Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 023
113
Veszel egy dél olasz faluban 1 eurós házat? :D
Viccen kívül asszony megtalált ilyen faszságokkal, aztán körbenézel komolyabban s mikor közlöd vele hogy kb. az egyetlen életkilátás arrafelé hogy Ő Olajfákat szüretel míg te kerülöd a juhokkal a sziklán az erdőt, hamar elmegy egy józanabb némbernek tőle a kedve :p!

Ilyen helyre túrázni jó menni, nem ott élni, nem véletlenül 1 EUR ott a házikó!

• Tetszik
Reactions: krisss

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 300
142 051
113
Viccen kívül asszony megtalált ilyen faszságokkal, aztán körbenézel komolyabban s mikor közlöd vele hogy kb. az egyetlen életkilátás arrafelé hogy Ő Olajfákat szüretel míg te kerülöd a juhokkal a sziklán az erdőt, hamar elmegy egy józanabb némbernek tőle a kedve :p!

Ilyen helyre túrázni jó menni, nem ott élni, nem véletlenül 1 EUR ott a házikó!
Vannak elég jó videók youtube-on amik összefoglalják a helyzetet meg bemutatják pozitív és negatív példákkal ki mit hozott össze a lehetőségből.

• Tetszik
Reactions: zsolti and Kávé

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 740
19 082
113
De legyünk őszinték, szerintem nem sok hely van a világban, ahol egyedül, gyenge vagy max közepes fizuval, hitel és öröklés nélkül reális lehet egy saját élhető ingatlan egy városban, vagy faluban jó környéken. Ilyen a mesében nincs.
Lany baratom irorszagban 4 ev utan 4% onerovel be ment bankba kapott hitelt vett egy szep hazat a hitel a fizuja 40% visszi el megel vigan egyedul kozepes fizu.
Pont a nyaron jott haza es meselte, soha tobbet nem jon haza mar ose elbucsuzni jott.
-1 magyar nő.
Igy fogyunk el, ezek miatt a lakhatasi valsag miatt vandorol el fokent a generaciom, en is emiatt gondolkodok a jelveny fegyver leadasan es szevasz magyarorszag.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 023
113
Lany baratom irorszagban 4 ev utan 4% onerovel be ment bankba kapott hitelt vett egy szep hazat a hitel a fizuja 40% visszi el megel vigan egyedul kozepes fizu.
Pont a nyaron jott haza es meselte, soha tobbet nem jon haza mar ose elbucsuzni jott.
-1 magyar nő.
Igy fogyunk el, ezek miatt a lakhatasi valsag miatt vandorol el fokent a generaciom, en is emiatt gondolkodok a jelveny fegyver leadasan es szevasz magyarorszag.
Szomorú.

írország szép is, gazdag is. Most ránéztem gyorsan, az EU második leggazdagabb országa, a világon azt írják egy főre jutó GDP-ben az ötödik. Ha bírja azt hogy egy évből 300 napon keresztül esik az eső, csontig hatol a szél, és kurva sok alkoholista van, jól fogja magát érezni! Az egyik top helyre ment nem az EU-ban, hanem a világon... Ugyan ez pepitában Norvégia! Ott is jólét van, gazdagság, Bergen pl. gyönyörű, a klíma olyan hogy kódolva van a depresszió, alkoholizmus, sokak nem bírják pl. ép ésszel azt sem hogy vannak időszakok mikor szinte nem nyugszik le a nap, aztán meg szinte mindig sötét van. Cserében tényleg gazdagság és jólét van.

Hozzáteszem nekem kedvenceim közt vannak még így is az északi országok, de én pl. ott nem élnék szívesen ezért sem, akkor már inkább valami kis osztrák vagy dél Tiroli Olasz falu magasban ha nagyon menni kell.

• Tetszik
Reactions: Kávé

Kávé

Well-Known Member
2022. január 26.
5 740
19 082
113
Szomorú.

írország szép is, gazdag is. Most ránéztem gyorsan, az EU második leggazdagabb országa, a világon azt írják egy főre jutó GDP-ben az ötödik. Ha bírja azt hogy egy évből 300 napon keresztül esik az eső, csontig hatol a szél, és kurva sok alkoholista van, jól fogja magát érezni! Az egyik top helyre ment nem az EU-ban, hanem a világon... Ugyan ez pepitában Norvégia! Ott is jólét van, gazdagság, Bergen pl. gyönyörű, a klíma olyan hogy kódolva van a depresszió, alkoholizmus, sokak nem bírják pl. ép ésszel azt sem hogy vannak időszakok mikor szinte nem nyugszik le a nap, aztán meg szinte mindig sötét van. Cserében tényleg gazdagság és jólét van.

Hozzáteszem nekem kedvenceim közt vannak még így is az északi országok, de én pl. ott nem élnék szívesen ezért sem, akkor már inkább valami kis osztrák vagy dél Tiroli Olasz falu magasban ha nagyon menni kell.
En ahova mennek skocio de csak akkor ha fuggetlen orszag lenne a pocs angoloktol.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 023
113
En ahova mennek skocio de csak akkor ha fuggetlen orszag lenne a pocs angoloktol.
Gyönyörű a skót felföld is, csodaszép táj, méregzöld fű, kastélyok, festői környezet tényleg. Metsző szél, kurva sok eső. Oda is nyaralni jó menni szerintem, nem ott élni. Leválnak az angolokról lesz sok bevétel a part menti olajból, de azt sem szabad elfelejteni, hogy ott Skócia utána fog tudni neked adni olyan munkát mint: birkanyíró-juhász, halász, olajfúró tornyon olajipari munkás, vagy valami hasonló, reálisan. Nyilván ott is kell szolgáltatás egyebek, de neked ott gyüttmentént sanszosan ezek a melók lesznek elérhetőek amiket felsoroltam, s nem biztos hogy nagy öröm ezeket hosszabb távon a megélhetésért tolni.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 036
36 742
113
Szerintem meg nem. Én totál mást látok ha kint vagyok külföldön NYEU-ban, szerintem bár valós nálunk is a cigányság integrációjának problémája, totál más liga az ami kint van Fro.ba, vagy németeknél, Londonban etc...

Egyszerűen teljesen másképp látom mint TE.
Én viszont lényegében folyamatosan kint vagyok külföldön.És emiatt nekem jobban látható a hazai trend is.
Cigányság nagyrésze közmunkára használható csak,ennyiböl áll az integrációjuk (és ott korántsem fáradnak ki annyira....).Vendégmunkások száma meg drasztikusan nő.És nem csak a gyárakban,logisztikákban (pl lébényi autohofban is van már).Egyébként a cégek is inkább vendégmunkást vesznek fel,mint cigányt.
És ami azt illeti,nálunk durvább no-go zónákat alkotnak a cigányfalvak,gettok,mint nyugaton az elhiresültek.Csak erről hallgat a média.....Meg a (kormány)propi,de nagyon mélyen.(jártam nem is egyben.És ami azt illeti,néhány nagyon durvátol eltekintve,jobb állapotban vannak ezek a zónák,mint nálunk az átlag település,utca).
Szerintem nem a migráció az alapprobléma.Az már a következmény.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 023
113
Én viszont lényegében folyamatosan kint vagyok külföldön.És emiatt nekem jobban látható a hazai trend is.
Cigányság nagyrésze közmunkára használható csak,ennyiböl áll az integrációjuk (és ott korántsem fáradnak ki annyira....).Vendégmunkások száma meg drasztikusan nő.És nem csak a gyárakban,logisztikákban (pl lébényi autohofban is van már).Egyébként a cégek is inkább vendégmunkást vesznek fel,mint cigányt.
És ami azt illeti,nálunk durvább no-go zónákat alkotnak a cigányfalvak,gettok,mint nyugaton az elhiresültek.Csak erről hallgat a média.....Meg a (kormány)propi,de nagyon mélyen.(jártam nem is egyben.És ami azt illeti,néhány nagyon durvátol eltekintve,jobb állapotban vannak ezek a zónák,mint nálunk az átlag település,utca).
Szerintem nem a migráció az alapprobléma.Az már a következmény.
Mondom én hogy másképp látjuk teljesen. A franciáknál Párizsban van akkora gettó, mint nálunk 2 megye. Marseille a másik magyar megye. A cigányokkal van baj, de nincs halálkultusz, meg tömegbe is ritkán hajtanak kamionnal, vagy lövöldöznek halomra szervezetten AK-val koncerten embereket. Más liga.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 697
18 983
113
Szomorú.

írország szép is, gazdag is. Most ránéztem gyorsan, az EU második leggazdagabb országa, a világon azt írják egy főre jutó GDP-ben az ötödik.

Gondolom ennek semmi köze ahhoz, hogy adóparadicsomként működik ezért kb. az összes Big Tech (google, apple, microsoft, facebook stb.) az EU-s üzleteit egy formailag Ír székhelyű vállalatként teszi, amiből persze ömlik a GDP, csak abból egy penny sem ott jön létre és ott sem marad egy percig sem... amúgy cuki hely de ki ne találjuk már hogy egy emÍRség.

Ugyan ez pepitában Norvégia! Ott is jólét van, gazdagság, Bergen pl. gyönyörű, a klíma olyan hogy kódolva van a depresszió, alkoholizmus, sokak nem bírják pl. ép ésszel azt sem hogy vannak időszakok mikor szinte nem nyugszik le a nap, aztán meg szinte mindig sötét van. Cserében tényleg gazdagság és jólét van.

Európa másik országa Írország mellett, ami a béka segge alatti szegény menhely volt kb. amíg nem találtak olajat, amit most a Big Oil külföldi vendégmunkásokkal szépen kihalász a tengerből, de ott szerencsére tényleg visszacsurog valami a lakosságnak is ebből.

Eléggé torzít ám GDP adat mindkettőnél, mert hát nem igazán egyenlően oszlik el ott sem a lakosság körében, hanem a tőkekoncetrációkhoz megy ott is. Ha kimegy az ember rájön, hogy ott sem kolbászból van ám a kerítés. Angliában pl. a házak meg az infra is magyar szemmel olyan elképesztően szar és elavult, hogy arra nincs szó - többnyire nagyon régiek az iparosodás hajnaláról, és hát azt a nívót is képviselik. Kb. vidéki felújítatlan kádár kocka szint, vagy még gyengébb.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 036
36 742
113
Szomorú.

Ugyan ezt sok magyar fiatal megcsinálta/megcsinálja Hollandiába,belgába,németbe......Jelen pillanatban olcsóbb hollandoknál egy kisvárosban venni mondjuk 1 sorházat,mint itthon.....És egy átlag melós is meg tudja csinálni,ha akarja

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 036
36 742
113
Gondolom ennek semmi köze ahhoz, hogy adóparadicsomként működik ezért kb. az összes Big Tech (google, apple, microsoft, facebook stb.) az EU-s üzleteit egy formailag Ír székhelyű vállalatként teszi, amiből persze ömlik a GDP, csak abból egy penny sem ott jön létre és ott sem marad egy percig sem... amúgy cuki hely de ki ne találjuk már hogy egy emÍRség.

Európa másik országa Írország mellett, ami a béka segge alatti szegény menhely volt kb. amíg nem találtak olajat, amit most a Big Oil külföldi vendégmunkásokkal szépen kihalász a tengerből, de ott szerencsére tényleg visszacsurog valami a lakosságnak is ebből.

Eléggé torzít ám GDP adat mindkettőnél, mert hát nem igazán egyenlően oszlik el ott sem a lakosság körében, hanem a tőkekoncetrációkhoz megy ott is. Ha kimegy az ember rájön, hogy ott sem kolbászból van ám a kerítés. Angliában pl. a házak meg az infra is magyar szemmel olyan elképesztően szar és elavult, hogy arra nincs szó - többnyire nagyon régiek az iparosodás hajnaláról, és hát azt a nívót is képviselik. Kb. vidéki felújítatlan kádár kocka szint, vagy még gyengébb.
Khm......Irvineböl irok.......Komplett hülyeség,amit irogatsz-sima hazugság.Pont.

• Robot
Reactions: Kurfürst

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 023
113

Norvégiát saját szememmel láttam, hogy tőlünk azért érezhetően jobb az életszínvonal. De a világ egyik leggazdagabb országa, és igen, a helyi vendéglátóink is elmondták őszintén hogy csóró lesajnált halásztársadalom voltak 30 évvel ezelőtt, a Svédek meg a Finnek is kb. le is nézték őket konkrétan, szegény rokon effektus volt amíg nem találták meg a part menti olajat. Azóta fordult a kocka, ők lettek a leggazdagabbak. De minden az olajról, földgázról szól konkrétan. Egy öböl menti olajos ország mint Katar, csak nem sivataggal hanem hideggel, hóval, Fjordokkal, fenyőerdővel. HA holnap kipörögne a világból az olaj, ezek nagyobb szarban lennének mint az oroszok!

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
391
1 141
93
Mondom én hogy másképp látjuk teljesen. A franciáknál Párizsban van akkora gettó, mint nálunk 2 megye. Marseille a másik magyar megye. A cigányokkal van baj, de nincs halálkultusz, meg tömegbe is ritkán hajtanak kamionnal, vagy lövöldöznek halomra szervezetten AK-val koncerten embereket. Más liga.
Kissé humoros történet: egyik ismerősöm várt a kocsijában, amikor egyszercsak belement egy helyi cigánygyerek lovaskocsival száguldozva. Szerencsére baja nem esett, de a kocsi jelentős károkat szenvedett, amit csak részlegesen térített meg az apuka. De örült, hogy legalább részleges kártérítést kapott, mert a rendőrök szerint az apuka valami nagyfőnök és nem nagyon lehet vele ujjat húzni.

• Dühítő
  • Hűha
Reactions: fip7 and zsolti

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 036
36 742
113
És jártam azokban a gettokban,Párizsban,Leetsben,Brüsszelben.....Jobb karban vannak átlagosan,mint nálunk az átlag utca.(mondjuk lassan már Albániában is jobb karban lesznek,mint nálunk....)
Szó se róla,vannak nagyon durva részek is,de azok valójában kis területek,amik még a migráncs többségű átlag területtől is elkülönülnel.
Politikai terrorizmus egy másik dolog.Nálunk hányan haltak meg,pl mikor Matuska Szilveszter felrobbantotta a viaduktot?
Hétköznapi életben,ami azt illeti, veszélyesebbek a mi cigány no-go zónáink.MH statistikát is vezet róla,hogy átlagossan hetente ölnek meg valakit az ómigráncsaink-csak nem politikai okbol (még,mert már jelentek meg egyenlőre komolytalan cigány politikai szélsőségesek,szeparatisták.De idővel ezek komolyodni fognak)
Propi torzitó hatásátol szenvedsz.Ha összeveted az EU átlag adatait a mi kis 9milliós mucsajröcsögénk adataival,bizony hamar kiviláglik,hogy elég nagy szarban vagyunk-csak nem beszélünk róla.

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 094
56 023
113
Kissé humoros történet: egyik ismerősöm várt a kocsijában, amikor egyszercsak belement egy helyi cigánygyerek lovaskocsival száguldozva. Szerencsére baja nem esett, de a kocsi jelentős károkat szenvedett, amit csak részlegesen térített meg az apuka. De örült, hogy legalább részleges kártérítést kapott, mert a rendőrök szerint az apuka valami nagyfőnök és nem nagyon lehet vele ujjat húzni.
Komoly rendőrök lehettek, akik szerint nem lehet ujjat húzni a random cigány vajdával! :D

Rendőrnek nem ez a dolga hogy tanácsokat adjon, hanem hogy helyszíneljen ebben az esetben szerintem... Mindenképpen szar azért a szitu, azt értem. Nyilván ahogy leírtam, van baj nálunk is, vitán felül. Egyszerűen más a mérték, más a mélység. Pont elég probléma nekünk az eddig nem sikeresen integrált cigányság a nyakunkba, nem hiányzik még nekem ide a fél közel-kelet, meg ami csak most fog élesedni igazán, Afrika!

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 036
36 742
113
Egy nem is istenhátamögötti kisvárosban lakom.Sorolni tudom a kisfalvakat 20-30km körzetben,amik 30 éve még virágoztak-ma meg nappal se nagyon érdemes bemenni,éjjel meg nagyon nem.....Bebarnultak (na,ezekben még most is lehet 10évvel ezelötti áron házat venni....)

• Szomorú
Reactions: fip7

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 690
12 002
113
Kórházi kaja mindenütt vacak és kevés, mert eleve diétás. Se rántott hús, se pörkölt, se steak. Meg a vacsora 17h körűl. De ha kórházban fexel, ez a legkisebb gond szerintem.
ha több hetet fekszel, akkor elég nagy gond lesz az.
Ismerős csaj autóbalesetet szenvedett Németroszágban, Hamburg mellett 9-10 éve, minden nap jött a növérke a másnapi menüvel, és tük jó kajákat kapott.

Kockás ing

Well-Known Member
2020. február 10.
391
1 141
93
Komoly rendőrök lehettek, akik szerint nem lehet ujjat húzni a random cigány vajdával! :D

Rendőrnek nem ez a dolga hogy tanácsokat adjon, hanem hogy helyszíneljen ebben az esetben szerintem... Mindenképpen szar azért a szitu, azt értem. Nyilván ahogy leírtam, van baj nálunk is, vitán felül. Egyszerűen más a mérték, más a mélység. Pont elég probléma nekünk az eddig nem sikeresen integrált cigányság a nyakunkba, nem hiányzik még nekem ide a fél közel-kelet, meg ami csak most fog élesedni igazán, Afrika!
Hozzánk ázsiából jönnek :D
De viccet félretéve a migráció egy eléggé összetett kérdés, Meloni is annak idején azzal kampányolt, hogy leállítja a migrációt, de nem járt sikerrel.

• Tetszik
Reactions: fip7 and zsolti

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
1 001
5 842
113
Propi torzitó hatásátol szenvedsz.Ha összeveted az EU átlag adatait a mi kis 9milliós mucsajröcsögénk adataival,bizony hamar kiviláglik,hogy elég nagy szarban vagyunk-csak nem beszélünk róla.
Hogy ki, mitől mennyire szenved, azt nem tudom, de a 100.000 lakosra jutó emberölések számában még nagyon sokat kell fejlődnünk, hogy beérjük a fejlett Nyugatot:

Luxemburg - 1.544
Franciaország - 1.335
Egyesült Királyság - 1.148
Svédország - 1.147
Belgium - 1,077
Dánia - 0,986
Finnország - 0,982
Skócia - 0,967
Ausztria - 0,876
Németország - 0,823
Portugália - 0,797
Magyarország - 0,774
Norvégia - 0,725
Hollandia - 0,691
Spanyolország - 0,691
Írország - 0,654
Olaszország - 0,545

Nemi erőszak dolgában pedig valóban szégyenletes az elmaradásunk,
Angliában 20×,
Franciaországban 11×,
Ausztriában 5×,
Németországban 3× akkora az esélye, hogy megerőszakolják az embert (nőt, gyereket), mint nálunk.
Lányos apák, újdonsült férjek, irány London, Párizs, Stockholm!

(Persze, van látencia, talán magasabb arányban is, mint nyugaton, de az arány akkor is többszörös.)

A lecsúszott, falusi (vagy városokban gettósodó) cigányság alapvetően nem más kultúrát képvisel, ellentétben a nyugati migránsokkal, főleg a muzulmánokkal, feketékkel, hanem egyszerűen nincs kultúrája. Mélyszegénységben, nyomorban, sötétségben élnek, de ha lenne rá kormányzati szándék (Ami érdemben utoljára Mária Terézia alatt volt!), akkor fel lehetne őket zárkóztatni, lehetne őket integrálni - ellentétben mondjuk az afrikai muszlimokkal, akik nagyobb sikerrel térítik át a saját hitükre a hozzájuk kilátogató szocmunkásokat, mint amennyire hajlandóak integrálódni az általa képviselt többségi társadalomba. Nekik élhető alternatíva a saría és a fölszopkodott gangszta hájlájf, a borsodi falvak cigányságának viszont csak a putri meg a herbál marad - és persze, hogy az ember inkább nagy ívben elkerüli a telepeiket.