Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 740
19 078
113
Ha mindent betartasz sem kerül 4X annyiba mintha te vagy én megveszem a boltban.
Neked sem kell magyarázni szerintem a közszférai túlárazást.
Nem tul van arazva, hanem a keret keves.
Parom egy dupla keretbol a rakos gyerekeknek.

Olyat rakott ossze nyalad kicsordul igaz akkor mínuszba is rakta a keretet es mashol kellett vissza hozni…az arak a beszallitoknal normal sot van ahol tok olcso lattam a listat is.

• Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 081
55 976
113
Minden 4X annyiba kerül a közszférában, szolgáltatás, ceruza etc....
Menj le a pénzügyesekhez érdeklődj... Nálunk úgy van hogy a szolgáltató 14 ezerért plusz alkatrész cserél villanykörtét...
Te nem nyúlhatsz hozzá mert kizárólagossági joga van...
Nem járkálok be pénzügyeshez. Nálunk mi azért simán cserélünk villanykörtét, de pl. villanyt már nem szerelhetünk, de ez jól is van így, nem a tűzoltó, rendőr, katona dolga! Legyen is egy szolgáltató erre, csak ne legyen pofátlanul túlárazva! Arra sincs ép ésszel jó válasz hogy egy szaros ceruza miért 4x annyi. Ezeken változtatni kell, kéne, nyilván!

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 299
142 044
113
Nem tul van arazva, hanem a keret keves.
Parom egy dupla keretbol a rakos gyerekeknek.

Olyat rakott ossze nyalad kicsordul igaz akkor mínuszba is rakta a keretet es mashol kellett vissza hozni…az arak a beszallitoknal normal sot van ahol tok olcso lattam a listat is.
Én is. 4x áron jött a budipapír...

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 183
5 049
113
Mindig elfelejtem, hogy te azért eléggé különleges eset vagy :D
Csak annyiban, hogy volt 4 testvérem, és így bár a szüleim tisztességben, és jólétben neveltek fel, de nem tudtak a seggem alá rakni egy lakást.
És mire eljutottam odáig, hogy meglegyen az önerőm, elkezdődtek a család mentő akciók, amiknek hála a lakások ára az amúgy megfizethető 20 milliós nagyságrendről 50-100 milliósra ugrott.
Mindenki aki innen indult nagyjából ugyanezzel szenved.

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 740
19 078
113
A kaja.most nekünk napi 1400 ft.
Abbol egesz sokat ki lehet hozni parom gyerekeknek napi 850bol hozott ki szep es finom kajakat amig hagytak ervenyesulni es mas beszallitoktol hozathatta, alkudozott szerzodes megkotesekor mint a piacon.
Felnotteknek kozetkeztetesben sokszor 1000ft nem eri el.
De az idealis 2500korul lenne csak halkan megjegyzem

• Tetszik
Reactions: zsolti

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 299
142 044
113
Csak annyiban, hogy volt 4 testvérem, és így bár a szüleim tisztességben, és jólétben neveltek fel, de nem tudtak a seggem alá rakni egy lakást.
És mire eljutottam odáig, hogy meglegyen az önerőm, elkezdődtek a család mentő akciók, amiknek hála a lakások ára az amúgy megfizethető 20 milliós nagyságrendről 50-100 milliósra ugrott.
Képzeld nekem se tettek a seggem alá lakást hanem eladósodtam 25 évre.

De nagyon sok volt osztályársam van aki viszont csak így tudott ingatlanhoz jutni gyerekkel. Mondjuk leginkább az első hullámban jelenleg már esélytelen vagy.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 081
55 976
113
Azt azért tudod, hogy régiós átlagban - Szlovákokhoz, Csehekhez képest pl. - nagyjából most jöttünk fel pariba m2 árban, ugye?

Legalább annyira haragudhatsz az AirBnB-re mint a Csokra, mert az egyik árrobbanás generáló tényező az volt mikor befektetési céllal elkezdték külföldiek IS felvásárolni az itteni régi NYOMOTT áron az ingatlanokat hogy aztán kis ráfordítás után örök passzív jövedelmet fialjon.

Szóval azért nem olyan egyszerű ez sem.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 299
142 044
113
Azt azért tudod, hogy régiós átlagban - Szlovákokhoz, Csehekhez képest pl. - nagyjából most jöttünk fel pariba m2 árban, ugye?

Legalább annyira haragudhatsz az AirBnB-re mint a Csokra, mert az egyik árrobbanás generáló tényező az volt mikor befektetési céllal elkezdték külföldiek IS felvásárolni az itteni régi NYOMOTT áron az ingatlanokat hogy aztán kis ráfordítás után örök passzív jövedelmet fialjon.

Szóval azért nem olyan egyszerű ez sem.
De mégsem próbálták meg szabályozni mert hát tudod kinek van tőkéje itthon ingatlanokat halmozni jellemzően :D
És milyen jó azt az értékel mesterségesen felpumpálni ha már ott van....

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 081
55 976
113
Képzeld nekem se tettek a seggem alá lakást hanem eladósodtam 25 évre.

De nagyon sok volt osztályársam van aki viszont csak így tudott ingatlanhoz jutni gyerekkel. Mondjuk leginkább az első hullámban jelenleg már esélytelen vagy.
Nekünk is így lett 6 éve ház, meg nem egyedül, hanem 2 ember munkája, és igen, plusz hitel. Itt sincs sajnos egyik oldalon sem egy gazdag felmenő. Nekünk konkrétan segített. Most rosszabb a helyzet mint hat éve akkor, ha nem örököltél semmit. Mert ha igen, amit örököltél az is pont annyival többet ér, mint amit venni akarsz majd helyette. Aki egyedül van, nem vagy csak korlátozottan hitelképes, nem is örökölt semmit, az most szarul járt ha nem keres extra jól.

De legyünk őszinték, szerintem nem sok hely van a világban, ahol egyedül, gyenge vagy max közepes fizuval, hitel és öröklés nélkül reális lehet egy saját élhető ingatlan egy városban, vagy faluban jó környéken. Ilyen a mesében nincs.

• Tetszik
Reactions: Kávé