Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 103
56 108
113
Mint mondtam, ízlések és pofonok. Ha engem valaki kínozni akar, csak ki kell költöztetnie bármelyik nagyvárosunk agglójába. Nekem sokkal kellemesebb, hogy nem a flexre kelek reggel. :)
De ha neked ez így jó, akkor szuper, és örülök neki
Flex nincs, mert ezek már buzivitézek itt zömmel, de ha nagyon fel akarja magát baszni valaki valamin mindenáron, egy egy háznál még távolról van hogy kukorékol a kakas, vagy ugat egy kutya :D!

• Tetszik
Reactions: Tumpek

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 060
113
Flex nincs, mert ezek már buzivitézek itt zömmel, de ha nagyon fel akarja magát baszni valaki valamin mindenáron, egy egy háznál még távolról van hogy kukorékol a kakas, vagy ugat egy kutya :D!
A kakas, vagy egy egy kutya nem zavar. A vasárnap reggel 7kor benyomott benzines fűkasza, mert mindenki lássa, hogy ő valaki, meg a divatból tartott folyamatosan vonyító bolhások inkább. De alapvetően a baj az egésszel, hogy minden a világ végére kerül. Még ha jó a közlekedés akkor is.
De mint mondtam, ha valakinek ez tetszik lelke rajta. Tényleg örülök ha másnak jó (bár van egy speciális terület, ahol azért ezért átlagban elvárom, h nekem se legyen rossz ;) )

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 103
56 108
113
Az arányok a lényeg. 600.000-800.000 magyar migrált nyugatra, hány ezer nyugati migrált hozzánk?
Nem tudok számot mondani, hazudni meg nem akarok. Amit láttam legutóbb számot, ott azt láttam hogy regionális arányokat tekintve a felszopott románok, lengyelek, szlovákok, csehek jóval többen mentek nyugatra mint mi.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 103
56 108
113
A kakas, vagy egy egy kutya nem zavar. A vasárnap reggel 7kor benyomott benzines fűkasza, mert mindenki lássa, hogy ő valaki, meg a divatból tartott folyamatosan vonyító bolhások inkább. De alapvetően a baj az egésszel, hogy minden a világ végére kerül. Még ha jó a közlekedés akkor is.
De mint mondtam, ha valakinek ez tetszik lelke rajta. Tényleg örülök ha másnak jó (bár van egy speciális terület, ahol azért ezért átlagban elvárom, h nekem se legyen rossz ;) )
Sok olyan van a fiatalok közt mint Te, ez az oka annak hogy mostanában a lakások majdnem annyiba kerülnek mint a házak. Innen indultunk ugye. Ez egy trend, nekem ez szerencse, neked meg sajnos pech.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
8 005
21 951
113
Így van, és földvár PATIKA. Nekünk nagyon tetszett. Szemben Tihany is. Ott fixen emlékszem, 550 volt a fagyi az apátság mellett. Az meg azért talán jó belynek mondható Balcsi viszonylatban is.
Hát nem az apátsági cukrászda volt, azt gyanítom... https://apatsagicukraszda.hu/

Levendulás krémes 2490 Ft
Espresso 1590 Ft
Házi főzött fagylalt 990 Ft (2024 augusztus)

Áraink nem tartalmazzák a 13% szervízdíjat, ha jól emlékszem a mondás szerinti három látogatásomra.

• Tetszik
Reactions: endre

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 060
113
Sok olyan van a fiatalok közt mint Te, ez az oka annak hogy mostanában a lakások majdnem annyiba kerülnek mint a házak. Innen indultunk ugye. Ez egy trend, nekem ez szerencse, neked meg sajnos pech.
Amikor kicsi voltam, és vettük a 90 nmes házat Budakalászon, az 13 misi volt 2000ben.
Az 52 nmes lakást 12ért lehetett eladni. Ez egy hullámzás. Most ez van.

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 103
56 108
113
Hát nem az apátsági cukrászda volt, azt gyanítom... https://apatsagicukraszda.hu/

Levendulás krémes 2490 Ft
Espresso 1590 Ft
Házi főzött fagylalt 990 Ft (2024 augusztus)

Áraink nem tartalmazzák a 13% szervízdíjat, ha jól emlékszem a három látogatásomra.
Ha a fagyi gombóc 550 akkor de. Szerintem nem ez volt a neve amúgy, a levendulás fagyi volt ami megmaradt bennem, hogy érdekes volt de nem úgy hogy szar...

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 788
105 436
113
Mondjuk a hajszálpontosan járó máv-ra én is rámerném bízni magam....

A MÁV vonatok pontosságáról szóló adatok szerint 2024-ben a vonatok 78,47%-a volt pontos. A vonatok összesen 6,9 évnyi késést halmoztak fel 2024-ben. A 20 percnél nagyobb késések aránya 5,9% volt a vonatok esetében, tájékoztatott a 24.hu.
..
idei

a hónap eleji (július) viharok *ezbegy kis zápor volt...) ellenére a MÁV-csoport havi pontossági mutatója végül nem rosszabbul, hanem még jobban is alakult a tavalyihoz képest: elérte a 80,43 százalékot.
..
Kiemelkedő a szegedi vasútvonal teljesítménye, ahol a menetrendszerűség tovább tudott nőni, most már 88 százalékos volt.

A balatoni vonalakon viszont a vihar miatt kedvezőtlenebb volt a helyzet: az észak-balatoni fővonalon 68 százalékon alakult a menetrendszerűség
.

Te pedig ezekkel szemben, erről az alsó 1-2%-ról kapod nap mint nap a 444/telex tájékoutatást, az influenszer panaszkodást.
Így müködik a mindenxarista kampány.

Jó lenne ha az se lenne és biztos sokat kell több vonalon javítani. De az összkép azért sokkal árnyaltabb.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 788
105 436
113
Az arányok a lényeg. 600.000-800.000 magyar migrált nyugatra, hány ezer nyugati migrált hozzánk?
EZ a 600.000-800.000 már megint, mi??
Ebben én is benne vagyok háromszor:D, amikor az elmúlt 15 évben háromszor kiköltöztem melózni, aztán háromszor hazajöttem...

• Tetszik

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
29 788
105 436
113
Balaton felvidéken vannak komplett holland és osztrák falvak.
Nekem egy szomszédom német itt falun Győr-Moson. Olyan xarul beszél németül :D, hogy amikor az elején hallottam, nem tudtam eldönteni hová való, pedig több mint 3 évet melóztam
Németországban. ( durva akcentus)

Pont a balatonfelvidéki tömeges nyugati bekölltözés miatt hozta Navracsics ( az ő választókörzeze), azt a törvényt, amibel minden település ha akarja, szabályozni tudja, ki költözzön be. Ne verjék fel a nyugatiak a helyiek kárára az ingatlanárat.

Erre a törvényre csaptak le a borsodiak, akik a cigányok beköltözését szabályozzák most így.

Két legyet egy csapásra.:cool:

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 699
18 994
113
Ebben én is benne vagyok háromszor:D, amikor az elmúlt 15 évben háromszor kiköltöztem melózni, aztán háromszor hazajöttem...

Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol?

Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
18 103
56 108
113
A MÁV vonatok pontosságáról szóló adatok szerint 2024-ben a vonatok 78,47%-a volt pontos. A vonatok összesen 6,9 évnyi késést halmoztak fel 2024-ben. A 20 percnél nagyobb késések aránya 5,9% volt a vonatok esetében, tájékoztatott a 24.hu.
..
idei

a hónap eleji (július) viharok *ezbegy kis zápor volt...) ellenére a MÁV-csoport havi pontossági mutatója végül nem rosszabbul, hanem még jobban is alakult a tavalyihoz képest: elérte a 80,43 százalékot.
..
Kiemelkedő a szegedi vasútvonal teljesítménye, ahol a menetrendszerűség tovább tudott nőni, most már 88 százalékos volt.

A balatoni vonalakon viszont a vihar miatt kedvezőtlenebb volt a helyzet: az észak-balatoni fővonalon 68 százalékon alakult a menetrendszerűség
.

Te pedig ezekkel szemben, erről az alsó 1-2%-ról kapod nap mint nap a 444/telex tájékoutatást, az influenszer panaszkodást.
Így müködik a mindenxarista kampány.

Jó lenne ha az se lenne és biztos sokat kell több vonalon javítani. De az összkép azért sokkal árnyaltabb.
Ott is van e, a BEST vonalon járok. Bp-Egom. Imádom.

Szerintem mindenki buzi aki nem vonattal jár :D!

• Vicces

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
21 037
36 748
113
Ez mondjuk tény, hála Istennek.
Francokat,még sokkal nagyobb a látencia.Ha az áldozat nem szorul orvosi ellátásra,akkor a nagyrésze be se jelenti.
Ugyan ezt látom, meg erről tudok én is, de bizonygatni belefáradtam már bárkinek. Főleg saját elmondása szerint járja Európát, faszom se akarja egy ilyen embernek magyarázni ezt többet mint max kettő alkalom. Szerinte kint jobb minden, szerintem meg az van amit Te is leírtál. Nekem akárki akármit mond, az Orly-ról mikor mentünk be Párizs belső valóban szép részeihez, Sacre Coeur meg ilyesmi, 40 percig egy gettó FELETT ment az elővárosi vasút, ott a gettó akkora mint Budapest, és igen zorall...
Én nem a szart se érő,meghamisitott,hazug magyar statisztikát nézzem,meg nem fölötte járok a magasvasúton.....Hogy vannak helyek,hol nem állok meg északára,mert reggelre leszivnák a dizelt?Vannak bizony,nem is kevés-ahogy Mo-on is.
Egyébként nem kell elhinni semmit,lehet hinni a propi "itt aztán minden szuper" néphülyitésében-de ezt azért elég jol cáfolja,hogy nem a holland/osztrák/francia/stb fiatalság jön ide,hanem a magyar fiatalság megy oda....De biztos mind segghühülye LMTQtaglibernyákmasiniszta........De az is lehet,hogy csak nem a propihazugságoknak hisznek,hanem a saját tapasztalataiknak.És azt látják,hogy ott lehet a kisember kölkének is jövőt épitenie,és nem csak a NERsevikeknek,meg a rendszer kedvezményezettjeinek áll a világ.

Redgreg

Well-Known Member
2022. április 22.
1 186
5 060
113
Ott is van e, a BEST vonalon járok. Bp-Egom. Imádom.

Szerintem mindenki buzi aki nem vonattal jár :D!
Győrben unicorn fagyit vettem. szóval ott van :p
a valóság
Pont a balatonfelvidéki tömeges nyugati bekölltözés miatt hozta Navracsics ( az ő választókörzeze), azt a törvényt, amibel minden település ha akarja, szabályozni tudja, ki költözzön be. Ne verjék fel a nyugatiak a helyiek kárára az ingatlanárat.
jah persze
tudod ezért nem lehet itt beszélgetni. megjelensz, és bevágod a lehető legdurvább propagandát.
persze tudjuk, sose hagyd, hogy a valóság elbizonytalanítson.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 766
36 808
113
Nekem egy szomszédom német itt falun Győr-Moson. Olyan xarul beszél németül :D, hogy amikor az elején hallottam, nem tudtam eldönteni hová való, pedig több mint 3 évet melóztam
Németországban. ( durva akcentus)

Erre a törvényre csaptak le a borsodiak, akik a cigányok beköltözését szabályozzák most így.

Két legyet egy csapásra.:cool:
GyMS-ban mondjuk a szlovákok is erős tényező. Már 15 éve volt, h pozsonyi lakás árából házat + autót vett Bezenyén vagy Levélen vagy Rajkán.

• Tetszik
Reactions: Tumpek and zsolti