Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 766
36 803
113
Semmi nem történt. A Balatonnak vannak végtelenül túlárazott részei. Csak mert felkapottak rohan oda a sok hülye, és sír az 5000 ftos lángosért. A balatonnál, ha van hova menned egészen el lehet lenni. Persze ne siófokra ugorj le lángosért.
Ha nincs, na ott kezdődik a baj. Mert 3 nap balatoni szállásért 2 hetet el vagy Szegeden. Vagy 5 napot Prágában. De abban már a vonatjegy is benne van
Igen, ez a másik, ha a Regébe megyek be, nem lepődök meg, h drága. Ahogy a Gundel, Gerbeaud árakon se akadok ki, azon akadok ki, ha annyi pénzért nem full extrás a kiszolgálás.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
20 603
67 106
113
Komoly rendőrök lehettek, akik szerint nem lehet ujjat húzni a random cigány vajdával! :D

Ez a magyar valóság, sajnos. :(
És most direkt nem sztorizok tovább, mert már unom magam ismételgetni.

Hogy ki, mitől mennyire szenved, azt nem tudom, de a 100.000 lakosra jutó emberölések számában még nagyon sokat kell fejlődnünk, hogy beérjük a fejlett Nyugatot:

És hány gyilkosságot könyveltek el öngyilkosságnak vagy balesetnek, hogy ne kelljen nyomozni? o_O
Nem olyan rég volt, ahol egy hölgyet megöltek, és ha a külföldi ügyvédek nem szorongatják a tisztelt rendőrséget, akkor még mindig öngyilkosság lenne az ügy és nem gyilkosság....
Tömegével teszik el láb alól a nyuggereket a rejtett erőforrások, sok esetben nem is indítanak nyomozást....
Ennyit a statisztikákról.

Nemi erőszak dolgában pedig valóban szégyenletes az elmaradásunk,

Ez mondjuk tény, hála Istennek.

• Tetszik
Reactions: Negan

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 092
113
2 éve áruljuk apám házát. Akkor két lakást lehetett venni az árából, ma már csak egy nagyobb lakást....
Elképesztő milyen aránytalanul megdrágultak a lakásárak.
A lakások arányaiban valóban szinte ház árban vannak már, sokat drágultak a kertesházakhoz képest. Egyszerűen sok kényelmes ember van aki nem akar szopni a kerttel, füvet nyírni, ereszből falevelet szedegetni, egyszerűen csak ha baja van felhívja a közös képviselőt és elégedetlenkedik egy sort. Lekövette a piac az igényeket. Sose költöznék lakásba, ha hasonló áron lehet kertesháza is az embernek.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 059
113
A lakások arányaiban valóban szinte ház árban vannak már, sokat drágultak a kertesházakhoz képest. Egyszerűen sok kényelmes ember van aki nem akar szopni a kerttel, füvet nyírni, ereszből falevelet szedegetni, egyszerűen csak ha baja van felhívja a közös képviselőt és elégedetlenkedik egy sort. Lekövette a piac az igényeket. Sose költöznék lakásba, ha hasonló áron lehet kertesháza is az embernek.
Fura egy kultúra. Miért jó olyan egységben lakni, ahonnan a legközelebbi bolthoz is autó kell?

• Tetszik
Reactions: fitom

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 092
113
Semmi nem történt. A Balatonnak vannak végtelenül túlárazott részei. Csak mert felkapottak rohan oda a sok hülye, és sír az 5000 ftos lángosért. A balatonnál, ha van hova menned egészen el lehet lenni. Persze ne siófokra ugorj le lángosért.
Ha nincs, na ott kezdődik a baj. Mert 3 nap balatoni szállásért 2 hetet el vagy Szegeden. Vagy 5 napot Prágában. De abban már a vonatjegy is benne van
Ezt én nem tudom, kiválóan elvoltunk a BM szállóban, igényeimnek megfelelt a Hotel Jogar teljesen, fillérekért.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 092
113
Fura egy kultúra. Miért jó olyan egységben lakni, ahonnan a legközelebbi bolthoz is autó kell?
Dehogy kell, Auchan pl. házhoz jön, ami kell munkáből hazafelé megveszem, tök fura de ma már falvakban is van net, utazni meg időben 5 perccel utazom többet melóba mint amikor a 11.kerben laktunk! :D

Kicsit körbe kell nézni a világban Budapesten/megyeszékhelyeken túl...

• Tetszik
Reactions: Tumpek

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 766
36 803
113
Ez a magyar valóság, sajnos. :(
És most direkt nem sztorizok tovább, mert már unom magam ismételgetni.

És hány gyilkosságot könyveltek el öngyilkosságnak vagy balesetnek, hogy ne kelljen nyomozni? o_O
Nem olyan rég volt, ahol egy hölgyet megöltek, és ha a külföldi ügyvédek nem szorongatják a tisztelt rendőrséget, akkor még mindig öngyilkosság lenne az ügy és nem gyilkosság....
Tömegével teszik el láb alól a nyuggereket a rejtett erőforrások, sok esetben nem is indítanak nyomozást....
Ennyit a statisztikákról.

Ez mondjuk tény, hála Istennek.
Ez nem csak magyar jelenség, az osztrákoknál pl nem rendelnek el hivatalból boncolást, így volt 1-2 eset, ahol utólag kellettkiásni a halottat és boncolni, mert a családtagok kiverték a balhét. Pl egy hajléktalan ffi volt az egyik ilyen sztori, aki több cikkben is megemlítettek, elkönyvelték természetes halálnak, majd a családja előkerült, kihisztizték a boncolást, és elcseszték a rendőrök napját, mert kiderült, h megmérgezték.
A másik ilyen sztori, a szegény meleg pár, ahol az egyik fél túladagolta magát, nagyon szomorú, ne zaklassuk a barátját, az homofóbia lenne. Míg nem hónapokkal később a szomszédok hívták a rendőröket, h vmi nagyon büdi. És elsőre még akkor sem mentek be a csávóhoz, hanem elfogadták, h ő semmiről nem tud semmit, míg végül házkutatás, és az ágyneműtartóban találtak egy hullát, és akkor vették elő az első ügyet, illetve jelentkezett még egy alkalmi partner, h őt is fojtogatni próbálta, csak elmenekült. Szabadon garázdálkodhatott egy sorozatgyilkos, mert lusták voltak boncolást végeztetni.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 092
113
Balatonföldvár kikötő büfé sajtos-fokhagymás-tejfölös 1800... Na ennyit erről
Így van, és földvár PATIKA. Nekünk nagyon tetszett. Szemben Tihany is. Ott fixen emlékszem, 550 volt a fagyi az apátság mellett. Az meg azért talán jó belynek mondható Balcsi viszonylatban is.

• Tetszik

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 059
113
Dehogy kell, Auchan pl. házhoz jön, ami kell munkáből hazafelé megveszem, tök fura de ma már falvakban is van net, utazni meg időben 5 perccel utazom többet melóba mint amikor a 11.kerben laktunk! :D

Kicsit körbe kell nézni a világban Budapesten/megyeszékhelyeken túl...
Az Auchan a városban is házhoz jön. Viszont cserébe évi laza 3/4 milliót spórolok, mert nem kell házhoz rendelni, se autót fenntartani. Mindegy nem akarlak meggyőzni. Saját tapasztalatok alapján, a kertes háznál nagyobb szívás nincs. De ízlések és pofonok

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 092
113
Ennek örülök.
Sajnos nekem más tapasztalatom volt az utóbbi időben, (már írtam a fórumon). Apum infarktust kapott, nem jött a mentő, végül nekünk kellet bevinni.

Többnyire igen. Általában ez a helyes út.

Nekem egy 10 éve volt, hogy kilátszott a sípcsontom, így vitt be a rokon a merényibe.
Ülőhely nem volt, a folyósó összepisálva ki tudja mi óta.... Ott álltam (!) ilyen állapotban vagy 6 órát. Fantasztikus élmény volt :)
Nem akartam bemenni, de túl széles volt a sebb, így magától nem tudott elállni a vérzés, varrni kellet.
Tény, hogy nem voltam életveszélyben, de nem volt túl jó élmény.

Másik élményem talán 4 éves, hirtelen egyik napról a másikra elszállt minden erőm, és belső vérzésem volt (gyomor, bél).
Mind ez nem szűnő fájdalommal. Hiába írt a háziorvos sürgősségi beutalót, szartak rám a kórházban. Többször is bementem, mindig haza küldtek, hogy ennyitől nem vérzek el XD
Voltam ultra hangon, nem látszott semmi, vérvétel nem rák stb...
Mondták megtükröznek, de mivel nem vagyok életveszélyben így fél év.... Fél évet voltam táppénzen folyamatos fájdalommal, erőtlenül! Fél év alatt amúgy nagyrészt saját magamtól meggyógyultam, ugyanis gyógyszert se mertek adni amíg nem tudják mi bajom. De 4 hónapig véreztem!
Megtükröztek alul felül (XD) erre utána lebasztak, hogy miért csak most jöttem be. Tiszta foltos belülről a vastag belem, gyomrom fekélyes stb...
Azt mondtam nekik, fél éve is jöttem volna amikor véreztem is, meg görcsöltem meg fájt is, csak ti nem voltatok hajlandóak megtükrözni, mert nem értetek rá!
Akkor kicsit elhallgattak, majd jött a "hát most ennyi idő után mit csináljunk magával?" című műsor, mire csak annyit mondtam, hogy most már semmit. Megköszönöm a Jó Istennek, hogy nem haltam meg, mert nem rajtatok múlt , hogy mi lesz ennek a vége.
Nah mindegy, teljesen azóta sem épültem fel, és persze azóta sem tudják mi bajom volt.
Nekem pl. ilyen élményeim vannak.
Egyéb családi élményekről inkább nem is beszélek...
Aztakurva!!!

Komolyan mondom higy nagyon sajnálom, én akkor nagyon szerencsés vagyok, nekem összcsaládilag soha még csak hasonló sem volt soha szerencsére!!! Ez igen betyár így!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 092
113
Az Auchan a városban is házhoz jön. Viszont cserébe évi laza 3/4 milliót spórolok, mert nem kell házhoz rendelni, se autót fenntartani. Mindegy nem akarlak meggyőzni. Saját tapasztalatok alapján, a kertes háznál nagyobb szívás nincs. De ízlések és pofonok
Figyu, 3 kölök garantálja hogy mindig ingyen jönnek házhoz, mert folyamatosan kurva sok pénzért vásárolok, nekünk ingyen van :D! Vonattal járok, mert gyorsabb mint az autó, megint a cég a hatalmas vármegye bérlet árának 86%-át is mivel kifizeti, benne van a havi közlekedésem úgy 3000Ft saját erőben :D!

Nem tudsz meggyőzni, mert Budapestre soha nem mennék vissza, pedig oda köt minden, de jó nekem itt az erdő szélén...

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 046
5 419
113
Figyu, 3 kölök garantálja hogy mindig ingyen jönnek házhoz, mert folyamatosan kurva sok pénzért vásárolok, nekünk ingyen van :D! Vonattal járok, mert gyorsabb mint az autó, megint a cég a hatalmas vármegye bérlet árának 86%-át is mivel kifizeti, benne van a havi közlekedésem úgy 3000Ft saját erőben :D!

Nem tudsz meggyőzni, mert Budapestre soha nem mennék vissza, pedig oda köt minden, de jó nekem itt az erdő szélén...
Mondjuk a hajszálpontosan járó máv-ra én is rámerném bízni magam....

• Vicces

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 059
113

Mint mondtam, ízlések és pofonok. Ha engem valaki kínozni akar, csak ki kell költöztetnie bármelyik nagyvárosunk agglójába. Nekem sokkal kellemesebb, hogy nem a flexre kelek reggel. :)
De ha neked ez így jó, akkor szuper, és örülök neki

• Imádom
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 102
56 092
113
Mondjuk a hajszálpontosan járó máv-ra én is rámerném bízni magam....
Nálunk pontosabb mint ha autóval nekiindulsz a 10-esnek ahol a forgalom full random. Jellemzően 5 percen belüli vagy nincs késés. Innen is üdvözlöm Lázár urat :D!

Most komolyan, egyszerűen nálunk jól működik minden, nem tudok mást írni mert így van...

• Tetszik