Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 564
11 714
113
Alo,
Ilyen léghűtővel van valakinek tapasztalata?
Köszi.

Más markaju ilyen fős volt a csajomnak mikor megismerkedtünk, értelme semmi, vegyél legkondit. Ha most pont nincsen elég zse, mert elment az elektromos ultegra szettre, akkor legalább egy mobil klímát vegyél. Mondjuk a támogatott áru aramkvotadbol ki fog enni.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 799
29 739
113
Más markaju ilyen fős volt a csajomnak mikor megismerkedtünk, értelme semmi, vegyél legkondit. Ha most pont nincsen elég zse, mert elment az elektromos ultegra szettre,
Shimano fos. Campás vagyok :D
akkor legalább egy mobil klímát vegyél. Mondjuk a támogatott áru aramkvotadbol ki fog enni.
támogatott.... fűtési szezonban 80-90e a villanyszámlám :D

• Hűha
Reactions: Kim Philby

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 564
11 714
113
Milyen mobil klímát ajánlanál? (gyártó, típus)
Nem tudom, tesóéknak a Dunaparti nyaralójában volt valami, amit nekem adott tavaly decemberben mikor eladták, de eddig otthon nem kapcsoltam be.
A nyaralót (2*25m2) érezhetően le tudta húteni, persze azt a szintet ahol volt, jobban. Ha hazamegyek, megnézem milyen márka, a garázsban porosodik. Végleges használatra nem hiszem hogy jó, elég hangos és gondolom sokat is fogyaszt.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 613
40 924
113
Arra most tényleg nincs 'kedv'.
Viszont valami kell, mert cserében nyáron meg képtelen lehűlni a ház.
Úgy meg nem igazán tudok aludni, hogy 30+ fok van éjszaka is :/
Este ki kell nyitni az ablakot-ajtót...nappalra meg bezár+besötétít...
Amúgy meg gondolj az ökolábnyomodra és kiráz a hideg...
Esetleg aludj kint a tornácon...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
22 799
29 739
113

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 564
11 714
113
Este ki kell nyitni az ablakot-ajtót...nappalra meg bezár+besötétít...
Amúgy meg gondolj az ökolábnyomodra és kiráz a hideg...
Esetleg aludj kint a tornácon...
én így csinálom, és kibirtam.
Csak éppen tavaly elöször bebaszott az hogy reggelre a nyitott ablak mellett, Budapesten külváros kertes házban még mindig 27-28 fog volt tavaly. Ez egy évvel korábban 24-25 volt nálunk, az simán bírható, bár délutánra szar benne a home office. De a 27-28-ról kezdünk reggel már elég nehezen viselhető.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
2 960
23 368
113
Milyen mobil klímát ajánlanál? (gyártó, típus)
Nekem volt, távirányítós. Az a tapasztalat hogy marha zajos, kevésbé hűt tehát ahhoz is sok áramot fogyaszt. Ez szezon után megszabadultam tőle.. Sokkal jobb az ablak klíma, nem kell új, már 30 -50e -ért jókat lehet kapni. Sokkal jobb a hatásfoka mint a mobil klímának. Úgy szereltem be az ablakba, hogy szezon végén egyszerű volt kiszedni és az eredeti ablak állapotot vissza lehetett állítani. Egy kisebb lakóterületet több helységgel képes kellően lehűteni.
Ez persze még mindíg messze van egy modern hűtő - fűtő klímástól alkalmasságban. Most ilyen van Nekem, és a napelem felesleges áramával hajtom reggeltől estig.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 613
40 924
113
Nekem volt, távirányítós. Az a tapasztalat hogy marha zajos, kevésbé hűt tehát ahhoz is sok áramot fogyaszt. Ez szezon után megszabadultam tőle.. Sokkal jobb az ablak klíma, nem kell új, már 30 -50e -ért jókat lehet kapni. Sokkal jobb a hatásfoka mint a mobil klímának. Úgy szereltem be az ablakba, hogy szezon végén egyszerű volt kiszedni és az eredeti ablak állapotot vissza lehetett állítani. Egy kisebb lakóterületet több helységgel képes kellően lehűteni.
Ez persze még mindíg messze van egy modern hűtő - fűtő klímástól önalkalmasságban. Most ilyen van Nekem, és a napelem felesleges áramával hajtom reggeltől estig.
Ezt a távírnyóst mi csak "lihegőnek" hívtuk, mert kb. 1mes körzetben fűtött, csörögve-zörögve...a hűtését nem tudom, mert nyàron nem használtuk, de hasonló lehet.
A klíma önmagában egy olyan szerkezet, aminek a létjogosultsága, ha a "felmelegedés" kérdéskörét kapitgáljuk, akkor kontraproduktív...betiltanám, hiszen valójában egy olyan eszköz, amivel, ha "klímatudatosak" vagyunk, nem próbálunk ráerősíteni a folyamatra...
Picsaba hogy mindenki kibekul, azthittem ha mar itt a hosszu hetvege kis vita is lesz…na mind1 akkor mondom az asszonynak elsozta a kajat megoldom en :rolleyes:
Szerintem hangosan, ahogy a videóidban szoktad, tagoltan jelentsd ki:
-Asszony! A kaja túl sós!
Hazas ember vagyok. Tapasztalabol mondom amit. "akkor mondom az asszonynak elsozta a kajat megoldom en"

eleg ha csak gondolod. Vagy ha csak 10 masodpercig revetegen nezed a falat. Garantaltan elcseszted a hetvegedet.
Hát, minálunk, ha elhangzik a "P!csába" hangkombináció, akkor még a kuvasz meg a bakkecske is összerezzen, pedig nem vagyok egy hulkhogan....

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 096
103 753
113
Ez Budapest???
Milyen zászló hiányzik a Városházáról??
Még az Uniós, mi.....
62490969_96712033a68fb8314aa251a97edb8540_wm.jpg