Ebben azért nem teljesen értünk egyet, mert azok a "civilek" elég alaposan megtámadák az amerikai járőröket, és ugye az több videon is világosan látszik, hogy az amerikai, és a szír katonák is eléggé kötél idegekkel tűrik hogy a civilek vegzálják őket. Szóval a kurdok szították maguk ellen tüzet, nem is kicsit, én így látom. Tehát én ebben egy cseppet sem hibáztatom az amerikai katonákat. Lőttek rájuk, az egyik felvételen is az látható, hallható, hogy az egyik civil elkezd egy pisztollyal a levegőbe lődözni !!! Ha jól tudom, két autó katonáz meg is támadták a "civilek".
Az meg a másik, hogy ezek a katonák nem tehetnek egyetlen amerikai politikus döntéséről sem, tehát nem lehet felelőssé tenni őket !!!! Nem állhat rajtuk bosszút a tömeg !!! A nemtetszésüket kifejezhetik kő stb. dobálásával, de a testi épségüket NEM VESZÉLYEZTETHETIK !!!! Attól kezdve hogy ezt megteszik, pláne ha lövöldözni kezdenek, már nem számítanak "ártatlan civileknek", hanem agresszív támadók, ha fegyveresen, akkor életveszélyes támadók, fegyverhasználat is megengedett ellenük önvédelemből !!! (ha belehal valamelyik, az az ő dolga, nem a katonák a felelősek !!!!!!) Ez egy fegyveres szolgálat, fegyverekkel, lőszerekkel, amik szintén NEM kerülhetnek civilek kezébe, aki ezzel erővel és/vagy agresszívan próbálkozik, azt lövéssel harcképtelenné tehetik. Ha rosszul sikerül a lövés, akkor a támadó belehal. Ennyi és nem több...
Amikor én adtam őrséget, 90 skuló volt nálunk. Ha bárki közelít és felszólításra, figyelmeztető lövésre nem áll meg, AZT LE KELLETT LŐNI !!! Volt olyan aki nem lőtt, és elvették a géppisztolyát lőszerestül. Ezért fogda jár ha nem ölik meg... Hát tudod ki kockáztatja az életét ? Én nem...
Őrségeket is adtam, később meg voltam őrparancsnok, akkor én feleltem mindenért. Had ne mondjam, hogy tüzérségi lőszerraktár volt, tele minden földi jóval a terrorizmushoz. Hát senki nem akarta kockáztatni az életét, mert amikor egy támadó jön, akkor az megöli az őrt, ha nem riasztott. Akár csak a géppisztolyért és a lőszerért is jöhet, nem kell hogy a lőszerraktárba akarjon bemenni. Ráadásul ez a lőszerraktár kint volt a pusztában a semmi közepén. Persze orifon a laktanya ütihez, a tornyokban is, meg nem azért voltunk páran, de a kockázat mindig fennállt. Szóval a lényeg az, hogy külső támadás esetén nem tudok hibáztatni egy ilyen gépesített járőrt, mert láttam a videokat, és nem ők provokáltak, nem ők kezdték a balhét, viszont később muszáj volt már lőniük.