben a két már gyakorlatilag elkészült Nagato-n kívül vízen volt még két csatahajó, sóján négy csatacirkáló, plusz megkezdték az építését még két csatahajónak. A tervezőasztalon meg már 50 000 tonnás, 457 mm-es ágyúkkal felfegyverzett egységeken dolgoztak. Egy ideig még bírták volna a versenyt,viszont a túl oldalon is elszállt a gépszíj. Abba a programba, amit a Navy lenyomott a Szenátus torkán, talán még az amerikai költségvetés is kicsit megroppant volna. A húszas években valami 12 csatacirkálót és 20, vagy feletti csatahajót akartak építtetni, az amerikai mérnökök is csak a csillagos eget ismerték határként.
   
  molnibalage likes this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Akár valós, akár nem, ez annyira nem rossz arány. Megnézném, hogy egy átlagember itt EU-ban Afrikával vagy Ázsiával hogyan bírná ezt. Bevallom én sem tudnám pontosan belőni az összes afrikai vagy ázsiai országot talán fejből.

  Vagy a jenkik 50 államával itt EU-ban, Európában 51 db független állam van. Elég fair verseny lenne.
   
  sirdavegd likes this.
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 11. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Egyébként elég jól tükrözi az amerikai történelem oktatást (bár a teszt földrajzi, de valószínűleg a történelmi ismereteik segítettek a tanulóknak azonosítani a vaktérképen az országokat), mert ott a fő hangsúly Nyugat-Európa történelme (őszintén bevalva a közép-európai történelem csak a közép-európaiaknak jelentős), és a nyugat-európai országokat tudják is.
   
 12. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Tényleg konteo.Amik max Fülöp-szigeteki támadásra gondoltak,de azt sem vették komolyan.A ccégek terveztek folyamatossan hajókat,mindenféle méretben.Mikor negjelentek a német zsebcsatahajók,terveztek az amik is-de nem épitettek eggyet sem.Haditerveket mindenféle helyzetre békeidőben is készülnek,politikai helyezkedés is folyik.És a hadbaléppés után érdekesmód a Németországot elsőnek direktiva lépet érvénybe.Valójában korai tervezgetési állapotban volt az ami hadiipar.Viszont általánosságban az iparuk olyan fejlett volt,hogy miután kb 1-1,5év alatt átálitották haditermelésre,verhetetlenek lettek.Pont Yamamoto mondta.Amerika alvó óriás,ha felébred,a világ beleremeg.De azért 42végéig gyakorlatilag a japánok hibáibol éltek.
   
 13. boki

  boki Well-Known Member

  Franciaország már világbajnok, 3:1
   
 14. beta

  beta Well-Known Member

  Én is azt néztem, hogy a főbb országokat felismerték. A másik felét meg elviccelték. (ha valós a felmérés)
   
 15. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Mondjuk amint megláttam a Dél-Amerikai bírót már sejtettem , hogy milyen lesz az ítélkezés....:(
  Így is nagyon jó volt a meccs, de jobb lett volna ha a "sport diplomácia" nem szól bele. (tudom, konteó....)
   
 16. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

  Node utána megszületett minden idők legpofátlanabb VB gólja. Komolyan, ilyet még én se kaptam :D:D:D
  (kapus asszem egy életre megtanulta, hogy fel kell venni azt a labdát)
   
  jani22 likes this.
 17. beta

  beta Well-Known Member

  Isten korrigálta az öngólt.
   
  jani22 likes this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Milyen? Teljesen korrekt volt a játékvezetés. Még a játékosok sem reklamáltak.

  Így jár aki lazul. Megyek 2-ben is ciki ez, de még belefért ez is.

  Nekem tetszett ez a VB, az előző kettőnél sokkal magasabb színvonalú volt. A videóbíró beváltotta az én szememben azt, amiért van. És ez még javulhat is.
   
  sirdavegd likes this.
 19. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  "Milyen? Teljesen korrekt volt a játékvezetés."

  Én nem így láttam. Például a kezezés az minden volt csak nem szándékos. Takarásban volt a kezező játékos, és természetes mozgást végzett a keze, nem kereste a labdát. Szerintem nem volt 11-s.
  Az öngólnál lökés volt, kifele kellet volna szabadrúgást ítélni.
  Vagy amikor a horvátok gyors szabad rúgását vissza fújták.
  És volt a franciáknál is hasonló kezezés, vissza se nézték stb...

  Jó meccs volt, de jobb lett volna ha nem nyúl bele a "sport lobbi" a meccsbe.

  "Még a játékosok sem reklamáltak."

  Ez sem igaz. Volt reklamálás.
   
 20. fapp_supervisor

  fapp_supervisor Well-Known Member

  Én végig Horvátországnak szurkoltam. :hadonaszos:
  [​IMG]

  De tényleg, hatalmas amit véghezvittek.
   
  gergo55, sirdavegd, anonim999 and 3 others like this.

Ezen oldal megosztása