Jo ez a napelem olyan mint a kompakt feny cso volt /energia takarekos./ egy hagyomanyos izzo kerult 140-160 ft ba evekig kevesbe hasznalt helysegekben evtizedekig elvilagitott.Soha nem költenék én sem napelemre...mármint ha nekem kellene érte fizetni.....Nekem full nettóban jönne ki a saját cégemre,de így sem jön vissza soha(magánházról beszélek)...2008-ban építettem könnyűszerkezetest magamnak...8 cm HC van rajta 30 cm mennyezeti szigetelés....amíg gázzal fűtöttem addig sem volt soha az éves díj 90.000 ft-nél több...(bruttó 115m2 a ház)....5 éve vízteres kandallót használok,ha nincs kedvem akkor bekapcsol a kazán.....és akkor a gépészem mondja....Zoli hidd el visszajön az ára.....mondom minek???.....Mondom neki 9.500 ft a havi villanyszámlám...és erre nyomjak napelemet
....Ja és legyen full ronda a ház a sok naplem miatt.Inkább elnyarolom minden évben a lovét....
Majd jott a sok nagyokos hogy vegyel energiatakarekosat mert megterul mert csak otodet fogyaasztja. /kozbe meg 7-8000 ft volt db ja es ha egy evet kibirt akkor az egy nagyon jo db volt./
Ma kapni olcsobban par ezerert de azok se nagyon birnak ki egy evnel tobbet. A dragabbak persze birjak csak az aruk is huzosabb... Bar energiatakarekos /nem mondom zold meg minden./ densoha nem terul meg... /arrol nem is beszelve hogy amiota emergiatakarekosak az izok nincs az mint reg hogy kapcsold le a lampat ha nincs szukseged ra.../vegeredmenybe lehet tobbet is fogyaszt no meg higany.../
A led mar masteszta. Az valoban penztarca barat es kornyezetkimelo.... /erdekes hogy azt nem reklammozak igy miga a kompakt fenycsoveket ami se nem volt gazdasagos se nem igazan kornyezetbarat az hudezold volt es persze nagyon jo uzlet es megterul...no persze./