Mivel a HTÖ írása során sok minden mással kapcsolatba kerültem és több téren fejlődtem is, ezért egyes dolgokról többet tudok. Nagyon erős ráhatása volt a Wargame szériának is, hogy akkor melyik harckocsi generáció mikor és kb. mit tudott. Sokszor csak feltettem egy kérdést és a hozzértők meg írtak oldalakat ide. Csak olvasnom kellett. A csapatlégvédelem és a szervezeti felépítéséről 5 éve halvány fogalmam sem volt. Most már van. És ez n+1 dologra igaz. Az 5-10 évvel ezelőtti tudásom és annak megértési szinte felett annyival vagyok, hogy össze sem tudnám mérni.
A fejődés azon területeken, ahol semmi tudásom nem volt igen látványos számomra is. Hpasp olvasta részben az angol fordítását is a HTÖ-nek és mondta, hogy látszik, hogy emésztődött és kiegészült sok mindennek az, amit 2 éve tudtam és ma.
A nyugati túlfogyasztásról és hozzáállásról mindig is megvolt a magam véleménye. Csak most még látványosabb lett az, hogy helyzet van. Szélsőségesen énközpontú. Nagy szavak vannak a felelősségről, meg a fenntarthatóságról, de ha kicsit is életmódot kell váltani, na, azt már nem. Legalábbis egy részük ilyen.