Nem vagyok osztrák és nem is élek Ausztriában, így vajmi kevés közöm van ahhoz, ami ott történik. Első körben már azzal is elégedett lennék, ha a saját házunk táján fordítanának némi figyelmet erre.
A faszt. Van közöd.
És a nemzetek feletti értékek? A környezetvédelem nem egy országhatárokkal megosztható szempont.
Pláne, hogy Észak-Fertő is magyar föld, csak a szeparatista területek német, akarom mondani """osztrák""" fegyverek támogatásával elszakadtattak.
Az osztrákok is mindenbe is bele akarnak pofázni, közben meg rosszabbak a Deákná vásznánál.
A Négy Mancs az nem is volt?
A Négy Mancs egy osztrák környeztvédő szervezet (VIER PFOTEN), melynek több országban vannak irodái és helyi képviseletei. 1988-ban alapították Bécsben. "A VIER PFOTEN/NÉGY MANCS számára fontos, hogy Brüsszelben esetleg az egyes grémiumokban való jelenlétével, célzott…
vastagbor.blog.hu
Annyira akarod védeni a Fertőtavat csinálj környezetvédő szervezetet. Járasd le az osztrák szállodákat, akadályozd a térség turizmusát, kiáltsd tele a világot, hogy az osztrákok kivágták a nádakat, tönkretették a Fertő-tavat. És követeld, hogy rehabilitálják a környezetet.
Mert az dél-kelet-németeket se érdekelte, hogy azzal, hogy a libatömés ellen harcoltak magyarországi embereket, térségeket fosztottak meg a megélhetéstől. Úgy, hogy közben pont telibeszarták, hogy annyira rohadt környezetvédők, hogy az osztrák söröknek nem volt olyan habja mint a Rábának, amit ők szartak teli.
De a környezetvédelem sokszor annyiban kimerül:
-És eddig nem érdekelt senkit, hogy nem nádas volt ott? Hol voltak a tiltakozók? Nem hallottam. De most... bezzeg most. Az Oszták pincékben élő gyerekhadakként előjöttek a fényre, környezetvédelmi jelszavakkal.
-Eddig is környzetvédő voltam.
-Jó értem, ez szép és jó. De nem tiltakoztál eddig sem és nem kérted, hogy nádas legyen ott.
-De. Csak nem itt.
-Jó, de nézzük összességében...
-Összességében tönkretesznek mindent.
-Eddig sem volt ott nádas, turizmus volt, néhány kivételezettnek, meg osztrákoknak.
-Eddig sem volt nádas? És? Akkor legyen most!
-De az osztrák old....
-NEM ÉRDEKEL AZ OSZRTÁK OLDAL.
-A Balaton...
-OTTISMINDENT LENEREZNEK. Minden beton, kisajátítás, #nincsszabadstrand.
- De tudod, mindig bezzeg nyugatozol, hogy ott mennyivel többa GDP, de tudod az osztrák GDP-ben elég jelentős a turizmus aránya. És ha azt nézzük, akkor lehet egy turisztikai beruházásnak közvetett módon természetvédelmi hatása, pl. kisgazdaságok megmaradása mint diverzifikáltság, kisüzemi állattartás, ökogazdálkodás... és egyébként Te vidéken élsz? Gyűjtöd a szemetet meg fát ültetsz és bio kisgazdaságot üzemeltetsz saruban, természetes anyagokból készült ruhákban, természetes papíron vezetve a gazdasági naplót, vagy városban élsz? Mert akkor ha kényelemről van szó nem vagy környezetvédő?
-PAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPAPANEMHALLOMÚGYSEMMITMONDASZPAPAPAPAPAPAPAPAAPAPAPAPADEMAGÓGPAPAPAPAPAPAAPAPANERPOPAGANDISTAPAPAPAPAPAPAPAPA