Mikor faterom egy hónapja megfertőződött orvos haveromat kérdeztem meg aki épp egy Covidosokat ellátó osztályt visz külföldön. 5-6 napig 3x1 tabletta D vitamint (80µg vagy magasabb hatóanyag tartalmú) ajánlott, utána naponta 1 tablettára csökkentve. (igen, jóval magasabb a napi ajánlott értéknél, de idézem: "Leszarom az ajánlott értéket")
Emellett szedtük a C-t meg szerves cinket is, Algopyrint fájdalomtól meg láztól függően, néha nyákoldót meg cinket akár napi 3-4 20-25mg-os tablettával is. Ha nagyon köhögnek, akkor csak pépesített kaját ehetnek, mert a teljesen folyékony vagy szilárd kajába egy rosszul időzített köhögés miatt belefulladhatnak.
Szar volt, de elkerülték a kórházat - nem tudom hogy a vitaminok miatt, vagy csak alapból szerencsénk volt. Direkt otthon maradtam velük, hogy ha valami van akkor tudjak rajtuk segíteni, hisz mindketten bőven hatvan felett járnak, és nem a legegészségesebbek. Fater azóta teljesen kijött belőle, anyámnak meg nekem még most se jött vissza teljesen a szaglásunk.