Gondolkodást igényel!
Elnézést kérek!
Van hazai Politikus, aki nem bonyolítja "ilyenekkel" az "Egy-bites" napjainkat!
Egész sikeres, asszem'!
.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Né má' ki van itt !?!Az ökölszabál úgy szól,hogy......
Hevenyészett,gyengén kiépitett védelem esetén a gyalogság harcjárműveiről harcol a hk-k támogatásával (hk csak akkor megy elöl,ha nincs kiépitett védelem,nincs pct tűzrendszer,és megfelelő hozzá a terep)
Kiépitett védelem esetén a gyalogság gyalog támad a harcjárművek,hk-k,tüzérség (légierő,dronok) támogatásával......Kb 1001x le let már irva......
Tessenek már elolvasni is mondjuk a kurszki csata,vagy Saron áttörésének történetét.....Kurszknál nem a Tigris és a Párduc ment elől a mélyen rétegzett orosz védelem áttörésekor,hanem a rohamutászok.És Saron ejtőernyős dd-ja foglelta el a Kinai Farmot,amit kihasználva jutottak át (a különben vegyes harcrendű) páncélos osztagok az egyiptomiak hátába.(és különben ezek az osztagok nem a Saron ho-ához tartoztak,hanem a Resev és az Adnan ho erőiből álltak.)
Nem csak hivatkozni kéne (rosszúúl!!!) Guderiánra,Tuhacsevszkijre,Liddel Hartra,Csujkovra (pl az általa Sztálingrádba használt rohamosztag harcászat pontosan az,amit ma Ukrajnában használnak az oroszok,persze mai technikai szinvonalra hangszerelve),hanem olvasni is őket......(spec Guderiánnak a későbbi irásait is,amiben már a vh tapasztalatait is leirja. Mert valójában a németek kezdtek el a tiszta páncélos harcrendről áttérni a vegyes harcrendre elsőnek,már 42ben....A háború második felére Guderián már ugyan azt a gyalogság-páncélos arányt javalta,mint Hart.3-2.3 rész gyalogság,2 páncélos)
Az idő rohan-de egy percet se töltetek belőle tanulással....Né má' ki van itt !?!
Hogy rohan az idő!
Sajnos mint a Romániában és a Balkánon sokat utazó, ezt alá tudom támasztani.
Például Görögországban is sok a bolgárkertész, ahol a növények trágyázásánál ezt az ősi módszert követik. Ennek a baja az, hogy pld éttermi görög saláta fogyasztása után lehet elkapni olyan belső élősködőt, amely hosszú éveken keresztül súlyos panaszokat okoz, és még itt Magyarországon is, ha felfedezik - az Egészségügyi Minisztérium felé, jelentésköteles esetek közé tartozik..
Nincs sok eset belőle, hála Istennek, évi 10 - 20 eset az átlag, de a megoldás az ilyen trágyázás elkerülése lenne..
Ez ellen csak a tökéletesen főzött sütött ételek fogyasztása a megoldás, a peték ellenállóak, szabadban UV állók 4 - 5 évig fagyban is elvannak, és tökéletesen bírja a legerősebb pálinkát is. Egyedül a gyormorsav aktivizálja - kelti életre ..
Jàrtam így én is.Tanácsot kérnék, hátha tud valaki megoldást:
Az elmúlt három évben már hatszor (legalábbis ennyiről tudok biztosan) vesztette el vagy küldte vissza az értesítésem nélkül a nekem címzett küldeményeket a posta.
Már telefonon és személyesen, jegyzőkönyvbe véve is tettem panaszt, de azóta is már kétszer megismétlődött. Legutóbb tegnap derült ki, hogy "címzett nem kereste" jeligével visszaküldtek valamit október 30-án (!) - pedig rohadtul kerestem volna, ha méltóztattak volna jelezni, hogy náluk van (azt már említeni se merem, hogy akár kézbesíthették is volna). Érdekes módon a számlák, GLS, DPD stb. mindig megérkezik, de sajnos se a NAV-nál se a kormányhivataloknál nincs olyan opció, hogy GLS-t kérjen az ember.
Kb 2000 óta tűnik úgy hogy a postai szolgáltatás nem áll éppen a mindíg megbízható, magas szinvonalon. Nekem pld fontos hivatalos irattal volt gondom vagy 20 éve, egy 253 milliós banki peremben. Ott a tárgyalóteremben szembesültem azzal - hogy meg kellett volna kapnom..Tanácsot kérnék, hátha tud valaki megoldást:
Az elmúlt három évben már hatszor (legalábbis ennyiről tudok biztosan) vesztette el vagy küldte vissza az értesítésem nélkül a nekem címzett küldeményeket a posta.
Már telefonon és személyesen, jegyzőkönyvbe véve is tettem panaszt, de azóta is már kétszer megismétlődött. Legutóbb tegnap derült ki, hogy "címzett nem kereste" jeligével visszaküldtek valamit október 30-án (!) - pedig rohadtul kerestem volna, ha méltóztattak volna jelezni, hogy náluk van (azt már említeni se merem, hogy akár kézbesíthették is volna). Érdekes módon a számlák, GLS, DPD stb. mindig megérkezik, de sajnos se a NAV-nál se a kormányhivataloknál nincs olyan opció, hogy GLS-t kérjen az ember.
Tanácsot kérnék, hátha tud valaki megoldást:
2008-ban történt sztori. Este megállítottak a zsaruk,majd az adataim lekérdezése után bezsákoltak,hogy elfogatóparancs van ellenem. Másnap reggel átvittek a 3. kerületi bíróságra,és ott is hagytak.Egy helyettesítő bíró közölte velem,hogy 6-án jöjjek vissza,mert akkor lesz a bírónő benn,mert éppen szabadságon van. Majd ő megmondja,hogy mikor lesz a következő tárgyalás.Onnan taxival irány az ügyvédem,aki boci szemekkel közli velem,hogy ezt már most megúsztam,mert ő sem kapott idézést. 6-án visszaballagok,ott fellengzősen közli velem a nő az új időpontot. A tárgyalás végén az ügyvéd rákérdez a bírónőre,hogy hol van a két idézés tértivevénye,hogy se az ügyvédi iroda,se én nem vettük át. A nyomorult majdnem infarktust kapott,mert nem lett kiküldve,és mivel nem jelentem meg a tárgyaláson lazán kiadatta ellenem az elfogatóparancsot. Az ügyvédem felsorolta,hogy ez jogtalan fogva tartás, ha jól rémlik akkor személyi szabadság korlátozása,és egy panasz ellene a 3-ik kerületi bíróság vezető bírójának címezve. Olyan szintem be volt fosva,hogy egy minimális pénzbüntetéssel megúsztam.Kb 2000 óta tűnik úgy hogy a postai szolgáltatás nem áll éppen a mindíg megbízható, magas szinvonalon. Nekem pld fontos hivatalos irattal volt gondom vagy 20 éve, egy 253 milliós banki peremben. Ott a tárgyalóteremben szembesültem azzal - hogy meg kellett volna kapnom..
Udv ujra koztunk.
No a Te eseted még cifrább..2008-ban történt sztori. Este megállítottak a zsaruk,majd az adataim lekérdezése után bezsákoltak,hogy elfogatóparancs van ellenem. Másnap reggel átvittek a 3. kerületi bíróságra,és ott is hagytak.Egy helyettesítő bíró közölte velem,hogy 6-án jöjjek vissza,mert akkor lesz a bírónő benn,mert éppen szabadságon van. Majd ő megmondja,hogy mikor lesz a következő tárgyalás.Onnan taxival irány az ügyvédem,aki boci szemekkel közli velem,hogy ezt már most megúsztam,mert ő sem kapott idézést. 6-án visszaballagok,ott fellengzősen közli velem a nő az új időpontot. A tárgyalás végén az ügyvéd rákérdez a bírónőre,hogy hol van a két idézés tértivevénye,hogy se az ügyvédi iroda,se én nem vettük át. A nyomorult majdnem infarktust kapott,mert nem lett kiküldve,és mivel nem jelentem meg a tárgyaláson lazán kiadatta ellenem az elfogatóparancsot. Az ügyvédem felsorolta,hogy ez jogtalan fogva tartás, ha jól rémlik akkor személyi szabadság korlátozása,és egy panasz ellene a 3-ik kerületi bíróság vezető bírójának címezve. Olyan szintem be volt fosva,hogy egy minimális pénzbüntetéssel megúsztam.
Legalább megúsztam,mert könnyű testi sértés lett a vége.No a Te eseted még cifrább..
Mindig a bunyó a hunyó...Legalább megúsztam,mert könnyű testi sértés lett a vége.
Jajjjjj naccságos bírónő,én ott se vóttam. A két ember egymás lábában esett el,én csak láttam az egész esetet.Mindig a bunyó a hunyó...
Jajjjjj naccságos bírónő,én ott se vóttam. A két ember egymás lábában esett el,én csak láttam az egész esetet.
Meglett. Köszönöm.Ha jól látom, erre még nem kaptál választ.
Felül a kék csíkban a nevedre/profilképedre kattintva megjelenik egy menü, ahol a Beállításokra kell kattintani. Az ekkor megjelenő oldalon legörgetve találsz egy olyan részt hogy "Receive a notification when someone…", ahol 15 féle tevékenység van felsorolva, ami ha ki van pipálva akkor kapsz róla értesítést, ha nincs akkor nem.
Valami nem stimmel. Ha a déli féltekén vagy, hogy rövidūlhetett a napnyugta?!Kérdezném hogy van-e olyan fòrumtàrs aki segíteni tudna....
Tehàt.
Déli félteke. Napkelte 06H00.
Napnyugta 19H00.
A nap kelet - nyugati íve északi irànyban eltolòdva.
Ha 12 òrànak veszem a pàlyacsùcsot, akkor 11 òra a nap ívének csùcsa , majd süllyedni kezd.
Ez volt idàig az alapàllàs.
Ezen a héten kb 36 òra alatt elmozdult minden.
Azaz, napkelte az maradt reggel, de napnyugta viszont 18H00-ra rövidült, a nap pàlyacsùcsa pedig 13òra irànyra màszott àt, ùgy hogy déli irànyba tolòdott el.
A nap ereje megspkszorozòdott. Gyakorlatilag napkeltétől màr éget ha direktben ér.
Most billenhetett àt a föld a függőleges hossztengelyen vajon?
Màsfelé érzékelt valaki hasonló dolgot?