epegörccsel vittek be mentővel, mire valamikor hajnalban dokihoz kerültem, aki amúgy egyiptomi volt, már jobban lettem
Nem sokon múlt, hogy mumifikáltak
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
epegörccsel vittek be mentővel, mire valamikor hajnalban dokihoz kerültem, aki amúgy egyiptomi volt, már jobban lettem
Szerencsére megúsztam azt a részétNem sokon múlt, hogy mumifikáltak
Szerencsére megúsztam azt a részét
És jönne mellé...Nevet változtathattál volna Imhotep-re
És jönne mellé...
Magyarországon miért nem lehet betiltani ezeket a sz*okat?
Ráadásul ha jól értem inkább visszafelé haladunk:
Magyarországon 2010-ig létezett az úgynevezett pitbulltörvény, amely fajtájuknál fogva fokozottan veszélyes, valamint veszélyesnek minősített ebeket különböztetett meg. Az Alkotmánybíróság 2010 őszén meghajolt a szakmai érvek előtt, és megsemmisítette a kormányrendeletet. Az alkotmánybírák döntése óta már nem beszélhetünk a pitbull terrierről és keverékeiről mint veszélyes ebekről, azaz megszűnt az ebek között a fajtaalapú hátrányos megkülönböztetés.
Újabb országban tiltottak be egy veszélyesnek ítélt kutyafajtát
A lépésre a közbiztonság érdekében került sor.index.hu
Azt a dögöt ki kell nyuvasztani, de rögtön, a gazdiját meg becsukni vagy 5 évre, legyen ideje gondolkodni.Életveszélyesen megsérült egy kétéves kislány, miután egy pitbull megtámadta
Az eset akkor történt, amikor a kislány a családjával látogatóba ment egy ismerősükhöz. A gyerekért mentőhelikopter ment.Megharapott egy kétévest egy kutya Rajkán, életveszélyesen megsebezve a ki...www.vadhajtasok.hu
Ott kezdődik, hogy az ebrendészetnek szépen végig kell mennie a kerületben/településen, egy csippolvasóval. Aztán minden nem csippelt kutya gazdáját bevágni a rabomobilba, és 10 év magánzárka.Azt a dögöt ki kell nyuvasztani, de rögtön, a gazdiját meg becsukni vagy 5 évre, legyen ideje gondolkodni.
Sok esetben a kutya nem tehet erről, neki az a feladata hogy védje a házat vagy a gazdát! Tehát a felelősség a gazdát terheli, illetve a látogatóba menő rokont ha ismerte a kutyát.Azt a dögöt ki kell nyuvasztani, de rögtön, a gazdiját meg becsukni vagy 5 évre, legyen ideje gondolkodni.
Sajnos nálam is volt olyan eset, hogy a vendéggyerek az amúgy megkötött kutya háza előtt szaladt el...pedig előtte szóltunk mindenkinek...Nem lett baj szerencsére, de akár lehetett volna...csak a mai gyerekek úgy szocializálódnak, hisztikriszti, akartamás...hogy ha kiszabadul, elszabadul....Sok esetben a kutya nem tehet erről, neki az a feladata hogy védje a házat vagy a gazdát! Tehát a felelősség a gazdát terheli, illetve a látogatóba menő rokont ha ismerte a kutyát.
- Ugyanakkor tudnivaló hogy a kutyák nem szeretik a visítozó, ugráló, szaladgáló gyereket.
A mozgásra lép életbe a tevékenysége. A mai gyerekeket már a meséken nevelik a visításra, kiabálásra, a család majd meg siketül tőle! Már nem lehet olyan mesét mutatni a gyereknek amibe nincs agresszió, visítás, arrogancia, verekedés, stb...!
Így a gyermek már gyerek korában is ezt a torzult jellemet veszi fel, kultúrát követi! Így ha bemegy egy másik házba ahol a kutyát védelemre nevelték be, akkor ott meglepődik mikor a kutya odakap a kezére!
Talán nem kéne csodálkozni, inkább előre kellene gondolkodni! S a gyereknek elmagyarázni, a kutya nem játék! Majd veszek neked egy plüss kutyát azzal járhatsz! A kutya nem játékra való, nem azért szelídítettük meg a fajtát! Ezt szerintem a köztudatba kellene vinni! S talán kevesebb volna a kutyaharapás probléma. A gyerekeket meg megtanítani hogy kutya környékén nem kellene visongani!
Sokkal érzékenyebb a fülük, s allergiásak a magas hangokra! Sajnos minden nap látom halom ahogyan a szomszéd gyerekei hülyére vinnyogtatják a kutyájukat. A kutya azt se tudja mikor mit kell csinálnia.
- Ebben igazad is van! Az a baj hogy nincs annyi zárka! Sőt én azt csinálnám hogy négyzet területhez kötném a kutyatartást!Ott kezdődik, hogy az ebrendészetnek szépen végig kell mennie a kerületben/településen, egy csippolvasóval. Aztán minden nem csippelt kutya gazdáját bevágni a rabomobilba, és 10 év magánzárka.
Ismerősnek van (volt 3) 2 ilyen bull típusú kutyája, mind mentett, tehát fokozott figyelem. Egy pitt illegális tenyészetből, full kettyós a kutya - nem agresszív, kettyós. Figyelemzavar stb, el van zárva kifutóba. Egy am staff keverék, harcoltatni akarták, cigicsikkeket nyomtak el rajta, mondjuk normális lett ahhoz képest. És a volt egy pitt - sharpei mix, na őt sajna el kellett vitetni, mert az amstaff szukával nem tűrték meg egymást, rátámadt, az amstaff meg szájzárat kapott, megölte volna.Sok esetben a kutya nem tehet erről, neki az a feladata hogy védje a házat vagy a gazdát! Tehát a felelősség a gazdát terheli, illetve a látogatóba menő rokont ha ismerte a kutyát.
- Ugyanakkor tudnivaló hogy a kutyák nem szeretik a visítozó, ugráló, szaladgáló gyereket.
A mozgásra lép életbe a tevékenysége. A mai gyerekeket már a meséken nevelik a visításra, kiabálásra, a család majd meg siketül tőle! Már nem lehet olyan mesét mutatni a gyereknek amibe nincs agresszió, visítás, arrogancia, verekedés, stb...!
Így a gyermek már gyerek korában is ezt a torzult jellemet veszi fel, kultúrát követi! Így ha bemegy egy másik házba ahol a kutyát védelemre nevelték be, akkor ott meglepődik mikor a kutya odakap a kezére!
Talán nem kéne csodálkozni, inkább előre kellene gondolkodni! S a gyereknek elmagyarázni, a kutya nem játék! Majd veszek neked egy plüss kutyát azzal járhatsz! A kutya nem játékra való, nem azért szelídítettük meg a fajtát! Ezt szerintem a köztudatba kellene vinni! S talán kevesebb volna a kutyaharapás probléma. A gyerekeket meg megtanítani hogy kutya környékén nem kellene visongani!
Sokkal érzékenyebb a fülük, s allergiásak a magas hangokra! Sajnos minden nap látom halom ahogyan a szomszéd gyerekei hülyére vinnyogtatják a kutyájukat. A kutya azt se tudja mikor mit kell csinálnia.
Leparkoltam a kutyámat a bolt mellé, félreeső helyen, már jó régen történt, arra jöttem ki, hogy a kutya szájkosarán keresztül(!!!) a kisgyerek matat a kutya szájában, anya meg vihogva nézi. Mondom, és ha nem ilyen békés a kutyám, és meg kell várni, míg kijön hátul a gyerek három ujja?Sajnos nálam is volt olyan eset, hogy a vendéggyerek az amúgy megkötött kutya háza előtt szaladt el...pedig előtte szóltunk mindenkinek...Nem lett baj szerencsére, de akár lehetett volna...csak a mai gyerekek úgy szocializálódnak, hisztikriszti, akartamás...hogy ha kiszabadul, elszabadul....
Ilyen esetben ki a hibás?Leparkoltam a kutyámat a bolt mellé, félreeső helyen, már jó régen történt, arra jöttem ki, hogy a kutya szájkosarán keresztül(!!!) a kisgyerek matat a kutya szájában, anya meg vihogva nézi. Mondom, és ha nem ilyen békés a kutyám, és meg kell várni, míg kijön hátul a gyerek három ujja?
Passzolom. Mert direkt félreeső helyre parkoltam a kutyát, szájkosár is volt rajta. Még jó, h az egy nagyon nyugis kutya volt.Ilyen esetben ki a hibás?
A múltkor két csaj sétaltatta a kutyáját az utcánkban, pöráz nélkül, egy boxert meg egy huskyt...a husky amúgy is egy szófogadó fajta...látszott, nincsenek a helyzet magaslatán, éppen egy másik telekről hoztam át a bakkecskémet, úgy 30mre a maradék 2 kecskémtől, mivel azok meg voltak kötve, ezért nyitva hagytam a kaput...már visszafelé tartottam, amikor hallottam a nagy kiabálást, meg mekegést...van a holtrarémült kecskének jellegzetes mekegése...Passzolom. Mert direkt félreeső helyre parkoltam a kutyát, szájkosár is volt rajta. Még jó, h az egy nagyon nyugis kutya volt.
Így van pontosan erről beszélek! Sőt van olyan gyerek amelyik még cukkolja is a kutyát. Hiába szól az ember neki szépen hogy ne tegye, csak azért is csinálja, nehogy már a szomszéd jobban tudja, meg amúgy is mi köze hozzá! Én ezért kitiltanám a városokból a kutyákat! Tanyasi területen, nagyobb udvarok vannak, s tud járkálni a kutya akár megkötés nélkül is, szabadon! Kel neki a mozgás, védje a házat s a gazdát! Nem zavar senkit! Ha meg a gyerekek ott ugattatják hát a saját családjukat ingerlik csak vele!Nem lett baj szerencsére, de akár lehetett volna...csak a mai gyerekek úgy szocializálódnak, hisztikriszti, akartamás...hogy ha kiszabadul, elszabadul....