Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 624
67 148
113
Semmilyen. Sztraka vonalról volt pár oktatóm, de a legtöbbet birkózóktól tanultam a grapplinget. Jóktól. Nekik sem volt övük, a legtöbbnek max lila, jellemzően kék. Viszont kurva jó földharcosok voltak, erősek, atletikusak. Power Jitsu

Én ugye bírkózóként kezdtem (3 év) általános iskolában, majd középsuliban végig ökölvívás (5+ év) utolsó 3 évben már amatör nehézsúlyban (91+ kg). Majd Kick-Boxal fejeztem be, igaz az csak levezetés volt (1+ év).
Nekem se volt soha övem, de nagyon nagyon szerencsés voltam, ugyanis mindig kíváló edzőim és edző partnereim voltak.
Nekik köszönhetem, hogy még élek :D

Nekem nem ez volt a fő csapásirány.

Megkérdezhetem, hogy mi?

A másik kérdésem, hogy hogy érezted, az edzések mennyire készítettek föl a valódi harcra?

• Tetszik
Reactions: zsolti

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 199
5 087
113
Én ugye bírkózóként kezdtem (3 év) általános iskolában, majd középsuliban végig ökölvívás (5+ év) utolsó 3 évben már amatör nehézsúlyban (91+ kg). Majd Kick-Boxal fejeztem be, igaz az csak levezetés volt (1+ év).
Nekem se volt soha övem, de nagyon nagyon szerencsés voltam, ugyanis mindig kíváló edzőim és edző partnereim voltak.

Megkérdezhetem, hogy mi?

A másik kérdésem, hogy hogy érezted, az edzések mennyire készítettek föl a valódi harcra?
Hát én a szuper magyar közbiztonságban újrajátszottam Crocodeil Dundee késes jelenetét. Avagy mire nem jó, ha épp van nálad egy manlicher szurony :D valahogy nem lettem feljelentve.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 624
67 148
113
Hát én a szuper magyar közbiztonságban újrajátszottam Crocodeil Dundee késes jelenetét. Avagy mire nem jó, ha épp van nálad egy manlicher szurony :D valahogy nem lettem feljelentve.

Megnéztem volna :D
Szóval azt mondod, hogy te sem kerültél be a rendőrségi statisztikába? :rolleyes:
Pedig az állítólag tű pontos :D

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 131
56 253
113

Megkérdezhetem, hogy mi?

Az akkor kezdődő, még itthon nagyon gyerekcipőben járkáló MMA. Pitbull team. Volt ökölvívó edző, birkózó edző, külön Jitsus vendég előadó Sztrakáéktól, az alapító meg ugye kick-boxos. Tényleg kevert edzés volt, erőnlét központú. Később mikor nagyon szerették volna hogy versenyezzek, én meg nem, illetve láttam milyen arcok mozognak abban a körben s egyre kevésbé tetszett, eljöttem egy kis baráti csapathoz, azok rendes becsületes versenybirkózók voltak, úgy hogy gyakorlatilag fele Sztraka, fele Gracie Barra vonalon tanult, és mi meg velük gyakorlatilag open mat catch wrestlinget toltunk. Mostanra nekem már ez a múlt, maradt kb. az öerg emberek súlyzós terhestornája, de az ott a prime időszakomban fasza volt. Közel voltam akkor az élsportoló szinthez tényleg.

• Imádom
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 624
67 148
113
catch wrestlinget toltunk.

WOW!
Nah, ez volt az amit én mindig is kerestem Magyarországon de nem találtam meg!
Maradtak számomra a youtubos továbbképzések szegény barátaimon gyakorolva, a jó öreg Eric Paulson videói által.
Utóbbi két évben már lett saját csatornája is:
De először itt találtam rá a dologra:

• Tetszik

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 131
56 253
113
Mennyire készített fel? Nem tudom megmondani. Ösztönszerűen úgy rúgtam fel ugrásból ahogy kijött a lépés - soha még hasonlót sem gyakoroltam előtte - ahogy pördült meg kapta flowból azonnal a hátsó folytást. Azt nyilván meg kellett tanulnom hogy kell befogni, meg volt olyan fizikumom hozzá hogy vizet facsarjak a fejéből a reteknek. Arra tudatosan volt eszem, hogy ne nagyon tudjon zsebébe kotorászni tovább nehogy kiszedjen egy pillangót kapta azonnal a kezére rázárva a lábkulcsomat. Amúgy ezt sem tanultuk, csak így láttam jónak. Szépen figyeltem rá ne én savasodjak el, jól vettem a levegőt is, és sqeeeeeze :)!

• Tetszik
Reactions: Redgreg and fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 131
56 253
113
WOW!
Nah, ez volt az amit én mindig is kerestem Magyarországon de nem találtam meg!
Maradtak számomra a youtubos továbbképzések szegény barátaimon gyakorolva, a jó öreg Eric Paulson videói által.
Utóbbi két évben már lett saját csatornája is:
De először itt találtam rá a dologra:
Nem volt ez sem hirdetve. Baráti társaság, gyakorlatilag én voltam az egyetlen a kb. tucat emberből aki nem ex versenyző birkózó voltam. Jellemzően kitörölték velem a seggüket, kibaszott jók voltak a srácok, nagy ritkán volt súlyomban sanszom. Ezekna gyerekek sokszoros ifi OB, EB érmeket hoztak pár évvel korábban, aztán jött a felnőtt élet, s megszakadt az élsportoló karrier, de nagyon jók voltak.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 624
67 148
113
Mennyire készített fel? Nem tudom megmondani. Ösztönszerűen úgy rúgtam fel ugrásból ahogy kijött a lépés - soha még hasonlót sem gyakoroltam előtte - ahogy pördült meg kapta flowból azonnal a hátsó folytást. Azt nyilván meg kellett tanulnom hogy kell befogni, meg volt olyan fizikumom hozzá hogy vizet facsarjak a fejéből a reteknek. Arra tudatosan volt eszem, hogy ne nagyon tudjon zsebébe kotorászni tovább nehogy kiszedjen egy pillangót kapta azonnal a kezére rázárva a lábkulcsomat. Amúgy ezt sem tanultuk, csak így láttam jónak. Szépen figyeltem rá ne én savasodjak el, jól vettem a levegőt is, és sqeeeeeze :)!

Szép!
Akkor ezek szerint fölkészített!
A hátsó fojtás az egyik kedvencem. Ugyanis az átlag ember se arra nincs fölkészülve, hogy mögé kerülsz, se a fojtásból nem tud kijönni. Általában hátrafelé karmolni szoktak kínjukban :)
Egyszer egy rutinosabb srác leszegte az állát, hogy ne férjek a nyakához. Így az álkapcsát szorítottam alkarral. Nagyon durva volt hallgatni ahogyan ropogott az álla. :D
Viszont így nem tudtam jól befejezni, engedtem fölállni, hogy ki tudjam ütni :cool:

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 199
5 087
113
Verekedésben még a társastánc is képes pluszt adni. Bár ez még az az időszak volt, amikor a gimiben azzal a sráccal ment az osztályharc akinek a hugát meghúztam volna, szóval nem kifejezetten élet halál harc, de rá kellett jönnöm, hogy ha egy társastánc közbeni reflexből jövő kiforgást megcsinálsz, csak nem engeded el a "partnered" kezét, az egy instant kulcscsonttörésig vihető. Nyilván nem neked.

• Tetszik
  • Imádom
Reactions: zsolti and fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 624
67 148
113
Nem volt ez sem hirdetve. Baráti társaság, gyakorlatilag én voltam az egyetlen a kb. tucat emberből aki nem ex versenyző birkózó voltam. Jellemzően kitörölték velem a seggüket, kibaszott jók voltak a srácok, nagy ritkán volt súlyomban sanszom. Ezekna gyerekek sokszoros ifi OB, EB érmeket hoztak pár évvel korábban, aztán jött a felnőtt élet, s megszakadt az élsportoló karrier, de nagyon jók voltak.

Sokszor kérdezték tőlem melyik a legjobb sport önvédelemre.
Én meg mindig azt mondtam, attól függ hány ellenfél van.
1 v. 1-ben nincs jobb a bírkózásnál, főleg ha szabadfogású vagy fogó bírkózás.
Ha többen vannak akkor meg az ökölvívás vagy a thaibox. Az ökölvívást azért szeretem jobban, mert szűk helyen is nagyon hatékony, illetve mivel nem nagyon rúgsz, így az utcai kétes talajon kisebb eséllyel esel el.
De a lényeg, hogy én verekedéskor mindig kerültem a bírkózókat. A legnehezebb ellenfelek!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 131
56 253
113
Szép!
Akkor ezek szerint fölkészített!
A hátsó fojtás az egyik kedvencem. Ugyanis az átlag ember se arra nincs fölkészülve, hogy mögé kerülsz, se a fojtásból nem tud kijönni. Általában hátrafelé karmolni szoktak kínjukban :)
Egyszer egy rutinosabb srác leszegte az állát, hogy ne férjek a nyakához. Így az álkapcsát szorítottam alkarral. Nagyon durva volt hallgatni ahogyan ropogott az álla. :D
Viszont így nem tudtam jól befejezni, engedtem fölállni, hogy ki tudjam ütni :cool:
Figyu, Khabib pont így rottyantotta meg MacGregort, ott sem volt altatás, csak olyan erővel ropogtatta alkarral az állát, hogy lekopogta :)!

Utcán simán eltöröd így az állát, viszi az a harci kedvet... Amúgy az egyik legjobb geciség ha nagyon kűzd, ha tenyérrel lefogod az orrát szájját. Nem szép, de hatásos :D.

• Tetszik
Reactions: fip7

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 199
5 087
113
Ha többen vannak akkor meg az ökölvívás vagy a thaibox. Az ökölvívást azért szeretem jobban, mert szűk helyen is nagyon hatékony, illetve mivel nem nagyon rúgsz, így az utcai kétes talajon kisebb eséllyel esel el.
De a lényeg, hogy én verekedéskor mindig kerültem a bírkózókat. A legnehezebb ellenfelek!
Mondjuk jó lenne, ha az európai döntéshozók elfogadnák azt az alaptételt, h én igazán nem szeretek futni. De minek futni, ha tudsz lőni?

• Tetszik
Reactions: zsolti and fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 131
56 253
113
Pontosan így van, helyesen látod. 1v1 az valami grapping, mindegy hogy mi, csak jól csináljad. Egy kötött fogású is nyakra basz a betonon ha megfogott egy suplexxel, azt csoki. De igen, ha be tud menni egy lábfelszedésre az még jobb.

Viszont ott ahol jöhet oldalról bárki, üti rugi. Én a Thai boxot mondanám. Láb kell. Nem magasra, combra. A low kicket sokan lebecsülik, hiba. Thaios szűk helyen is megklincsel, kapod a térdest, könyököst belharcban minden szögből, de távol is tud tartani ha kell a teep kickekkel, lebont lábról, hát én azt mondom Thai box/Savate.

• Tetszik
Reactions: fip7

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 624
67 148
113
Amúgy az egyik legjobb geciség ha nagyon kűzd, ha tenyérrel lefogod az orrát szájját. Nem szép, de hatásos :D.

Az jó.
Én tovább képeztem magam azóta (hála a videóknak) és megtanultam, hogy az orrnyergét kell alkarral úgy feszíteni, hogy közben a hüvelyk újjad a szemüregében van :D
Gyakorlásnál is rettenetes, ott új nélkül csináltuk de úgy is beteg egy dolog ez :D

Én a Thai boxot mondanám. Láb kell. Nem magasra, combra. A low kicket sokan lebecsülik, hiba.

Nekem az a szubjektív tapasztalatom, hogy azért a combost túlbecsülik. Akkor jó ha van időd sokat rúgni egymás után.
Én ha rúgok is, akkor vagy térdet szoktam taposni vagy oldalról megrúgni amikor súly van rajta, vagy a medence csontot.
Nekem ezek jobban beváltak.
Szerintem a Thaiboxnak az egyik gyenge pontja utcán a kéztartásuk. Mindig nagyon könnyen átütöttem köztük. Az egyenes ütéssel gyakorlatilag nem tudnak mit kezdeni.

Thaios szűk helyen is megklincsel, kapod a térdest, könyököst belharcban minden szögből,

Kivéve ha graplinges ellenfelet fog meg, mert akkor bajba kerül igen gyorsan.
Bár ugye a jó bírkózó gyorsan levisz mindenkit, és akkor vége :)

hát én azt mondom Thai box/Savate

Ezzel nem tudok és nem is akarok vitatkozni. Ezek cél szerű és jó harcrendszerek.

• Tetszik

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 624
67 148
113
Figyu, Khabib pont így rottyantotta meg MacGregort, ott sem volt altatás, csak olyan erővel ropogtatta alkarral az állát, hogy lekopogta :)!

Igen, csak én messze vagyok/voltam ettől a fizikumtól XD
Meg ugye ha utcán kopognak az nem a vége, mert sokan nem adják fel, hanem amint elengeded azonnal vissza támadnak.
Erre mindig számítani kell.

• Tetszik

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 131
56 253
113
Igen, csak én messze vagyok/voltam ettől a fizikumtól XD
Meg ugye ha utcán kopognak az nem a vége, mert sokan nem adják fel, hanem amint elengeded azonnal vissza támadnak.
Erre mindig számítani kell.
Persze, nem is kell elengedni utcán azért ha kopog, egy ilyen állkapocsra fogást ha nem tudod megtörni, át kell fogni, vagy elengedni ahogy csináltad. A combost ha valaki jól rúgja, és pláne olyan kapja aki nincs hozzá szoktatva, kurva gyorsan levesz a lábról :D! Amiket te írtál az viszont ha eltalálod, maradandó sérülést okoz, én olyat sem gyakoroltam soha mert sportoltam és nem katonai közelharcot, vagy Defendot/KravMagát csináltam. Ez más liga már, mikor ilyen térdet tanulsz rommá törni, szemet kinyomni, etc.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 808
105 493
113
Az volt a problémám, h ha valaki félművelt, akkor ne kezdjen el sznobkodni, h hátdehát Győzike... Lehet győzikézni, csak ne úgy, h 5 perccel azelőtt derült ki, h menyire fogalmatlan vagy, és még büszke is vagy rá. Mert ugye gúgli, Hallstatt is kb fél percnyi művelet. De nem, fitogtatni kell, h senkisenem hallott róla, senkisenem jár arra. Higgins nem először játssza el ezt, de azért még bírom, üde színfolt a sok cinikus fax (és picha) közt az idealizmusával.
Gyözike azért volt sikeres, mert egy kretén. Azon röhögött mki mekkora barom és elégedetten hátra lehetett dőlni, hogy látod Anya én se vagyok akkora spíler, de azé van rosszabb is. Jó ez nekünk így.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 131
56 253
113
Gyözike azért volt sikeres, mert egy kretén. Azon röhögött mki mekkora barom és elégedetten hátra lehetett dőlni, hogy látod Anya én se vagyok akkora spíler, de azé van rosszabb is. Jó ez nekünk így.
Így van. Szomorú amúgy hogy ilyen anti művelt emberekből celebeket csinálnak, engedik őket a képernyőre.

Belegondolsz az Antal Imre/Kudlik Júlia vonal helyett vannak ma győzikék meg VV kurvaanyják.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
23 008
29 947
113
Az volt a problémám, h ha valaki félművelt, akkor ne kezdjen el sznobkodni, h hátdehát Győzike... Lehet győzikézni, csak ne úgy, h 5 perccel azelőtt derült ki, h menyire fogalmatlan vagy, és még büszke is vagy rá. Mert ugye gúgli, Hallstatt is kb fél percnyi művelet. De nem, fitogtatni kell, h senkisenem hallott róla, senkisenem jár arra.
nem fogok guglizni ha valamit nem tudok, es eloadni hogy vagom a temat. ha nem tudom, akkor nem tudom
Higgins nem először játssza el ezt, de azért még bírom, üde színfolt a sok cinikus fax (és picha) közt az idealizmusával.
Kosz. Szeri van :D
de kosz azert, hogy ha nem tudok valamit kozepiskola elso osztalybol, akkor a gyozikekkel teszel egy polcra :D